Автор: batzeto
Дата: 25-05-11 17:48
Здравейте,
Искам да се допитам до вашите компетентни мнения по въпроса. Както става ясно от въпроса - тялото е D90.
До скоро колебанията ми бяха м/у 35мм и старата 50-ца, но сега с появата на новия 50mm f/1.8G взех отново да се колебая и да ровя мнения в интернет пространството. За съжаление информацията за сега е по-оскъдна, но съм отворен за предположения и съвети, така, че реших и сам да попитам!
Другите ми обективи са 16-85mm f/3.5-5.6G и един твърд на 105mm 2.8. Целта на избора ми е да доокомплектовам, а определено имам нужда от едно от двете стъкла. Другото ми относно колебанието е свързано именно с малко по-широкия 35мм. Говорех с една фотографка наскоро и тя имала същите опасения, като моите - снимките в затворени помещения. Вярно, че тя по-разбираеми причини се е спряла на 35мм, тъй като го ползва с D40, при моя D90 няма да е от значение, но продължавам да се чудя заради малко по-широкия 35мм. Е, кое да избера?
ПП: Отново да подчертая, че става въпрос за 50mm f/1.8G и молбата ми е ако някой има конкретни наблюдения точно с този обектив, за по-стария - какво ли не съм видял и изчел! Наясно съм, че 35мм е само за кропк също!
|
|