Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фед 3
Автор: supreme14   
Дата:   03-08-11 00:00

Здравейте, току що се регистрирах наистина страхотен сайт.. та по същество преди няколко дни се сдобих с Фед 3 и всичко е окей работи си без проблеми лошото е, че аз не знам как се борави с него и се чудех дали някой може да ми помогне. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Фед 3
Автор: s_dyakov   
Дата:   03-08-11 00:16

Няма нищо особенно но все пак ако ти трябва ръководство виж тук.
Предолагам че четеш английски.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   03-08-11 00:16

Ако си от силистра, ще сложим и една лента на апарата. ))) Ще пием по-една ЛИМОНАДА.))

Публикацията е редактирана (04-08-11 23:28)

Дата:   03-08-11 08:43

Благодаря за бързите отговори, всъщност съм от Бургас разгледах няколко книжки с инстуркции в интернет на английски, но съм абсолютно невеж във фотографията и някои думи и термини са ми трудни и за това се питах дали някой може да ми помогне. Аз имам и лента но я изкарах, защото докато не знаех, че фотоапарата работи щраках празни снимки и сега е сигурно пълна с такива и реших дори да не ги изкарвам. Тези дни ще отида до фотото да взема някоя по-малка лента за да се упражнявам.

Автор: ilcoin   
Дата:   03-08-11 09:15

Упражняването и ученето в движение с лентова камера е сериозно финансово бреме, а и отнема време.

Основните неща - бленда, фокус, скорости и зависимостите между тях са сравнително прости и ги пише навсякъде. Даже тука във форума имаше една книжка. Постарай се да ги разбереш добре нещата и тогава сложи следващата лента във апарата.

[shtrak]

Автор: DEKOV   
Дата:   03-08-11 09:44

Това, че апарата "Щрака, дали означава,че апарата работи?
Намери някой, който наистина е наясно с подобна техника да провери затвора и транспорта и тогава действай !

Дата:   03-08-11 14:36

хаха точно това си помислих и аз и изкарах лентна да видя поне някакви снимки дали е имало и тя беше празна, което ме кара да си мисля, не работи. [smilie11] Днес ако не до края на седмицата ще отида пак до фотото да говоря с човека.

Автор: detlene   
Дата:   03-08-11 15:19

Е ти си я осветил. За да видиш нещо първо трябва да се прояви филма.

Автор: mihajlov2   
Дата:   03-08-11 16:10

Първо трябва да си изясниш някои основни понятия - чувствителност на филма, бленда, скорост и взаимната връзка между тях. След това - фокусиране, кадриране, дълбочина на остро изобразяваното пространство, хиперфокално разстояние. После връзката между фокусното разстояние на обектива и скоростта на затвора - каква е най-бавната скорост, при която ще получиш неразмазани снимки при снимане от ръка (без статив)на неподвижни обекти или движещи се обекти.
И най-важното - този апарат няма вграден експонометър и без опит ще ти е много трудно "на око" да нацелиш правилната комбинация от скорост и бленда при филм с определена чувствителност. Затова трябва да си намериш и един читав външен експонометър.
Съжалявам, но получаването на технически добри снимки с апарат без никаква автоматика е много по-трудно, отколкото снимането с цифров апарат в напълно автоматичен режим. Изобщо не искам да задълбавам и по въпросите за осветление, композиция, перспектива, и т.н. и т.н. и т.н.
А по отношение на това, дали апаратът е наред технически - сложи една осветена лента и без да затваряш капака на камерата, щракай и превъртай с лостчето за транспорт и гледай дали филмът са превърта напред, дали зъбчетата добре влизат в перфорацията на филма, дали филмът добре се опъва и т.н. А за проверка дали затворът работи горе-долу правилно, най-елементарната проверка е: отворена камера, свален обектив и светкавица. Първо пробваш на синхронната скорост на светкавицата - тя сигурно е 1/30 или 1/25 сек. Насочваш апарата срещу светла стена и щракаш, като гледаш отзад през камерата. Ако камерата е наред, при синхронна скорост затворът трябва да отвори целия кадър (24х36 мм). При двойно по-малко време - 1/60 или 1/50 трябва да видиш осветена стената при отворен половината кадър, при четворно по-малко време - 1/4 от кадъра и т.н. - накрая трябва да виждаш осветена една тясна ивичка.
Но първо трябва да започнеш с четене на книги по фотография.

Дата:   03-08-11 21:32

ъм лентата не ми трябваше и без това просто я изкарах знам че съм я осветил чак толкова зле не съм.

Дата:   03-08-11 21:32

Наистина благодаря за съветите обаче направо тръгнах да се отказвам ха ха толкова сложни работи. Аз така се бях зарадвал на фотоапарата, но все пак ще се опитвам един вид предизвикателство е.

Автор: sd   
Дата:   03-08-11 22:21

защо не потърсиш някой в Бургас да ти помогне да отговориш на въпросите си. Примерно някой от БФО - има хора, които снимат на филм и не биха отказали помощ на човек искащ да снима. Ако беше в София веднага щях да те поканя на клубна сбирка да пием по бира и да поогледаме ФЕД-а.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   03-08-11 22:25

Зашо се отказваш преди да си започнал ?

Автор: mihajlov2   
Дата:   03-08-11 22:35

Дали аз не съм го уплашил с разясненията си по-рано днес?[smilie8]

Дата:   04-08-11 21:47

Шегувам се за отказването. А и нямам представа къде се намира БФО, много ще се радвам ако някой ми обясни. Утре сигурно ще отида до фотото да видя какво ще правя.

Автор: sd   
Дата:   04-08-11 21:54

БФО - Бургаска фотографска Общност - събират се в хотел Атаген. [smilie24]

Автор: qwer6   
Дата:   04-08-11 22:03

Ако имаш път към ,,,,,,!Ще ти обясня всичко!Много е лесно не се отказвайТова беше нашият идеал за черно-бялата фотография![shtrak] [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   04-08-11 22:27

Този е бургазлия. Чатка ги нещата и обича да обяснява.

Дата:   04-08-11 22:40

asahi обяснявам се, защото ми е абсолютна мъгла и се опитвам да се излагам колкото е възможно по-малко. Предполагам, че съм и един от най- малките във форума [smilie3] (16 год.)

Автор: Bumerang   
Дата:   04-08-11 22:53

Все си мисля ,че някой се гъбарка тук[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   04-08-11 22:55

Не те упреквам, че не знаеш. Има бургазлии, които ще ти помогнат. Познавам няколко.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   04-08-11 23:28

[smilie24] asahi [smilie24]

Автор: Anete   
Дата:   05-08-11 11:07

Бумеранг, никой не се гъбарка, повярвай ми. Момчето сериозно се интересува.

supreme14, не се отказвай толкова лесно [smile] .

Автор: jsashkov   
Дата:   05-08-11 23:16

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Автор: jsashkov   
Дата:   05-08-11 23:19

http://store2.data.bg/sith/National%20Geographic%20Photography%20Secret%20BG.pdf

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »