Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Софтуер за флаш панорама
Автор: ivanatora   
Дата:   01-07-11 09:23

Здравейте,
Имам една 150MP панорама със зрителен ъгъл 130х30 градуса и се чудя с какво да я отворя. В Gimp се отваря и изглежда добре, но искам някакъв по-джиджан viewer с контроли за въртене, зуум и т.н. Искам да работи на повечето платформи, така че съм се ориентирал към флаша. Пробвах krpano, но нещо не ми работи. След като отворя swf файла през браузъра имам началната картинка, progress barа-а стига до края, но после нищо не става.

Дайте някакви идеи за читави безплатни флаш viewer-и?

Отговори на това съобщение
 Re: Софтуер за флаш панорама
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   01-07-11 09:46

Не съм много сигурен, че те разбирам правилно, но ако търсиш не софтуер за отваряне на някакъв специфичен формат, а безплатно flash - базирано решение за преглед на панорами в уеб браузър, то моята препоръка е Zoomify .
Всъщност е flash базиран viewer за големи изображения със зумване, а пък си има специфични решения за панорами, но лично според ме Zoomify e все пак по-удобен.

Дата:   01-07-11 09:56

Да, точно нещо такова ми трябва. Преглед на панорама в браузър.
Zoomify express го дава за сваляне за виндовс и за мак, а аз съм с линукс [smilie8] То всъщност вътре има някакъв конвертор, който реже голямата картинка на малки парчета и това binary идва различно за различните ОС... Е, в краен случай мога да си пусна един виндовс.

Дата:   01-07-11 10:09

Аааааа да, той си има и приложение, което подготвя изображението, а за линукс сигурно няма компилирано... Ами това е един вариант, аз съм пробвал и flashxml, но някой неща не ми се понравиха ... При него обаче просто си конфигурираш описанието (май в xml беше) и си използваш цялата картинка, както си я направил. Пробвай, може на теб да ти свърши работа [smilie24] Пък и има плугини за различни CMS системки освен чистия вариант.

Дата:   01-07-11 10:22

Браво, ти си пълен с такива [smilie24]
За колко време е нормално да се отвори 150МВ изображение? Чакам вече доста, а даже процесора и дисковата активност спряха...

Дата:   01-07-11 10:36

Ами май е големичко за Flash по принцип. Той в такива случаи доста ще товари процесора според мен. Ако ще използваш големи изображения май Zoomify е по-добър вариант, той ги разделя на части. Всъщност ще ти трябва ПС/Мак машина само за генерирането, а после ще си ги гледаш през браузър независимо от платформата, защото html/css/flash са все междуплатформени ...

Дата:   01-07-11 10:43

Да, така е. Ами освен довечера да пусна един виндовс на виртуалната машина да насече панорамата и после да си пренеса резултатните парчета обратно на линукса.

Дата:   02-07-11 20:29

Значи със krpano стана - там има възможност да се направи панорама с няколко резолюции (и си има туул, който прави парчетата). Супер елементарно е:

$ ./kmakemultires ~/big_pano.jpg
И вади всичко необходимо - html, xml, парчета ... в една папка, само зареждаш html-а и гледаш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »