Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане
Автор: bdd123456   
Дата:   03-08-11 20:11

Здравейте,
Имам фотоапарат Канон 350Д, окомплектован с твърди ръчнофокусни обективи ; 20мм/2.8, 35мм/2.4, 50мм/1.4, 85мм/2. За съжаление го ползвам малко, а и трудно виждам през визьора за да снимам и фокусирам.
Моля за мнение относно решението ми да си купя Сони Р1? Какво да очаквам като качество и бързина на снимане? Как бихте определили цветопредаването. Снимам главно пейзажи, опитвал съм и портретна, но май не е за мен. :)
Поздрави и благодаря предварително.
Боян

Отговори на това съобщение
 Re: Питане
Автор: asahi   
Дата:   03-08-11 20:13

Качествено е, Не е бързо. Цветопредаването повече зависи от обработката, но само по себе си няма проблеми. За пейзажи става.

Автор: J0R0   
Дата:   03-08-11 20:17

Предполагам, че ще е по-добре.
Най-малкото ще му използваш АФ, при което отпада проблема с трудното фокусиране.
Цветопредаването му е много добро, качеството на изображението - също, поради много качествения обектив.
Бързина... трябва ли ти за пейзажите?

Автор: 3DF   
Дата:   03-08-11 23:13

Преди време много го хвалеха този апарат и си е добър. Хубав обектив. Бил малко бавен ама, както ти казаха - за пейзаж не ти трябва много бързина.
Ама проблемът е че "трудно виждам".
Ако имаш проблем с очите то да гледаш на монитор май ще е по зле отколкото визьор.
Визьора поне има коректор на диоптрите.
Ама ти си знаеш.

Автор: bluebird81   
Дата:   03-08-11 23:45

Това което имаш ти е напълно достатъчно за пейзажи, по-добре си купи филтри и статив

Автор: bdd123456   
Дата:   04-08-11 16:42

Относно бързината - аз си и сега не мога да се възползвам, заради ръчниото фокусиране.
Второто е, че с по-малкия размер на сензора, се изменя еквивалентното фокусно разстояние и по този начин еквивалента на 20мм се явява 32мм, което не е особено широкоъгълно.
На трето място, порблемът със зрението, изключвайки нуждата от диоптрична корекция, която е малка, е че след като се взирам във визьора за две или три снимки, после няколко минути не мога да фокусирам и не мога да снимам - съответно. Когато разглеждам на диспелй, оценявам композицията, НО не мога да преценя до колко фокусът е там, където искам да бъде и ако се наложи да повторя снимката.

*bluebird81 - статив и филтри имам :)

Автор: georgioiv   
Дата:   04-08-11 18:06

Също може да мислиш за вариант, имайки предвид обективите които вече си купил е и фотоапарат Сони некс + адаптер некс - ЕОС. Там фокусирането с тези обективи е на доста голям дисплей, подпомогнато от оцветяване на зоните във фокус, което за проблем със зрението е голям плюс. Освен това може да го закупиш в комплект с два автофокусни обектива, единият 18-55, другият 20мм. Така ще имаш един доста добър набор от обективи в диапазона 18мм - 85мм. и кроп факторът ще е малко по малък х 1.5....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »