Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 С колко камери е снимано това видео ?
Автор: emo99   
Дата:   14-07-11 22:32

Здравейте форумци ! Днес попаднах на едно интересно за мен клипче , което ме озадачи . Гледайте внимателно от 2:20 - 3:10 минута. Който се сети нека да сподели своето мнение . Благодаря ! http://www.youtube.com/watch?v=tFbqwCG3Jd8

Отговори на това съобщение
 Re: С колко камери е снимано това видео ?
Автор: MARIANA88   
Дата:   14-07-11 22:38

1

Автор: Tonidi   
Дата:   14-07-11 22:41

1, това, което виждаш и те мъчи са прасечки или кадри от все още неслучил се момент [smilie24]

Дата:   14-07-11 22:46

...добре де .неслучил се момент .Ама всички са съсредоточени .Значи ритуалът е започнал .Кога ще има време да сменя различни гледни точки ?!

Дата:   14-07-11 22:48

Снимано е с една камера и това е лесно ,когато двойката мълчи.Заключваш звука и разместваш кадри от видеото.Правила съм го и когато танцуват и пеят абитуриенти .Тогава ползвам припевите и ги снимам от различен ъгъл.Става като видео клип много яко .Ползва се и при замазване на дефекти ,които се превръщат успешно в ефекти като например заставане на сервитьорката с гръб пред камерата ,тогава ползвам част от видео с dj-я или нещо от интериора и т.н.

Автор: nicos   
Дата:   14-07-11 22:51

Хм, ако е сниман целия ритуал от начало до край, малко трудно ще стане с една камера. Но пък не ми прилича да са две, а още по ме съмнява да е записана отделно фонограмата.

Дата:   14-07-11 22:53

Браво Марияна ! Крайно изчерпателен отговор ! Печелиш [beer]

Автор: nicos   
Дата:   14-07-11 22:54

MARIANA88 [smilie24]

Автор: 0506   
Дата:   14-07-11 22:59

1[smilie21]

Автор: gmir   
Дата:   14-07-11 23:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-07-11 23:15

Да смятам ,че оператора е бил голям хитрец ....

Дата:   14-07-11 23:18

фонограмата е чудесно да я имаш ,но много рядко dj-те предлагат тази екстра.Досега само един случай имах да ми я дадат.Даже поедно време мислех да пусна такава тема.Да се получи някакъв синхрон в рабатата с dj-ите и операторите.Така се елиминират някои нежелани изцепки ,а и можеш да запазиш атмосферата където е нужно.Друг въпрос, който ме вълнува е от къде да застааваме да снимаме спрямо тонколоните за да извадим перфектния звук?

Дата:   14-07-11 23:27

Марияна - зависи с каква камера снимаш . Аз с един обикновен панасоник снимах почти до колоната , но тя автоматично си регулираше звука и се получи запис , но моно .Другата колона беше в другият край на сцената , та се наложи с Вегаса да нормализирам и другият канал .

Автор: V-Power   
Дата:   14-07-11 23:31

Боже чуйте на 27:30 [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-07-11 23:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-07-11 23:39

..... в тубата е 30 минутен ХД прогресив 720п .

Дата:   14-07-11 23:41

Попът не си е бил направил пищовче с имената. :-).Обикновено си правят и стърчи между страниците.
27:30

Дата:   14-07-11 23:48

Автор: staskl   
Дата:   14-07-11 23:49

снимано е с 1 камера.При църковен ритуал /продължаващ и до 30-40 мин/си избираш няколко основни момента /тогава си записваш аудио от 5 мин /и следващите 5 мин снимаш пресечки.В този клип една такава пресечка се повтори 3 пъти/.Когато имаш ритуал от 30 мин може да се свали до 15 /не е отегчителен за гледане/ и комбинираш с кадри от други моменти .При монтажа е въпрос да не прекалиш с едни и същи пресечки и да не се вижда лицето на попа /ще се разбере ,че пее вече друго/.Друг начин е преди да почне ритуала да си наснимаш "съсредоточени"лица и кадри на икони и свещи...

Дата:   15-07-11 00:07

Да staskl и като си се подготвил предварително можеш да притичаш бързо от тази и онази страна и това да не го отразиш във видеото ,а да пуснеш на това място предварително заснети кадри.Но когато не си патил и не си си го снимал ти а трябва само да го монтираш е много по-трудно особено от любителски материали.

Дата:   15-07-11 00:14

Дата:   15-07-11 00:20

Имах веднъж следния случай: снимаме концерт с 2 камери.Едната долу в залата ,а моята горе зад последния ред зад публиката.Тръгва да прескача един зрител стол на последния ред в ляво от мен ,залита и пада буквално на статива ми.Аз вдигам да спася камерата и статива се денивелира-ужас.Почвам да нивелирам и танца полвината мина и сцената леко под наклон в бързината ,а трябва да миксирам от двете камери.Тогава реших да взема същия танц със същата двойка танцьори от един минал концерт.Не знаех вообще дали ще стане ,но реших да опитам да взема поне горната камера та да не личи ,че е друга публиката отсреща.За късмет танцьорите танцуваха толкова точно ,че успях да замажа гафа успешно ,но танцьорката на единия концерт си беше сложила гривната на дясната ръка ,а на другия на лявата и беше с друг модел обувки.Реших да видя дали някои ще забележи как през 3-4 секунди тя се преубува в танца :-)и сменя гривната от едната на другата ръка,но никой не забеляха и накрая им казах.И като стане да им кажа че е имало някакъв проблем все ми викат ``Е,ще го вземеш от друг концерт``М-№

Публикацията е редактирана (15-07-11 00:22)

Автор: novi4ok   
Дата:   15-07-11 00:27

Кое точно ти е интересно? Ти телевизия не си ли гледал и никога ли не си виждал монтиран материал? Както и да е - не искам да се заяждам, само ще отбележа, че този, който го е монтирал си няма понятие от монтаж. И щом това се харесва, значи нещата в сватбеното видео мноооого са се скапали от времето в което аз все още снимах такова по сватби.
Жалко [smilie8]

Дата:   15-07-11 00:30

тия що се изтрепаха бе?:-)

Автор: staskl   
Дата:   15-07-11 00:42

100 процента е снимане,но 200 процента се прави от монтажа...за филма"Кръстника"1 са заснети 12 часа материал и са монтирани до 2,5часа режисьорска версия.
За първата серия на "властелина на пръстена" от 1час и 50 мин са заснети 17 часа материал. Винаги трябва да имаш ...още. Както казва Мечо Пух..."колкото повече,толкова повечв..."

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »