Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Смена 8м
Автор: achov   
Дата:   01-07-11 09:23

Здравейте,

Моля, за помощ от някои имащ опит със Смена 8м - след като съм заредил филма и направя пробен кадър, при превъртане брояча пълен оборот ли трябва да направи от 0 до 0, защото като го врътна само на чертичка много малко според мен превърта. Да не говорим, че междо 0 и 6( което е следващото число) има само 2 чертички:)Как да съм сигурен, че е превъртяло достатъчно за да не стане застъпване?:)

Отговори на това съобщение
 Re: Смена 8м
Автор: zed   
Дата:   01-07-11 09:48

Трябва да въртиш докато врътката спре да се върти. Колелцето отгоре прави ПОЧТИ пълен оборот и тогава е заредил изцяло нов кадър. Това е:)

Дата:   01-07-11 09:54

Врътката с която превъртам ли трябва да спре, а за брояча да превърти от 0 пълен оборот пак до 0 така ли:) Много странен брояч има тая смена:):):)

Автор: sokola   
Дата:   01-07-11 10:14

Върти врътката до крайно дясно положение за зареждане на следващия кадър.
Снимай докато можеш да зареждаш.В определен момент врътката няма да може да се предвижи до крайно дясно положение,а това означава че филма е свършил.Не се доверявай напълно на брояча.

Автор: violator   
Дата:   01-07-11 10:32

А може застъпването на кадри точно с тази камера да ти хареса. Процесът не е случайност, управлява се.

Дата:   01-07-11 10:46

Предпочитам за сега да избегна застъпването:)Все си мисля, че като пробвах снощи врътката не се стопираше, имах чувството че мога да си превъртя целия филм:)

Дата:   01-07-11 11:02

Врътката с която превърташ на дясно. Въртиш я докато спре да се върти. Когато спре означава че е направила достатъчно обороти, за да зареди нов кадър. Колелцето на брояча не прави пълен оборот. При всяко следващо пренавиване на филма то спира все по-далече от нулата. Направи десетина превъртания и ще го забележиш.

Дата:   01-07-11 11:09

Благодаря ZED, ако не се справя, мога ли да мина през фотото да го видиш и даже ако имаш филмчета с изтекъл срок да си взема:):)

Автор: satyno   
Дата:   01-07-11 11:18

Зареди в празна касета един експониран филм и си поиграй с превъртането на брояча, може и с отворен заден капак. Научи се със същия експониран филм да го зареждаш на тъмно. Ще спечелиш някоя друга поза от това - до 39 от филм 36 кадъра.

Дата:   01-07-11 13:12

Мини, тук съм и имам филми с изтекъл срок колкото искаш :)[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »