Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Евтин тилт/шифт за Никон
Автор: kapitancho   
Дата:   21-07-11 10:31

Искам да попитам какъв вариант за tilt/shift обектив за малко пари може да се сглоби. Стандартните обективи от Никон са на космически цени за моите аматьорски цели. Открих един Аракс, който е на по-разумни цени, но пак ми идва скъп.
На първо време се сещам, че евентуално може да има вариант примерно с някой P6 обектив и преходник, който е с tilt/shift, ама нещо не открих да има такъв.
Благодаря предварително за всякакви възможни идеи.

P.S. На ленсбебето не му е място в тази тема.

Отговори на това съобщение
 Re: Евтин тилт/шифт за Никон
Автор: ilcoin   
Дата:   21-07-11 10:42

Средноформатен обектив + маншон от полуоска. Общо взето по тая схема се работят домашните Т/Ш.

Преди време се моташе един такъв в базара, правен за Пентакс. Може да потърсиш, ако не за друго поне за съвет как да стане.

Публикацията е редактирана (21-07-11 10:43)

Автор: Батко   
Дата:   21-07-11 10:57

Извинявай!

Публикацията е редактирана (21-07-11 11:50)

Дата:   21-07-11 11:37

ilcoin,
мерси за идеята ... ама не съм от техничарите, които умеят да си правят сами разни неща от този сорт, така че и да видя, няма да се справя. Иначе за средноформатния обектив май нещата са ясни - трябва си заради шифта.

Батко,
специално писах, че ленсбебето не е за тази тема. Играл съм си с него и не става.

Автор: compur   
Дата:   21-07-11 11:40

здравейте! може ли дадете по-точно определение за "идва скъп"! за колко пари става дума? благодаря!

Автор: didesignbg   
Дата:   21-07-11 11:44

Е как се прави, маншон, капачка за тяло/евентуално байонет от стар обектив и разбира се свински опашки[smilie18]
Руснаците продават и само адаптер, но за мен това са загубени пари.
Въпроса е какво искаш да правиш?

Автор: ilcoin   
Дата:   21-07-11 11:47

Ами, те това са ти вариантите - преходник от русия или от китай, маншон или ленсбебе.

Виж я тая обява където ти говорех и приказвай с човека да ти направи и на тебе едно. Може и да се навие.

Автор: d_ave   
Дата:   21-07-11 11:53

Аз мога да помогна, ама моя съм го правил не с П6 обектив, а с такъв от увеличител. иначе за целта трябват следните неща - преходник Никон-М42 без оптика, задна част на М42 обектив, маншон за полуоска и обектив, дали 70-80мм за увеличител, дали някакъв за Р6. Предимството на обективите за увеличител е, че са остри и малко, но са тъмнички. идват и малко дълги, според мен по-добре е някой флектогон 50/4 за Р6. пак е дълъг, ама не толкова много:)

Дата:   21-07-11 12:54

Иха, нещата звучат приятно оптимистично.
За това че обективът може да е тъмен или дълъг, няма проблем. А след като и копирен става, това би било чудесно, тъй като май има разни и за двуцифрена сума.

Преходник Никон/М42 имам. Задна част на М42 обектив имам ... под формата на М42 обектив(и). Не знам дали става.
Маншон за полуоска би трябвало да се намери.
Наистина ще ми е интересно ако може да се измъдри нещо. Благодаря ви на всички за предложенията и вариантите, които давате [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Сега ще потърся някой обектив за увеличител да видя какво ще изскочи. Някакви изисквания за "дупето" на копирния обектив има ли?

Намерих и стара тема с неща по въпроса: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&t=1153406&i=1153716&offset=all

Публикацията е редактирана (21-07-11 13:10)

Автор: чепат   
Дата:   21-07-11 22:20

http://araxfoto.com/accessories/tilt/
аракс имат само преходник към П6. доста удобно решение за тилт

Автор: petkova70   
Дата:   22-07-11 03:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: deniac   
Дата:   22-07-11 07:40

Аз съм си правил "системата с маншона" 3 пъти с различни обективи. Прав е колегата, че флектогона е тежък и неудобвен. Най-лесно става с Р6 биометар 80/2.8, защото е остър на 2.8 и е лек и малък. Моя биометар още си стои в шкафа, може и да го дам на някой нов мераклия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »