Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли проблеми с мотора на никонските AF-S обективи?
Автор: mitku   
Дата:   18-05-11 18:11

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли проблеми с мотора на никонските AF-S обективи?
Дата:   18-05-11 18:12

Има ли проблеми с мотора на никонските AF-S обективи?
На доста места с тестове и ревюта из нета все се споменава за възможна поява на проблем с мотора при AF-S обективите на Никон, като евентуално "слабо място", че съответно се прецаквал бил моторът. Включително и най-вече за про-моделите от "светата троица" и другите от този клас. Някой тук имал ли е конкретни оплаквания по този въпрос... да му се е прецакал мотора на обектива? Или и туй го пишат из нета ей тъй, колкото да си изсмучат нещо от пръста като "недостатък"... че някой го е чул на опашката в плод и зеленчука, че една жена била чула, че на шуренайката, на братовчед й, на чичо й някакъв познат бил загатнал нещо таквоз? А аз май само веднъж съм попадал случайно на обява в ebay за обектив с прецакан мотор. Друг подобен конкретен проблем дори не съм мяркал/чел, а и тук из форума не се сещам да съм чел някой да е имал. А сега, че всяка техника има възможност да се повреди си е ясно... ама чак пък постоянно да се пише специално за туй нещо из нета?
[shtrak]

Автор: Alex-dan   
Дата:   18-05-11 18:20

На едно 35 1,8 още от кутията стържеше малко повече, беше от първите бройки и в нета четох, че и други правели така. Явно заради бързането да го произведат в достатъчно количество са позанемарили качествения контрол. Сега отдавна вече имам друга бройка и е ок. Не се е случвало да ми се прецака работещ обектив, нито пък се сещам на мой познат. Да чукна на дърво :)

Автор: atrifonov   
Дата:   18-05-11 19:20

Не. Никонски обектив няма слабо място[cool] [cool] [smilie18]

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   18-05-11 19:31

Реално всеки обектив с мотор може да се развали рано или късно...

Автор: MauMyHa   
Дата:   18-05-11 19:32

Интересно е че имам две батереи. Проблемът е че 60-та с едната батерия мотора не спира докато не намери фокус а с другата обикноенно трябва да компенсирам с ринга и толкова че да фокусирам обекта въобще [smilie2]

Автор: borovinka   
Дата:   18-05-11 19:40

Аз лично познавам четирима души, на които им е изгорял мотора на 18-70. Не съм чувал покрай мен някой да е имал проблеми с друг модел AF-S обектив.

Автор: didesignbg   
Дата:   18-05-11 20:01

И аз имам 18-70 със счупен мотор, при мен по-скоро проблема дойде от мен и от техника, който се учи върху него, но и преди това като го кача над 2 000 м и на малко по-студено скърцаше докато фокусира.
Не мисля че е някаква епидемия по моторите, по-скоро грешки при поевтиняването на технологията. При твърдите 35 и 50 е ужааааааааааааассссссссссснннннннннооооооо бавно.

Автор: pumabg   
Дата:   18-05-11 20:10

До сега сметнах, че съм работил с ок. 10 Никонски обектива ... Никакъв проблем с мотора!

Автор: zbonev   
Дата:   18-05-11 21:23

Ако ви се чете на руски - ето един линк с информация за ремоти на Никон:

Форум по ремонту фототехники Никон

От това което съм прочел - има модели обективи с проблеми с автофокусния мотор: 28-70/2.8, 17-35/2.8, 80-200 АФ-С - общо взето първите АФ-С обективи имат повече проблеми; ремонта е скъп и в повечето случаи не си струва [smilie2]

Публикацията е редактирана (19-05-11 09:57)

Автор: stoychev   
Дата:   18-05-11 22:13

Аз съм с 18-70 на около 130 000 кадъра (не знам колко на предишния собственик, но определено не беше нов...) и от един месец започна да стърже докато фокусира. Дали е от мотора или няма от какво друго да е? Все си мисля, че е лентичката, която показва фокусните разстояние. [cool] Засега не ми пречи, фокусира си нормално.

Автор: asahi   
Дата:   18-05-11 22:17

Сменяте ли му маслото на този мотор?

Автор: NeDDRaG   
Дата:   18-05-11 22:19

stoychev написа:

> Аз съм с 18-70 на около 130 000 кадъра (не знам колко на
> предишния собственик, но определено не беше нов...) и от един
> месец започна да стърже докато фокусира. Дали е от мотора или
> няма от какво друго да е? Все си мисля, че е лентичката, която
> показва фокусните разстояние. [cool] Засега не ми пречи,
> фокусира си нормално.
>

"Изгорелия" мотор на 18-70 не стърже. Всъщност обективът се опитва да фокусира, но въртиот минимум до безкрайност и май го правеше постоянно.

Автор: didesignbg   
Дата:   18-05-11 22:20

диона м10д [cool]

Автор: stoychev   
Дата:   18-05-11 22:45

Благодаря! Значи стърженето е от маслото ли? [smilie5]

Автор: pefoto01   
Дата:   18-05-11 22:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-05-11 08:41

Мда... ясно. Явно все пак има, но като гледам - по-скоро е нормалното ниво на повреди, което може да се случи с всяка техника. Може би с изключение на някои модели като 18-70, както казвате и най-старите АФ-С, което също изглежда логично - все пак май 18-70 е (бил) най-масовият обектив. А от друга страна тези "най-стари АФ-С" (като АФ-С 80-200/2.8 и 28-70/2.8, които обмислям евентуално да си взема след време) вече са по на 10-ина години вече (а 17-35/2.8 вече почти съм взел, но пък той май до скоро се е произвеждал, поне до появата на 16-35/4ВР... може по-новите да са с по-добри мотори) и обикновено са били доста сериозно ползвани като са давани за тях по близо $2000 и е възможно наистина някои да са достигнали някакъв лимит. Интересно... ще трябва да се внимава все пак. [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »