Автор: thomas
Дата: 30-07-11 08:31
От беглото ми следене на форума, виждам, че на всеки няколко дни по някой изгаря с техниката си. Не знам какъв е процентът на намерените, но усещането ми е, че клони към нула. В този смисъл окей, може би е добре за формалност да се пишат всичките тези серийни номера и доказателства за собственост, но ми се струва, че се пропуска нещо много по-важно.
За да има полза от цялото споделяне, ще е много добре пострадалите да разкажат какво точно се е случило - кражба при невнимание навън, нападение на улицата (да, и такива познавам, и то не в БГ, а в Испания), обран апартамент/офис, имало/нямало охранителна система... Това може да помогне поне да се ограничат следващите случаи - четящите могат да си направят изводите какво трябва и какво не трябва да правят, за да не им се случи нещо подобно.
Разбирам, че донякъде на ограбения в този момент не му е до тези подробности, но ако успее да погледне над стремежа да си върне загубеното, който в общия случай е излишен и само го разсейва от необходимите действия, които трябва да предприеме нататък, може да даде много полезни съвети на онези, които още не са имали подобно мрачно преживяване. Или може би, ако сам е чел за страданията на тези преди него, е можел да предприеме мерки, с които да избегне това да му се случи на него.
|
|