Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Camera Remote чрез Android телефон?!
Автор: voklav   
Дата:   09-07-11 20:55

Здравейте :)
От скоро имам Canon камера(фотоапарат).
Посредством лаптопа правя разни TimeLapse напъни но максимум за 2 часа и половина (после батерията на компютъра пада ...)

Питаме се тук, дали съществува Andorid програма за контрол на камерата (през кабел предполагам).

Аз не намерих и причина за това е, според мен, че програмистите не са се сетили и/или производителите на дистанционни, умишлено не пускат такива проекти [smilie21] , но все пак ...?!

Отговори на това съобщение
 Re: Camera Remote чрез Android телефон?!
Автор: hotsnail   
Дата:   09-07-11 20:58

ами дали има по-прозаичен проблем от липса на идеи?

Приемрно липса на съвместими интерфейси

Автор: voklav   
Дата:   09-07-11 21:01

Изключено.

Автор: erotila   
Дата:   09-07-11 22:12

почти всяко дистанционно за 9,99лв програмируемо става на фотоапаратите с IR комуникация

Автор: Sa6370   
Дата:   09-07-11 22:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-07-11 23:34

За андроид има хубави програми за тайм лапсе (сигурно и за иФон има)

Ето едно филче сам измайсторих не е много хубаво ама - за първи опит...

http://www.youtube.com/watch?v=d_qTzI1OV8o

Ама няма как да вържа апарата за телефона. Телефоните ми нямат Инфра червени портове. Пък апарата няма WiFi или bluetooth или 3g или NFC

Пък и двата имат само клиентско USB....

Май някой адроид таблети имат USB host за тях може и да стане

Публикацията е редактирана (09-07-11 23:34)

Автор: Sa6370   
Дата:   10-07-11 00:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-07-11 12:07

ами потърси time lapse във форумите за съответната марка и модел апарат с който разполагаш.

За повечето има дистанционни, които цъкат снимка през някакъв интервал.

В примерчето ми мисля, че 4 секунди бях дал и сега е пуснато на 24 кадъра в секунда т.е. 1 секунда видео е равна на 4 * 24 реални скунди 96 реални секунди. Като цяло около 2 часа стоя телефона на статива.

Та със ДСЛР-ка настроиваш дистанционното, цъкаш на ръчно мерене и ръчен фокус. Фокусираш, гласиш експозицията да е подходяща (бленда и скорост). Пскаш дистанционното да цъка. После хилядите кадри ги сглабяш в подходящ софтуер т.е. няма нужда да снимаш на пълна резолюция (Full HD видеото е 2 мегапиксела - повечето фотоапрати са над 10).

При андроида хубавото е, че сам си прави филмче. Накрая сваляш филмчето, прекодираш го щото е с някакъв идиотски кодек, редактираш малко и готово. Проблема е кофти сензора на андроида, липсата на възможност да заключиш експозицията и фокуса - двоен проблем хем може да ти варира експозицията и да мига неприятно видеото, хем максималната скорост е ограничена на около 4 секунди.

С ДСЛР пък ще се озвериш от хиляди файлове. Обаче сензора е супер готин на ДСЛР, имаш ръчен режим и голям контрол на скоростта от примерно 5 кадъра в секунда надолу колкото искаш.

ПП Мисля че някои никони имат подобни режими вградени т.е. не ти трябва дистанционно. Абе Никон са яки машини.

Публикацията е редактирана (10-07-11 12:08)

Дата:   10-07-11 12:47

Всъшност един пич е решил проблема за Сони НЕКС-5 и скоро май ще пусне софтуера [cool]

НЕКС-а кърти - единственапарат съвместим с лего

за софтуера
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1042&message=38840745

за хардуера
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1042&message=37686974

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »