Автор: d_ave
Дата: 09-07-11 22:12
Мъщи ме от известно време един "проблем", на който не мога да намеря подходящо решение, та реших да питам. до скоро ползвах DPP (за незнаещите - Канонския софтуер за обработка на RAW файлове), но не съм доволен от изходия JPG - снимките са едни замазани, с доста шум, но пък с прекрасни цветове. Спрях да ползвам DPP и започнах да ползвам Camera Raw 6.3 - има доста повече възможности и JPG-a е идеален, но цветово нещата са ужасни. докато в DPP имам прекрасни наситени цветове, в Camera Raw са убити, размити и въпреки, че доста вдигам настиеността, пак не е същото като от DPP. зачетох се и видях, че има някакви Camera Matching Profiles, но не намирам такива за 40Д и 50Д за CS5 - останах с впечатлението, че те са по-скоро за по-старите версии и в CS5 с Camera Raw 6.3 нещата се случват автоматично. е, при мен това не е така и това ме дразни много. намерих някакви теми в разни чужди форуми, но не намерих никакво разрешение. Някаква идея какво да направя, че Camera Raw да изкарва същите цветове като DPP?
П.С. Мониторите, които ползвам не са калибрирани, но в момента си чакам калибратора и скоро ще бъдат, но честно казано не мисля, че проблема е свързат точно с това.
|
|