Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Почистване на сензор
Автор: dfxos   
Дата:   16-05-11 22:16

Имам 2-3 прашинки, които видях случайно днес като снимах на бял фон. Имам разни шукарии, вижте ги на снимката може ли да се ползват за сензор или са само за обективи ?

http://img88.imageshack.us/img88/5219/p1000006r.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Почистване на сензор
Автор: kkkolelo   
Дата:   16-05-11 22:21

Не, не можеш!

Автор: J0R0   
Дата:   16-05-11 22:30

Можеш, но не е препоръчително. [smilie5]
Освен духалката.

Дата:   16-05-11 22:31

Пробвах с духалката не падат седят си там гадините. Иначе тая водка само за обектива ли е ?

Автор: tvk75   
Дата:   17-05-11 00:00

тая работа е работа на сервиз

Дата:   17-05-11 00:57

Значи тоя целия комплект за почистване ми е излишен ??

Автор: the_drug   
Дата:   17-05-11 01:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   17-05-11 07:35

С дебитната карта Виза от банка ДСК можеш да си купиш това:

Ето и линка:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=44&cat=102&product=5101&show=additional

В момента е на промоция от 49 на 25 лв. След като Green Clean ми омаза матрицата, този комплект я изчисти прекрасно.
[shtrak]

Автор: nikton1954   
Дата:   17-05-11 07:42

Зентекс е решението.

[smilie21]

Дата:   17-05-11 08:29

Да не можеш да си изчистиш сам матрицата е , като да не можеш да си смениш спуканата гума на автомобила с резервната. [smilie8]

Посочения от мен кит се казва не случайно Photosol Digital Survival Basic Kit , което означава да си го носиш винаги с теб и да почистваш сам.
Интересно ми е , ако сте на 5-10 дневен пленер по планини и морета и ви се зацапа матрицата, какво правите? Спирате снимките, снимате и после се скапвате от ретуш или пращате по Еконт апарата на сервиз за почистване.[smile]

За тези, които снимат видео на по-затворени бленди мръсната матрица прави материала неизползваем.

Автор: serjy   
Дата:   17-05-11 09:05

запомни добре кой най-много те натискаше да си вземеш никон. това е първото, чакай и други "приятни" бонуси, и не се отчайвай [shtrak]

Автор: simbon4o   
Дата:   17-05-11 09:27

Че освен олимпус коя друга система за самопочистване работи ако за това намекваш?
Всички матрици се цапат, както се и чистят.

Автор: valjo   
Дата:   17-05-11 09:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitakabs   
Дата:   17-05-11 10:49

Имам комплекта който е посочил GOSPODIN ! Перфектно се чисти с него! На тая цена - зимай смело. Внимание!!!! ПЪРВО издухай с някаква духалка и тогава почиствай..!!![shtrak]

Автор: ZENON   
Дата:   17-05-11 11:34

Абе с тия духалки не се ли набива таз прах ОКОЛО матрицата и т.н.? И после пак се лепи. По-добре би било да се изсмуква (тука вснимавайте с мислите)[smilie7]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-05-11 11:37

духалката колкото издухва праха от матрицата толкова и го набива в камерата...

евтино е затова се ползва....

система за изсмукване и антистатични четки са по-добри...

мокрото чистене вече е за хард...

а тия легенди дето някои камери им били съвършени системите за самопочистване да си ги разправят в бгмама там по-могат да хванат дикиш

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   17-05-11 11:42

Гледам, че си с D5000, системата за почистване на матрицата не бачка ли? Щото при мен за момента се държи прахоляка далеч от матрицата, а съм с D60. Лепиха се мизерии по огледало и мат дори, но това, което се появи на матрицата изчезва благодарение на системата. Имам няколко кадъра скапани заради прашинка върху матрицата и затова според мен действа, защото след няколко прочиствания със системата тях вече всичко е ОК. Аз и без това съмо ставил да се чисти при включване и изключване на тялото.

Дата:   17-05-11 12:07

Здравейте отново и добро утро.

Image Sensor Cleaning системата работи. Ще я пусна 1-2 пъти и ще духна с тая духалка да видим може да изкарам късмет.

Този комплект, който го имам аз така и не разбрах - само обектива ли мога да си почиствам с него и ако да, коя от 2те тубички да ползвам.

Евентуално мога да си купя този който ми предложи GOSPODIN, все пак е на 50%.

Иначе незнам как успя да се замърси сензора или просто е бил замърсен и не съм забелязал. Забелязах го преди 2-3 дни, снимах небе и си мислех, че това са птици, ама тия птици започнаха да се появават на едно и също място на всички снимки.

http://img12.imageshack.us/img12/8348/dsc3804g.jpg

Дата:   17-05-11 12:14

dfxos, това са прашинки и би трябвало да паднат след Sensor Cleaning. наведи апарата с "дупката" надолу , когато пускаш Sensor Cleaning или издухваш с духалка, та прашинките по естествен (гравитационен) път да изпаднат от апарата.[smile]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   17-05-11 12:39

От всичко горе, което си снимал, аз използвам основно духалката, за прахоляк по филтри, обективи, тяло и кълричка за почистване на филтър. Ако се налага чистене на предна - задна леща, духалка плюс ленспен върши перфектна работа.

Автор: lakosta   
Дата:   17-05-11 13:48

[smilie10] [smilie10] [smilie10]
http://i51.tinypic.com/vd1tme.jpg

и аз съм го закъсал...не смея сам....и колко ще ми струва??

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »