Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив от чужбина
Автор: ivanatora   
Дата:   05-07-11 09:14

Здравейте,
Наточил съм се на обектива от тази оферта

Цената в лева излиза около 850.
Това което ме притеснява е че покупката е от Хонг Конг. Ще трябва ли да плащам мито и ДДС като си го взема от пощата? Какви са им размерите?

А какво става ако взема обектива от UK? Мито мисля че няма в такъв случай, но ДДС?

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив от чужбина
Автор: ibk   
Дата:   05-07-11 09:24

От всяка държава извън ЕС се плаща мито и ДДС.
При покупка от ЕС мито и ДДС не се дължат.

Автор: джъмбо   
Дата:   05-07-11 09:29

точно таз обява кат гледам излиза 930 лв... и то при курс бнб а на банката от която ти е картата ще е с някой лев повече...

ако те хванат на митницата ще платиш още около 27% отгоре.... а гаранция франция

а в УК няма да е на таз цена
много фирми се маскират че уж са ук ама всъщност са хонконг и идва големия чеп

Автор: thomas   
Дата:   05-07-11 09:29

Мен ако питаш, намери си го в Европа - английският Амазон е едно добро място например, пък в Англия има и други добри, чисто фотографски електронни магазини... Другото е разправия, която си струва, ако разликата в покупната цена е поне 40% (25 от тях ще ти отидат пряко в мито и ДДС, останалите - в допълнителни такси и загубено време, като нервите си остават "бонус").

Автор: pumabg   
Дата:   05-07-11 10:43

След доста сравнения на цени от различни чуждестранни сайтове,смятам че усилията са излишни ...
Цените на Никонската техника например в България са повече от добри и не си заслужава за 100лв. човек да рискува и да няма гаранция ...
Стига сме търсили най евтиното на всяка цена ... Най често това ни излиза през носа ...
Същото важи и за колите! Как може да има хора, които за 1000лв. са готови да карат у нас с десен волан ... Трябва да си пълно куку според мен, но от друга страна мизерията кво ли не прави с хората [smilie11]

Автор: gruncharov   
Дата:   05-07-11 10:53

pumabg

[smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   05-07-11 10:56

Мда, общо взето е доста безсмислено да се купува нова фототехника за Никон от чужбина и наистина в БГ цените са достатъчно добри. Единственото изключение е от Щатите, НО само ако има кой да ти я донесе лично. Вече ако е втора ръка... си е според зависи. Но определено гледай да се шипва от ЕС, иначе почти сигурно ще "гризнеш дървото". [smilie3]

Автор: ssto   
Дата:   05-07-11 10:57

И аз бях се насочил към него - много остро широко за кропка. Но почетох малко из нета и намерих коментари, че задължително трябва да го пробваш, преди да го платиш. Някои купувачи в щатите се оплакват, че отделните екземпляри не са съвсем стандартизирани. В магазините обаче подменят с други, или връщат парите, а с такава доставка е рисковано. Средно около 1 от 3 давали очаквания детайл. Иначе много хубав обектив и ще го купувам.

Автор: vlex   
Дата:   05-07-11 11:32

@ssto: Чини ми се не е само тоя буркан - имам 828-цата за сони и определено си трябва калибрация, но навсякъде отказват да калибрират токина - че дори и в павилиона, които май са официален дистрибутор и вносител. Всъщност не отказаха там, ами културно ме посърветваха да не се занимавам с глупости, защото трябвало да изпратят тялото и обектива до някоя скандинавска страна (нямам идея къде им беше централата за европа) и там да го проснимат и калибрират и после да го върнат. Само пътните щяха да струват колкото още една такава токина, а в такъв случай е по-смислено или да калибрирам матрицата, или да го продам и да си взема една сигма 70-200/2.8, че хем и по-широка в късия край...

Не искам да те отказвам, а по-скоро да имаш едно на ум!

Поздрави,
Влад

Автор: ivanatora   
Дата:   06-07-11 10:37

Ами аз търся или токина или канон 10-22. Канона нов тук е 1600 лв, а втора ръка тук почти не се намира.
Ако го взема от УК какви данъци, такси и изненади мога да очаквам?

Автор: джъмбо   
Дата:   06-07-11 10:47

ако наистина е от УК нищо

иначе се огледай и за сигма 10-20

Автор: Зорки   
Дата:   06-07-11 11:02

Точно този обектив си го поръчах тук, от Фотосинтезис...Разликата в цената е застраховката за рисковете, които поема човек...[shtrak].

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »