Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бекфокус на Сигма
Автор: swan_   
Дата:   05-07-11 16:47

Привет!Малко съм бос по темата и реших да се допитам до патилите. Взех си на старо една Сигма 70-200/ 2.8, която ще използвам с Никон Д700. За съжаление, когато фокусирам на отдалечени обекти (не съм засичал точното разстояние, но да кажем 20-30 метра), се появява осезаем бекфокус. При средна и близка дистанция няма такъв проблем. Та питането ми е това подлежи ли на калибриране. Предполагам, че с настройката на апарата няма да стане, тъй като ще измести фокуса и за близките обекти. Има ли как да се калибрира обектива и ако да - къде могат да го направят качествено?

Отговори на това съобщение
 Re: Бекфокус на Сигма
Автор: kapitancho   
Дата:   05-07-11 16:52

Сигма на старо без да се изтества си е като да си направиш харакири. Давай към ИДС и стискай палци силно, защото може и да изгърмиш.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   05-07-11 16:55

Ееееее да изгърми, да изгърми, колко да изгърми? Най-много, което може да му се наложи е да си поръча калибриране на обектива към тялото. Точно за 70-200/ 2.8 това е възможно, доколкото зная. И не е бог-знае колко скъпо. Просто откакто Светльо Драгиев пусна безплатно калибриране на новозакупените Сигми и всички взеха да се тръшкат, че като е стар обектива и трябва да си платиш калибрирането е голям проблем. При останалите производители като че ли някой го прави това безплатно ... [smile]

Дата:   05-07-11 16:57

Точно това искам да разбера - възможно ли е калибрирането, добре ли става и къде го правят най-добре. Относно това дали съм се прецакал, може и така да е, но това не е тема в момента [beer]

Автор: asahi   
Дата:   05-07-11 16:59

Къде го правят най-добре? На същото и единствено място, където го правят.

Автор: rusinov   
Дата:   05-07-11 17:00

Стига сте плюли Сигмата и сте шашкали човека. Колега, приеми това за голям плюс. Ако имаш Micro Focus Adjustment на тялото си го настрой и нещата ще заспят, ако ли не отиваш в сервиза на Сигма, калибрират ти обектива по тялото за един ден и ще се радваш на страхотно и много остро стъкло - уверявам те! [beer]

София 1618, ул. Ангелов Връх №8, Интер Дата Системи ООД
телефона на сервиза е 02 / 818 60 46

Публикацията е редактирана (05-07-11 17:04)

Автор: rusinov   
Дата:   05-07-11 17:05

Ето прочети малко, че всеки обектив има до някаква степен фронт или бек фокус. Просто Сигма са единствените, които имат възможност бързо и точно да ти направят фокуса "да цепи косъм" :)

http://www.lensrentals.com/blog/2008/12/this-lens-is-soft-and-other-myths
[beer]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   05-07-11 17:08

rusinov [smilie24]
Просто Драгиев не взема в предвид факта, че в България нито едно добро не остава ненаказано [smile]

Автор: erotila   
Дата:   05-07-11 17:09

swan_

има толкова теми във форума

сигма калибрират обектив към тяло
никон тяло към обектив

Би ли погледнал на таблицата на предметното разстояние на обектива ти, преди чертичката и наклонената 8 каква ти е цифрата.

http://www.fotolinia.com/wp-content/gallery/test-calibrirane_obektiv/test-calibrirane_obektiv.jpg

http://www.fotolinia.com/wp-content/gallery/test-calibrirane_obektiv/test-calibrirane_obektiv1.jpg

Дата:   05-07-11 17:12

а ето и снимка от тайната бърлога

Автор: pefoto01   
Дата:   05-07-11 17:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-07-11 17:23

erotila,

Знам че има теми. Просто се интересувам за конкретния обектив - нормално ли е, успешно ли е калибрирането и т.н. И искам да наблегна, че е осезаемо при фокусиране само на далечни разстояния, а не изцяло.

Автор: pc_genius   
Дата:   05-07-11 17:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kapitancho   
Дата:   05-07-11 17:39

Може да изгърми - питайте Хотснейл и други опарили се - взимаш обектив и се оказва, че или се наглася да е ок на близо или само на далече. Или пък само на широко и т.н.
Иначе искрено пожелавам твоя да може да се калибрира, за да си снимаш с кеф!

Дата:   05-07-11 17:42

написал съм ти го
дал съм ти и примери
три години съм снимал с него

-нормално ли е -нормално е предметното разстояние на обективите е на самите обективи при сигма имаш и ДОФ таблица, няма как да искаш рязкост над метрите на обектива ти, това в 5-6 клас се учи по физика

-успешно ли е калибрирането - да успешно се калибрира и картинки две съм ти дал и т.н.

При фокусиране на далечни разстояния над тези посочени на СКАЛАТАТА ТИ та обектива важат правилата за фиперфокален фокус на предмета върху който фокусираш, На " далечно разстояние
снимаш:
- подвижен обект
- не подвижен
- движещ се срещу теб противоположно на теб в равнина на теб
- от статив ли снимаш от монопод ли от ръка ли или от автомобила
- на каква скорост се появява това ако ползваш нещо от предния абзац и скоростите са различни
- на какви настройки на фокуса си
- на ккави настройки на фокусната зона си
- нормално ли е осветен обекта ти или в контражур...

въпроси въпроси една снимка качи да видим пилето [smilie18]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   05-07-11 18:17

Много голяма разлика в снимките, дори не е за вярване.
[smilie11]

Допълнение. >> Повече обектив на сигма няма да си купя.[smilie22]

Публикацията е редактирана (05-07-11 18:23)

Автор: neillmakoli   
Дата:   05-07-11 19:47

Каква е цената на калибрирабето в ИДС ?

Дата:   05-07-11 19:48

80лв

Автор: pumabg   
Дата:   06-07-11 11:59

Разбира се баби че няма да си го купиш, като те мързи да си вдигнеш з....ка и да дойдеш до Софето за калибровка, какво очакваш?
Твоята конкретно бройка имаше огромна нужда от това ..., но всеки си има глава на раменете!

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   06-07-11 16:35

pumabg
Да ти дам и 5 лева за акъла,

Публикацията е редактирана (06-07-11 17:24)

Автор: pumabg   
Дата:   06-07-11 16:47

Като те знам, колко си пресметлив и една стотинка от теб няма да видя ...[smilie3]

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-07-11 17:17

HSGeorgiev [smilie24]

Автор: CyberGene   
Дата:   06-07-11 17:25

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »