Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Покупка на Blu-ray записвачка чуденки.
Автор: rlk   
Дата:   23-07-11 21:54

Чудя се дали си заслужава вече да си вземе човек. Снимам сватби - фото, като обикновенно ми се събират на едно ДВД снимки за архив от една сватба. Плеър имам за видео. Много рядко го гледам, а да записвам снимки или видео на Blu-ray не ми се е налагало до сега. Обаче в момента ми се налага да кача на нов хард диск за няколко години архивите и с едно устройство ще се проточи доста. Затова си мислих да сложа второ и дали да бъде ДВД или Blu-ray е чуденката. В последствие може би ще почна да го ползвам като го имам. ДВД е 20$, а Blu-ray е $90 поне. Споделете как е при вас.

Отговори на това съобщение
 Re: Покупка на Blu-ray записвачка чуденки.
Автор: tvk75   
Дата:   23-07-11 22:07

заслужава си със сигурност,проблема е че носителите все още са доста скъпи,записвачката както и да е,,,,

Автор: MARIANA88   
Дата:   24-07-11 01:19

Според мен си заслужава за материали ,които не могат да се съберат на едно DVD .За видео blu-ray определено си заслужава -сватби ,балове ,кръщенета,рожденни дни ,концерти...- всичко на куп с едно меню, удобно за гледане , за архив и за даване на други хора без да ги задължаваш да плащат повече от 7 лева за външни хард дискове ,прекалено скъпи флашки и карти за да им предадеш материала,но за снимки не си заслужава освен в случай ,че DVD- тата са толкова много ,че ти заемат страшно много място и затова ги замениш с блу-рей дискове.

Автор: sirkhann   
Дата:   24-07-11 01:20

Само дето като дадеш после на някого BR диск и има вероятност да те гледа като индианец - шоколад милка. [smilie18]

Дата:   24-07-11 01:32

Някои хора си ги вземат даже с ясното съзнание ,че в момента няма на какво да ги гледат. Но и дали след години ще имат желание да си гледат сватбата на двд? Все едно сега да гледаш VHS касета ,а да не говорим ,че вече не се продават плеъри за тях по магазините .

Автор: Myth   
Дата:   24-07-11 03:08

Според мен Блу-рея си е мъртво роден стандарт, DVD беше друга работа, в момента външните хардове вече са на такава цена, че не си заслужава.

Дата:   24-07-11 03:44

И каква е цената на външните хардчета?
500 GB-100 лева.500 GB хард са = на 20 блу-реиа по 25 GB . На едро 20 блу-рейа по 4-5 лева са пак 100 лева.

Обаче ако ти се скапе хард диска и е в гаранция, както им дават по 3 години, какво правим? Даваме го на сервиз барабар с цялата лична информация.Един сервизен преди време ми сподели ,че било супер да си краднеш разни неща от хардовете на клиенти.Та затова ,ако се окаже ,че имате по 100 сим карти на ваше име не се учудвайте.Според мен скапе ли се хард диск и с тест се установи пред теб и сервизния работник трябва да ти го заменят с нов и да ти върнат дефектиралия, ако е в гаранция ,а не да ти го приемат за ремонт.

Публикацията е редактирана (24-07-11 03:50)

Автор: BatV   
Дата:   25-07-11 02:13

Онзи ден си взех 1ТБ външен HDD за 140 левчета. Маркта - Seagate. Класика. Досега всичките ми системи са били с тази марка, но вътрешни и нито един поблем. От времето когато скороста на нета беше 3.2кб/с [cool]

Blu -ray е мъртвороден![beer]

Автор: gmir   
Дата:   25-07-11 02:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   25-07-11 02:41

[smilie2] Каква прозаична причина [smilie2]

Автор: mihajlov2   
Дата:   25-07-11 08:26

Не забравяйте, че външният хард диск в болшинството случаи се включва към компютъра и се използва общо взето от дъжд на вятър, т.е. много по-рядко, отколкото вградения (вградените) "вътрешни" дискове, които се въртят непрекъснато през цялото време, през което е включен компютърът. И вътрешните пак изкарват по няколко години, и то доста повече от 2-3 или 5. И тогава колко време ще изкара един външен хард? И смятате, че не е достатъчно надежден?
А относно краденето на лична информация от дефектирал хард на клиент - аз никога не бих си записал лична информация на външен хард, предназначен за снимки, видео, музика, филми и т.н.

Публикацията е редактирана (25-07-11 08:28)

Автор: svetljo_   
Дата:   25-07-11 08:53

хард диск-а си е хард диск,
има механични части (в обшият случаи), чуствителен е към магнитни полета и токови удари (колкото и рядко да се случват)

оптичният носител си е друга работа ;-)
особенно ако са 2 копия на DVD/Blue Ray ....

но разбира се всичко зависи от това колко ти е ценна информацията[smilie5]

Дата:   25-07-11 09:09

BatV
150 лева ама не 2,5 инча ,а е 3,5 инча външното хардче нали?

Автор: iliansky   
Дата:   25-07-11 09:22

Ето ти 2.5 за тия пари [beer]

Дата:   25-07-11 09:41

159 лева на промо цена-не е зле.

Хубаво е да ги има и двата вариянта пък всеки да ползва каквото реши според нуждите и възможностите си.

Автор: guesswho   
Дата:   25-07-11 09:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-07-11 09:58

Разработиха технология, която ще позволи значително да бъде увеличен срокът за съхранение на информацията на оптични носители, съобщи бТВ.

Дисковете от новия тип гарантират запазване на данните в продължение на хиляда години при стайна температура.

Американска компания, базирана в щата Юта, е използвала слой от специален материал, който не се променя с времето. Това е и тайната за дълготрайността на оптичните дискове.

При обикновените DVD-та проблеми могат да възникнат след 5-10 години, дори и ако носителят изобщо не се вади от кутията.

Първоначално новите оптични носители ще се използват за резервно копиране на данни на научни организации и правителствени учреждения. В перспектива ще бъдат пуснати и за масово потребление.

Автор: guesswho   
Дата:   25-07-11 11:00

Автор: lansky   
Дата:   25-07-11 11:10

хиляда години - ако не вярваш - провери го след 1000 години )))

звучи също като рекламата на рексона дето действала 72 часа... все едно три дни няма да се къпеш за да можеш да провериш дали наистина е така )))

Дата:   25-07-11 11:37

Или като тенджарите на Цептер дето им даваха 500 години гаранция.На една приятелка още на втората година и се отлепило дъното на тази марка.

Публикацията е редактирана (25-07-11 11:40)

Автор: anaconda   
Дата:   25-07-11 11:49

За хардовете единствено Western Digital , другите марки са се пробвали дали могат да направят диск.Не бих си взел LG ,защото просто тази марка не е специализирана в това.

Дата:   25-07-11 16:30

Още малко храна за размисъл.
Колко от познатите ви имат BlueRay устройства в момента?

При мен това е един ЕДИНСТВЕН човек с PS3.
Повече от 300-400човека имат лаптоп, десктоп, друг топ и бууук с USB 2.0.

А по отношение надежността - залагам си главата , че от двамата (аз и външния хард) аз първи ще спра да функционирам[cool]

Публикацията е редактирана (25-07-11 16:31)

Автор: tvk75   
Дата:   25-07-11 17:01

а твърдия диск защо трябва да е 2,5" вместо 3,5" ?

Автор: vdm57   
Дата:   25-07-11 17:18

BatV, много "малко живот си даваш..."
След първото(или второто) падане от масата информацията от външния ти хард ще отиде в небитието...

Носителите (BD-R, DVD-R, CD-R) според мен не се чупят толкова лесно, пък и информацията е на части(по 4.7GB, 8.5GB, 23GB, 47GB или друго разпределение, в зависимост от носителя), може да бъде и дублирана (аз например пиша по един VERBATUM и едно PRINKO)

Дата:   25-07-11 18:00

@vdm57

"BatV, много "малко живот си даваш..."
Напротив![smilie3]

Не съм си купил външен HDD да жунглирам с него. Камо ли пък да се возя на яхта с него та де се лъъзне от масата като лодката се наклони поради факта, че сме хванали супер вятър. Имам два броя ръце с по пет пръста и ги използвам умело , както и 99,99999999% от населението.[smilie18] [smilie18]

Издиша от всякъде този твои "аргумент".

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »