Автор: turntablism
Дата: 01-07-11 11:58
Здравейте, колеги. Имам въпрос относно д90сятката. Вчера забелязах следното странно нещо: слагам машината на Bulb в режим "M", натискам спусъка и хоп няма никакъв Buld. Прави снимка със скорост 1/10с независимо колко задържам спусъка. Взимам аз дистанционното и слагам на "- -" ... Там всичко е наред. Натискам копчето на дистанционното- отваря затвора, натискам пак - затваря. Друг тест, слагам на exposure "delay mode" , настойвам на BULB в режим "M" и цъкам спусъка на апарата и тогава си се вдига огледалото , минава малко време отваря се затвора и си стои така докато бутона е натиснат. С една дума така си работи. Имам бистри спомени, че преди това Bulb'а си работеше без delay mode'a. Интересно ми е какво се е прецакало... Личноа з се сещам само за един проблем, спусъка нещо не е наред явно и праща кратък импулс поради лош контакт и апарата сработва на 1/10. Не знам дали има връзка, но да споделя, че около две седмици ползвах апарата само с ръчни обективи без процесор и никакви електронни контакти само на М режим. Кадрите не са много, сравнително нов е апарата. Пробвах да заредя батерията на макс.. пак същото. Ресетнах го от двата зелени бутона пак същото. Сложих си му китака. Познайте.. няма промяна ... Ако някой е имал подобен проблем ( а дано да е нямал ) нека сподели, проблем ли е въобще , от какво се дължи, как се отстранява, ако го оставя така дали след време ще стане по зле.. и такива въпроси.. Благодаря ви за вниманието. Спамерите добре дошли ама нека поне между спама до колкото е възможно да има и смислени отговори. Хайде наздраве и се наслаждавайте на лятото, не се занимавайте с тази тема :D !!!
|
|