Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отговори на въпроси...
Автор: jekopj   
Дата:   28-07-11 08:58

Зачудих се защо е така:

1.Задава се въпрос от начинаещи фотографи за избор на техника - следват многобройни компетентни мнения за апарати,обективи и аксесоари,напомня се и за ЗАУ,препоръчва се курс.До тук добре.

2.Същите фотографи,въоръжени вече с техника и направили първите си снимки търсят мнения за това как са се справили,критики и похвали.Обаче такива почти няма.

Въпросът ми е защо е това отдръпване от най-важния момент в израстването на фотографа-любител?Толкова кадърни хора има тук,а няма заинтересованост да се помогне дори с едно мнение за дадена снимка.Това страх от излагация ли е или егоизъм.Последният щеше да е оправдан,ако всички си изкарвахме хляба от снимки,но в случая това не е така.[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Отговори на въпроси...
Автор: deadlirics   
Дата:   28-07-11 09:23

Ами на 3-ма съм им препоръчвал техника.... и 3-та си купиха нещо друго. На няколко човека съм им коментирал снимките критично.... или се караме след това или ми казват че не съм харесван във ФФ значи моито мнение не стаа.
Вече не се хаба....[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: alsash   
Дата:   28-07-11 09:29

...търсенето сам на отговорите на всички въпроси е част от самоизграждането.....гледаш, сравняваш, четеш....всичко има!

Дата:   28-07-11 09:39

алсаш,няма спор,че е така,но едно рамо никога не е излишно.
По същата логика не бива да се препоръчва и техника - да гледат,да сравняват.
Все си мислех,че част от смисъла на форума е в това да насърчава поне,а дори и критиката е полезна,когато я има.

Автор: Батко   
Дата:   28-07-11 09:59

deadlirics е много прав.
Според мен тези, които питат за техника във форума предварително знаят отговора, остава въпроса защо питат?
А оценката на снимката е твърде субективна. Важното е човек сам да си ги харесва! Ако обаче другите редовно не му ги харесват, то тогава или не струват и трябва да преразгледа изразните си средства или е непризнат гений!

Автор: jivkojj   
Дата:   28-07-11 10:01

По 1: Просто техника, тук не се препоръчва. Препоръчва се марката техника, която препоръчващия притежава. Един вид - самоуспокоение, че не се е набутал самия препоръчващ.

по 2: Повечето хора тук са заради техниката. Останалите можещи или не пишат тука или те самите ще се изядът един друг, а ти искаш градивна критика от тях [smilie18]

[beer]

Дата:   28-07-11 10:08

живко,много си директен да знаеш и краен.[smilie21]
Понякога има и истински любители,а не само талибани и сноби.[smilie3]

Автор: jivkojj   
Дата:   28-07-11 10:12

Аз съм краен, друг пък го осуква и с една педя абзац нищо не казва, дето се вика - много плява, малко жито. Истината обаче е някъде по средата. [smile]

Дата:   28-07-11 10:15

в болшинството от случаите, много от питащите стават собственици на скъпа техника или на такава, каквато могат да си позволят, но естетическото възприятие и изказ се самовъзпитават

Дата:   28-07-11 10:19

....сега се сещам за себе си, колко голям пич бях с един "Зенит" и много знания, но всичко коренно се промени , когато видях изложбата на Росен Донев, мисля 80та година...разбрах, че нищо не знам и също така разбрах, каква фотография искам да правя....просто го видях и много неща си дойдоха на местата...[smilie5]

Автор: lansky   
Дата:   28-07-11 10:23

Автор: alsash
Дата: 28-07-11 10:15

в болшинството от случаите, много от питащите стават собственици на скъпа техника или на такава, каквато могат да си позволят

а голяма част от професионалните фотографи не могат да изкарат достатъчно пари за да си купят "оръдията на труда"

що ли така?

Автор: erotila   
Дата:   28-07-11 10:23

знаеш ли разликата от зубрене и учене,
а разликата от фотограф и снимащ,
какво различава модела от фотомодела,
къде е допирната точка между гримирам и гримьор

ще позволиш ли да ти пусна една снимка в тематата ти и да си дадеш коментара за нея [smilie8]

Дата:   28-07-11 10:26

Давай!Данък обществено мнение не плащам и съм наясно,че никога не е късно човек да стане за резил.Важното е да не му пука обаче...[smilie5]

Дата:   28-07-11 10:40

кажи какво НЕ ти харесва в

https://photo-forum.net/static/site_pics/165/t_1311103007_117_2.jpg

Автор: abc.xyz   
Дата:   28-07-11 10:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: d_ave   
Дата:   28-07-11 10:48

erotila, как можа сега да не и изчистиш бенката на брадичката, пък останалото толкова пластмасово да направиш:) и тоя шум дето си вкарал, да не си снимал с олимпус по случайност? не става снимката, къде си тръгнал сега с нея, лошо ти е осветението, лошо ти е кадрирането, всичко ти е лошо. и тоя блик на стола, направо очите ми извади, сега трябва да я гледам през маска за електрожен - абе изобщо не струва, няма да хванеш голям рейтинг, а без Б си за никъде, ще си киснеш в представяне заедно с другите некадърници дето не са ги изкарали от там:)
абе направо къде си тръгнал с тая снимка, я се скрии, ти артЪ не можеш да снимаш изобщо, какво правиш в тоя форум изобщо?!?!?! [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-07-11 10:49

[smilie18] защо не го напишеш под снимката и да дадеш на автора насоки да вкара малко творчество и да прочете много за светлината в студиото

а на това какво НЕ харесваш

https://photo-forum.net/static/site_pics/175/f_1310678304_IMG_0267.jpg

Публикацията е редактирана (28-07-11 10:50)

Автор: abc.xyz   
Дата:   28-07-11 10:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mikino   
Дата:   28-07-11 10:59

Отново ще дам личен пример: Преди да се регистрирам тук дълго време бях само наблюдател. Четях и на други места.
Започнах да снимам със Смяна 8, когато бях на 6 годишна възраст и вечерите си прекарвах в студиото на дядо ми. За пръв път ми даде Екзактата на 16 год. възраст. Заедно с нея получих три тухли на руски, да се образовам.
След като той почина, дълго време карах със сапунерка и се учех. Чак когато събрах пари за апарата, с който снимам в момента се регистрирах тук. Преди това, от време на време снимах със служебна техника.
Нямам нито курс нито фотографско образование. Това значи ли, че снимам по-лошо, от някои със същото снаряжение, изкарал курс?

Не в техниката е номера, а в това дали можеш да я използваш, а за да можеш, трябва бая да си снимал и доста тухлици да си изчел. Това е моето мнение!

Дата:   28-07-11 11:01

къде си приготвил съм ти още една

https://photo-forum.net/static/site_pics/159/o_1309980113_064ok2.jpg

Автор: n1x0n   
Дата:   28-07-11 11:01

Въпросът ми е защо е това отдръпване от най-важния момент в израстването на фотографа-любител?

Защото 90% от "израстващите фотографи-любители" всъщност очакват да чуят комплименти още на 500-ната си снимка, а не критика... и се почват едни пренишки трагедии, в които лично на мен ми е писнало да участвам.

Дата:   28-07-11 11:04

Технически е супер.Нищо излишно,което да отмества погледа.И светлината е достатъчна и формите са разработени.Като цяло много ми харесва.
Единствено позата /и стола/ е стандартна и се среща вече дори по календарите,което я прави клише като визия,но като изпълнение е отлично.[smilie24]

Втората снимка е като първата,но третата /в гората/ въобще не ме впечатлява - чалга от всякъде.[smilie23]

Публикацията е редактирана (28-07-11 11:09)

Автор: n1x0n   
Дата:   28-07-11 11:06

Това кадри на ИванИванов ли са? [smilie8]

Дата:   28-07-11 11:09

това е последната която ще е хубаво да кажеш какво НЕ харесваш

https://photo-forum.net/static/site_pics/177/h_1307163022_IMG_5181retouching.jpg

Дата:   28-07-11 11:14

Единственото което не харесах в лежащото момиче е позата на краката.Иначе също е супер!

[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »