Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фиксиране на експонацията
Автор: virtus   
Дата:   07-06-11 23:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: фиксиране на експонацията
Автор: kirilius   
Дата:   07-06-11 23:09

Това зависи от апарата явно. Явно твоят апарат не го позволява. При мен (E-PL1) е точно, както го искаш.

Автор: asahi   
Дата:   07-06-11 23:19

Що не ползваш М?

Автор: erotila   
Дата:   07-06-11 23:36

[smilie18]

експозицията си "заключил"

експонацията няма как да я щото тя е при всяка снимка това е процес не е време не е и лосче не е и там кото си мислиш ...процес е

Автор: virtus   
Дата:   07-06-11 23:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   07-06-11 23:51

на режим М не работи заключването на експонацията

Защото си е перманентно заключена... [smilie3]

Автор: jekopj   
Дата:   08-06-11 00:00

Да изясним нещо...значи, вземаш апарата /независимо дали е лентов или дигитален/,определяш скоростта и блендата,и експонираш кадъра /върху плоскостта на филма или матрицата/.Бутонът,който задейства системата се нарича експонационен бутон /или спусък/.
Неточно си задал въпросът си.Нито какъв е апарата и марката.[smile]

Автор: erotila   
Дата:   08-06-11 00:00

[smilie18]

е как ще работи нали е ЕКСПОЗИЦИЯТА е съотношението на скорост количество светлина и чувствителност на сензора, за да сатне една снимка снимка и да се вижда без значение в кой ключ.

заключването е в режимите които някой от тези ДВЕТЕ са променливи

Автор: Svetlio70   
Дата:   08-06-11 01:08

Незнам как я заключваш,при някои Канонски сапунери става така - задържаш спусъка до половина и натискаш бутона ISO и докато не я отключиш няма мърдане,поне на PS A560 е така за PowerShot S5 IS незнам как става но пробвай така.

Автор: canonio   
Дата:   08-06-11 01:12

На режим М можеш да снимаш на ф1.2 и скорост 8сек срещу слънцето. Толкова е заключена[smilie18]

Автор: guesswho   
Дата:   08-06-11 01:51

Автор: valen_tin   
Дата:   08-06-11 09:02

на Канон може да се ползва DOF бутона, но лично според мен М е правилния режим при такива нужди и на мен ми е по-удобно с него

Автор: malakar   
Дата:   08-06-11 09:45

Ако използваш някой от полу-автоматичните режими (приоритет на бленда или скорост) ти определяш съответния параметър, а фотоапаратът наглася другия за да имаш правилна експозиция според светломера на апарата (в уравнението има намесено и ИСО, за да е по-просто приемаме, че то е 100). Тоест определяш си експозицията, заключваш я с бутона и си снимаш. Има фотоапарати, на които ти можеш да кажеш за колко време след като натиснеш бутона експозицията е заключена, примерно 6, 10 или повече секунди или докато са включени експонометрите.
Ако имаш М, отпада нуждата да заключваш каквото и да е: ти определяш каква да е експозицията и си снимаш само на нея. Бутонът АЕ-лок не работи, щото всички параметри се определят от теб, т.е. няма нещо, което да се определя от апарата и да искаш да го "заключиш" на определената при измерването стойност.

По-ясно от това май не можах да го измисля :) Кажи поне какъв ти е апарата :) И за проткола: заключва се експозицията (съотнощението между блендата, скоростта на затвора и чувствителността, т.е. ИСО-то), а не експонацията (процеса, при който светлината преминава през определената бленда, за определеното от скоростта на затвора време и попада върху филма или матрицата или плаката или там на каквото снимаш, със съответната чувствителност).

Публикацията е редактирана (08-06-11 10:12)

Автор: Svetlio70   
Дата:   08-06-11 11:31

Понеже ми се струва че никой не си е направил труда да погледне в профила му с какво снима та да го напиша пак - PowerShot S5 IS а ако греша автора да ме поправи [smilie3]

Автор: tziko   
Дата:   08-06-11 11:35

Автор: canonio
Дата: 08-06-11 01:12

На режим М можеш да снимаш на ф1.2 и скорост 8сек срещу слънцето. Толкова е заключена[smilie18]

Е тва е много, не може ли по-малко да е заключена?[smilie18]

Автор: special_k   
Дата:   08-06-11 14:01

Автор: canonio
Дата: 08-06-11 01:12

На режим М можеш да снимаш на ф1.2 и скорост 8сек срещу слънцето. Толкова е заключена

И съм почти сигурен че ще си прецакаш матрицата така [smilie5]

virtus , слагаш на P, AV , TV.... квот те кефи, натискаш мекия спусък и гледаш скорост и бленда . После слагаш на М и задаваш същите стойности....или близки до тях , зависи кво искаш. Аз така си я заключвам.

Автор: malakar   
Дата:   08-06-11 16:52

специал_К [smilie24]

Както се казва: бийн деър, дон дат [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »