Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma вземат нещата насериозно...
Автор: sirkhann   
Дата:   16-07-11 20:00

От dpreview:

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1027&thread=38911119

Накратко - днес Sigma са организирали някакво фотографско събитие в родна Япония.

Един от известните Японски Сигма фотографи - Маро, е разговарял с присъстващите от Сигма и публикува интересни неща в блога си:

- SD1 хардуерно поддържа live-view и от Сигма обмислят възможността за добавяне на тази функция към апарата на по-късен етап, ако всичко работи безпроблемно.

- Sigma работят по нов сензор...

Това последното ми е малко като гръм от ясно небе - Sigma от едва месец продават новия си сензор, за който още дори софтуерните RAW конвертори не са оптимизирани да вадят максимума, а вече с такава страст говорят за нов сензор.

Според мен новият сензор ще е евентуално 10-12МП версия с 1.7 кропфактор, с който да направят безогледална серия компактни фотоапарати като DP серията. Другото, за което си мисля, е, че може да изкарат нещо на 4/3 все пак заедно с Olympus. Да видим.

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma вземат нещата насериозно...
Автор: aeobs   
Дата:   16-07-11 20:13

Кой е Сигма?

Автор: apollo   
Дата:   16-07-11 20:17

Засега е много шум за нищо [smilie8]

Искренно ще се радвам колкото се може по-скоро Фовеон технологията да започне да се развива/тоест да попадне в ръцете на който и да е друг производител/ [smilie24]

Дата:   16-07-11 21:27

apollo - на мен ми се струва, че точно затова Nikon изчакаха новия сензор и започнаха да съдят Sigma. Лошото е, че другите производители патентоват разни неща и в един момент Sigma може да се окажат без полезен ход, да не могат да развиват повече Foveon... [smilie2] За съжаление това наистина е по-добрата технология за много неща (всичко, което не изисква високо ISO).

Автор: vgramatikov   
Дата:   16-07-11 21:55

Фовеончето и на исо носи недей така :)
Инак сигма са се запукали отдавна.
Време им е... аз лично чакам да бъда изненадан с обективи не с тела.

Автор: didesignbg   
Дата:   16-07-11 22:24

LOL, лайв вю, фуджи го имат от 7 години...
Нов сензор звучи логично, бандинг на исо 800 не може да има в 2011 дори при 1/2,3 сензорите.
Фовеон за момента е абсолютна излагация.

Автор: tvk75   
Дата:   17-07-11 00:57

твърдения неподкрепени с нищо

Автор: GOSPODIN   
Дата:   17-07-11 01:02

Да разбираме, че са открили най-накрая топлата вода.[smile]

Автор: Hotsnail   
Дата:   17-07-11 09:09

Споко де тия от канон и сони да не са глупави. Ще измислят как да заобиколят патентите на фовеон или ще го лицензират ако наистина има полза.

Явно не е толкоз голяма на тоя етап. Сони се бяха заиграли със супер висок детайл и резолюция ама ги оплюха за шума и сега мажат като останалите.

А има примери за лицензиране на технологи - всички плащат на канон за USM

Автор: vgramatikov   
Дата:   17-07-11 09:16

Фовеон от друга фирма нема да има.Не се излагайте :) Поне в близко бъдеще.

Автор: jorro_z   
Дата:   18-07-11 12:15

Автор: apollo
Дата: 16-07-11 20:17

Засега е много шум за нищо [smilie8]

Искренно ще се радвам колкото се може по-скоро Фовеон технологията да започне да се развива/тоест да попадне в ръцете на който и да е друг производител/ [smilie24]

---------

А пък според мен - точно в момента Фовеон технологията се развива с адски темпове, именно заради Сигма.

Защо мисля така?

Ами... откакто се появи Фовеон технологията, допреди да ги поеме Сигма, равитието на сензора за няколко години беше сравнително слабо.

Сигма ги купи преди колко беше? 1 година?

И ето че имаме нов сензор Фовеон, който всички вече знаят на какво ниво е.

Технологичния скок е сравним, дадена фирма досега да са правили 8 МП сензор, и изведнъж да минат на 24 МП, при това, със същите (ако не и по-добри) параметри на изображението, шума, динамиката, скоростта и прочие.

Отделно, че Фовеона е доста по-сложен от конвенционалните сензори, така че реално стъпката е огромна. И то само за 1 година.

Не е изключено догодина да направят Фул-фрейм Фовеон, тогава какво?

Дата:   18-07-11 12:19

Фул Фрейм отдавна е мечта на Казуто Ямаки. Обаче, при положение, че имат проблем с добива на APS-C сензора, как ще се оправят с ФФ един Господ знае...

М/у... цялата философия зад новия сензор е доста стара. Foveon са започнали със сензори за мобилни телефони и компактни апаратчета, та идеите са от тогава, само опит имат натрупан в повече [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »