Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор на DSLR апарат ?
Автор: cataluneca   
Дата:   15-07-11 00:09

Здрасти :)
Смятам да си взема Цифрови огледално-рефлексни фотоапарати (DSLR) до към 1000 лв горе долу и реших да искам по- професионално мнение от моето та да не си блъскам главата после ,защото не са малко пари :) като за начало апарата ще го ползвам за любителски снимки нищо повече в последствие вече не се знае. Дано да има добри предложения [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на DSLR апарат ?
Автор: Славов   
Дата:   15-07-11 00:12

за колко апарата става дума ...

Дата:   15-07-11 00:15

за един :)

Автор: pefoto01   
Дата:   15-07-11 00:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-07-11 21:37

[smilie11] [smilie11]

Автор: t.marev   
Дата:   15-07-11 22:49

Аз мисля, че щом си успял да си преведеш какво значи култовото DSLR, значи си узрял и сам да направиш избора си...просто трябмва да се понапънеш още малко![smile]Та да не си блъскаш главата после, щото не са малко пари![smilie10]
Тука е пълно с гадни професионалисти, които ще вземат да те подлъжат нещо....за да не им вземеш хляба![smilie8]
Я си снимай с телефона, чиста работа![cool]

Автор: gpi72   
Дата:   15-07-11 23:05

Ето линкче към базара: ЦЪК
Другото е да се огледаш в нета или близките магазини там където пребиваваш и да видиш за тия пари какво ще изкочи.
По мое скромно мнение с тоя бюджет търси нещо втора ръка от базара щото трудно ще стигнат за свестен нов ДСЛР със сносен обектив.

Автор: mogila   
Дата:   15-07-11 23:42

Внимавай с избора на марка, защото на някои системи обективите не могат да напълнят матриците [cool] [cool] [cool]

Автор: ludiakolio   
Дата:   16-07-11 00:27

Ако си решил да дадеш 1000 лв.за ДСЛР май има причина да се замислиш за по-качествена машина и по-добри кадри.Марки много,но защо ...?
И аз бях така до скоро.Огледай се добре освен ,ако не са ти паднали даром паричките.[smile]

Автор: simbon4o   
Дата:   16-07-11 10:21

Ако ще инвестираш в обективи после сериозно помисли за никон, предлага най-много евтини хубави обективи собствено производство със автофокус и отделно в ниския клас имат най-добър автофокус изобщо.
Ако не смяташ че ще даваш по 200-300-400лв за обективи, но все пак искаш даси купиш някакви за заигравка(бокенца, това онова) макар и ръчнофокусни избери нещо със стабилизирана матрица - пентакс/сони при сони аз не мога да се оправя с всичките модели които има на пазара, за пентакс мога да те вкарам в час.
За 1000лв можеш и втора ръка да си вземеш нещо с няколко обектива дори ако недържиш да снимаш видео.

Автор: ludiakolio   
Дата:   16-07-11 12:39

Незнам за другите марки,но Пентакса кърти с пръстен и някое старо светло и твърдо обективче за под 100 кинта.

Дата:   16-07-11 15:36

Знам ,че не са малко парите :) Затова може ли нещо конкретно като модели да ми предложите дори и да е примерно за малко повече пари ай до 1300-400лв :) Ама конкретни модели искам нещо между което мога да си направя ясна представя едното какво има другото с какво е по - добро и така :)

Автор: alphatier   
Дата:   16-07-11 15:44

Нов или втора ръка,не че има значение,той отговора ти е даден вече от @pefoto01,влез,виж,разгледай и ще разбереш докъде ще ти стигнат парите,харесай си модел и попитай вече точно за него,иначе сега някой да седне да ти изброява всички entry-level апарати на всички марки и спецификации,а ти само да викаш "а тва за кво е,що така " и подобни няма да стане..успех [smilie24]

Автор: hemilio   
Дата:   16-07-11 16:26

не бързай,проучи нещата-кое какво,как,след това сам ще можеш да си избереш![beer]

Автор: apollo   
Дата:   16-07-11 16:32

Точно сега е момента да си вземеш нещата втора ръка, защото всеки пести за морета и почивки та обявите в базара си падат до смешни цени [smilie5]

Дата:   16-07-11 22:24

съгласен! А има техника която дори втора ръка е далавера понеже е доказано надеждна и няма да имаш грижи с нея. Ако вземеш някое по-тънко тяло можеш директно да напълниш раницас обективи и да си правиш кефа без да събираш дълго време пари за това и онова. Разбира се това при условие че ти трябва DSLR.

Дата:   17-07-11 10:47

еми то хубаво втора рака няма проблем ,но много ме е страх да не взема нещо което после няма да ме удоволетворява :( и язък ,че съм дал толкова пари ...cataluneca написа:

Автор: mogila   
Дата:   17-07-11 11:01

Питай първо за обектив за полoвината ти пари и после за колкото останат си търси апарат. Примерно една сигма 17-70 може и новичка.
Гледай да имаш стабилизация.

Апарата рано или късно ще спре да те удовлетворява :)

Автор: mitku   
Дата:   17-07-11 11:52

За толкоз пари - започни с Никон Д90 + 18-105ВР. Снимаш някой и друг месец (някоя и друга хилядарка снимки) и после и сам ще знаеш какво друго ти трябва. [smilie7]

Дата:   17-07-11 11:57

никоя техника няма да те удовлетворява, въпроса е за парите да е най-удовлетворяваща :).

Д90-то е оферта с 18-105 между другото. Пак казвам - прецени си искаш ли видео защото има много приятни стари тела и ще останат повече пари за много удовлетворяващи обективи.

Автор: MauMyHa   
Дата:   17-07-11 12:12

cataluneca Здрасти
К`ъв ти е бюджета ще стигне ли за Това [smilie5]

Дата:   17-07-11 12:22

Аз пък защо си мисля,че каквото и да вземеш ще те удовлетворява,нека не се залъгваме,но на един новак във фотографията дори и entry-level Dslr да си купи (в което няма нищо лошо,даже обратното) ще му бъде предостатъчен.Един D80/D90 Алфа 450/380 Eos 450D/500D не виждам просто как би те ограничил всеки един от посочените апарати,при положение,че сега правиш първи стъпки в Dslr апаратите....Хората ти го казаха,купи си нещо 2-ра ръка,поснимай половин година и ще разбереш какво те влече и какво искаш от едно тяло,пък тогава вече наливай пари,ако ти се занимава [shtrak]

Дата:   17-07-11 14:43

това ?

тва добро ли е според вас ?

Автор: Suggs   
Дата:   17-07-11 14:55

Като за първи DSLR - не се хвърляй направи на двоен кит.
Това е по-добро.

Дата:   17-07-11 15:00

да,мисля че ще ти бъде повече от достатъчно,след време ако се запалиш може да замениш китаците с по-добри стъкла.Колегите по-горе споменаха за никон D90 ,който е по-добър от 500D ,но и по-скъп,общо взето както вече казах,който и да вземеш не мисля,че ще сгрешиш,сега някой ще каже Сони,след тва Никон,Пентакс,Оли и съвсем ще се забатачиш [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »