Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как съхранявате файловете си?
Автор: mikino   
Дата:   14-07-11 11:16

Случи ми се нещо доста неприятно - насмалко да остана без компютър. Антивирусната програма явно е пропуснала някоя гадинка и щях да остана без хард. Слава Богу се оправих, но това предизвика у мен един въпрос:
Имам голямо количество снимки, които не се знае кога ще ми потрябват пак. Всичко, за сега е на компютъра, но в един прекрасен момент ще се наложи да го освободя от този товар. Първоначалната ми идея беше да ги сваля на дискове, но се зачудих какви да са дисковете...
После ми хрумна идея, да взема няколко големи флашки и да ги намятам там - така ще мога винаги да ги ползвам, редактирам и т.н.
И всъщност, затова ви питам:
Как и къде съхранявате снимките си, когато се налага да "разтоварите" компютъра си, така че да можете да ги ползвате по всяко време?
Благодаря ви предварително за отговорите!
[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Как съхранявате файловете си?
Автор: milenpi   
Дата:   14-07-11 11:29

Външен HDD :)

Автор: MARIANA88   
Дата:   14-07-11 11:31

На 2 места. Едното на външен хард диск ,флашки или карти ,а второто на dvd или blu-ray дискове.И едното и другото имат предимства и недостатъци.Хард диска за бърз достъп и редакция ,но се краде :-),поврежда ,поразява от вируси,а и винаги може да изтриеш нещо по невнимание ,затова задължително и на dvd (blu-ray) диск по възможност с принтвано върху него съдържание.

Автор: stoychev   
Дата:   14-07-11 11:49

По дати на външен харддиск и копие на dvd.

А лошите снимки ги трия. [smilie5]

Публикацията е редактирана (14-07-11 11:50)

Автор: El_Fuego   
Дата:   14-07-11 11:55

Ето ти една от предишните теми по въпроса.

Дата:   14-07-11 13:45

El_Fuego
Благодаря ти! Темата е старича и за туй не съм попадала. [smilie6]
Външния хард май е най-доброто решение [smilie5]

Автор: grisho69   
Дата:   14-07-11 16:17

Ha network storage . Моя е synology 411 . Доста удачен вариант според мен. Хем имаш достъп от всеки компютър хем в RAID ако единия диск се скапе си защитен а има и други екстри. Прочети ако искаш http://www.synology.com/us/products/DS411j/index.php

Дата:   14-07-11 16:39

Че ще е външен хард най-вероятно, ще е. Веднага ми иде въпрос - какъв?
А пък преди малко ме посъветваха друго - голяма флашка, примерно 40 GB [smile] Етествено, пак възниква въпросът, кои са най-надеждни...?

Автор: vanquished   
Дата:   14-07-11 16:53

Флашките са 32,64 и прочие гб .

Дата:   14-07-11 16:54

vanquished Ми така ми казаха [smilie5] , не знам до колко са надеждни...

Автор: vanquished   
Дата:   14-07-11 17:15

Ако я напълниш веднъж флашката и я оставиш в чекмеджето,няма какво да и стане .

Автор: rewer   
Дата:   14-07-11 17:20

Външен хард и DVD дискове другите са на лента.....[shtrak]

Автор: MARIANA88   
Дата:   14-07-11 21:33

Флашките са скъпи ,нищо не събират и много се повреждат.2 броя вече вообще не ги разпознава компютъра.Стават само за да си имаш временно под ръка важни неща ,но за архив не са надеждни.16 GB - 39 лева та и до 70 лева цени за различните марки. Колко снимки да архивираш с добро качество на 16 GB ,а видео HD? За по-големите от 16 GB не става и дума ,защото при тях цените прогресивно растат.На 16 GB в HD сватбата не може да си вместиш на флашка та за архиви много несериозно ми звучи освен ,ако материалите не са текстови файлови.320 GB ФЛАШКИ по 16 GB са близо 800 лева - ми то за толкова пари може един лаптоп да си купиш с тач скрин дисплей вече и всичко ще е на едно място и няма да се чудиш кое на коя флашка си записал.

Дата:   14-07-11 22:57

Да, всъщност ми направи впечатление, че флашките са бая цифра. Това ме наведе на мисълта за хард...

Автор: aeobs   
Дата:   14-07-11 23:07

линк

Предполагам ще ти хареса дизайна затова давам линк към WD.
Това е то 2.5 USB външен диск, иначе марката няма значение, всичките са с еднаква функционалност и надеждност. Преценяваш колко GB ти трябват и си взимаш един.
Но като сложиш всичката си информация на него, не я трий от компютъра за да я има на 2 места. Така ако външния се развали или този в компютъра се развали(и двете стават често) информацията ти винаги ще е запазена.

Публикацията е редактирана (14-07-11 23:09)

Автор: дидибаев   
Дата:   14-07-11 23:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: freaak1   
Дата:   15-07-11 00:03

Външно HDD и дубликатите му е майката..[smile]

Автор: muu   
Дата:   15-07-11 00:29

фотографиите са ми съхранявани на филма дето са снимани. файловете са на еНъ броя хардове, но отдавна се примирих че са малоценни и малотрайни...[smilie3]

Автор: ka-spot   
Дата:   15-07-11 00:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-07-11 15:42

aeobs
[smile] Благодаря ти! Това за марките [smilie18] хич няма и да питам [smilie18] Вече влязох в дискусия кой е най-добрата за външен хард [thankyou]

Автор: Tonidi   
Дата:   15-07-11 16:05

Външните харддискове имат невероятната способност да се скапват почти безпричинно! На мен лично ми се е случвало 3 пъти! Имам и архив от ДВДта вербатим около 1500 броя - всички си се четат!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »