Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За видеозаснемане кой Канон е по-добър 60Д, 600Д, 7Д?
Автор: cameraman   
Дата:   05-06-11 15:10

Колега оператор е решил да ъпгрейтва не с видеокамера, а с апарат, който да ползва за снимане на тв. предаване за централна медия... Дали имат разлика тези кропки и доколко???

Отговори на това съобщение
 Re: За видеозаснемане кой Канон е по-добър 60Д, 600Д, 7Д?
Автор: vstanchev   
Дата:   05-06-11 20:06

Ютуб

от първите 2 и четвъртото може би ще добиеш представа за разликите. Между 550D и 600D няма никаква разлика във видеото.

Автор: gaijin   
Дата:   07-06-11 21:12

Незнам за коя медия ще прави материалите, но да ги пита тях какво видео ще искат от него(разбирай, битрейт и кадри в секунда да не стане после мазало). Иначе аз ги подреждам по номера от малкия към големия :-).

Автор: gmir   
Дата:   07-06-11 21:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: special_k   
Дата:   07-06-11 21:46

плитък доф , дОблират , wtf

Автор: alfonsito   
Дата:   07-06-11 22:14

малкия към големия [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: deniac   
Дата:   07-06-11 22:20

За кадрите в секунда е ясно, но не по-малко важно е как се държат телата (матриците) като загреят при дълга работа.

Дата:   07-06-11 22:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   07-06-11 23:49

дениак, със 7д съм снимал без никакви забележки видео до 15-тина минути, повече не ми е трябвало.

имам десетки часове снимани с видео на животни с 7д и не съм имал каква да е засечка. [smilie24]

Дата:   07-06-11 23:59

Дата:   08-06-11 06:34

Въпросът е конкретен... Не се трепете бе... ако знаете кажете..... Можеше да ми напишете например, че процесорите на 60Д и 600Д не успяват да обработят видеото и и движенията насичат понякога... Можеше да кажете,че 7д се справя по-добре.... Можеше да кажете, че никой не знае какво се случва с матрицата, като снима половин час видео... И така да препоръчате класическа камера за видеозаснемане.... Какво му е неопределеното... Казах за какво ще се ползва..... Казах, че продукта ще излиза по една национална телевизия.... кво повече да ти кажа??? .... Кви ще са хонорарите не е необходимо предполагам.... Благодаря все пак...

Автор: stef7   
Дата:   08-06-11 06:59

Като качество на видео картината, която излиза от трите Канона, няма разлика. 600D и 60D имат LCD екран който се върти. Това определено е удобство. Т.е. според мен няма основание да се дава повече пари за 7D и избора остaва между 60D и 600D. Освен самата камера, твоят приятел ще трябва да си купи и някои приспособления за да може да използва камерата пълноценно. При 60D и 600D има и някои подобрения на HDMI out, които може да са му от полза при положение че ползва външен монитор при снимането (много вероятно).

Критичния момент обаче е КАК точно ще използва камерата. Ако прочете внимателно какво пишат Canon ще разбере че дължината на видеото не може да надвишава определено време - около 10-15 минути ако не ме лъже паметта. Причината е прегряване на сенсора. Трябва да се спре снимането, да се охлади сенсора и след известна пауза да се продължи. Ясно е че този тип камера не става за предаване на живо примерно където камерата не може да си позволи да прави подобни паузи. Така че твоя приятел трябва добре да прецени дали наистина в неговия случай е подходящо да си купи точно такава камера.

Публикацията е редактирана (08-06-11 07:15)

Дата:   08-06-11 07:14

При снимане на документален филм или игрален филм въпросната пауза не е проблем, защото отделните дубли или там видео клипове са обикновено къси. Т.е. снимането не е нон стоп. Но за ТВ предаване, това може да не е подходящия тип камера.

Ако държи на такъв тип камера заради големия сенсор, Panasonic GH2 примерно няма въпросното прегряване и може да снима много дълги клипове, проблема въобще не съществува. Sony NEX-VG10E е другата алтернатива на приемлива цена ако се търси по-ниска цена и голям сенсор, както посочи gmir

Дата:   08-06-11 07:27

Каноните стават за снимане на игрални, документални филми и предавания които в които може да си позволиш да правиш кратки паузи и резултатите са повече от добри. Реални примери колкото искаш. Но не и за предване на живо.

Дата:   08-06-11 09:16

Благодаря за отзивите.... И двамата с колегата стигнахме до същите заключения... Явно все още фотоапаратите налагат ограничения при видеозаснимането, както и видеокамерите при фотографирането....

Автор: IChertov   
Дата:   08-06-11 09:34

550D прегрява и изгасва от дълга употреба...
случвало ми се е. И не пази видеото което си заснел

Автор: foboz   
Дата:   08-06-11 10:07

Мисля, че всички ще се съгласим, че най-доброто си остава 5-цата, ако не ти е нужен каданс. Ако е необходим, аз препоръчвам 7д. Лично аз снимам с 60-ка, заради удобния дисплей и съм супер доволен от нея, но освен дисплея не мисля че е по-добър от 7. Като качество, би следвало всичко двата апарата да снимат еднакво, поне по документи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: