Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 NEX-3
Автор: nboyanov   
Дата:   18-07-11 11:29

Здравейте.
Нов съм във форума (и във фотографията не съм по-напред:).
Решил съм да си купя Sony NEX-3.В e-bay.de
го има за 199 Euro (без обективи). Въпросът ми е дали да го комплектовам с оригиналните обективи или с такива от друга марка (с преходник). Идеята е, че след време може да си взема нов апарат и да използвам наличната оптика.
Очаквам мненията на опитните фотографи.
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: NEX-3
Автор: pefoto01   
Дата:   18-07-11 12:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: marlboro   
Дата:   18-07-11 13:13

без зумовия китак не можеш...

Дата:   18-07-11 13:37

Благодаря за бързите отговори.
Ако имате личен опит, кажете има ли голяма разлика в качеството м/у 18-55 и 18-200. Във форума не се говори ласкаво за обективи с голям zoom, но докато напредна достатъчно аз да видя разликата,най-вероятно ще е дошло време за нов фотоапарат.

Автор: kapitancho   
Дата:   18-07-11 13:43

18-200 не е лош обектив, просто е топуз на фона на малкото тяло - няма баланс. Обективът е замислен главно за видеокамерата от Сони.

Дата:   18-07-11 15:44

Явно ще взема 18-55. Не че теглото на 18-200 ме притеснява, но няма къде да го видя на живо (и да го хвана в ръце). Може наистина да ми е неудобно да го разнасям навсякъде. Ако разполагах с по-голям бюджет щях да взема и двата........Но не разполагам:)

Автор: hotsnail   
Дата:   18-07-11 21:07

фотосинтеза мисля че имат 18-200 наличен.

Бая парички е ...1500 лева спрямо 200 кинта за 18-55 в комплект с 16мм-ия

Дата:   18-07-11 23:33

Наистина е скъп и в интерес на истината не ми се дават толкова пари за оптика съвместима единствено с NEX. Както казах в началото нямам никакъв опит с подобна техника и не знам дали след 1-2 години няма да реша да пробвам Nikon, Canon или друга марка. Или просто да осъзная, че няма смисъл да се занимавам с друго освен сапунерки ( защото съм некадърен фотограф :)

Публикацията е редактирана (19-07-11 16:18)

Автор: hotsnail   
Дата:   18-07-11 23:38

[smilie24] Мъдро решение.

НЕКС-а е интересен апарат или ще ти хареса или ще се дразниш непрекъснато.

Инак може да си купиш сравнитлено евтино стари обективи да експериментираш със странни фотографски понятия - бленди, скорост, боке, дълбочина на фокуса, експозиция, компенсация, чувствителност.

Според мен си вземи комплекта с два обектива. Малкия 16мм е доста удобен - за джоба на якето или чанта диагоналка. Увивай го с мека кърпа - микрофибър като е в трърда чанта или джоб, за да не се дере.

Публикацията е редактирана (18-07-11 23:38)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »