Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблеми със снимане в Зоопарк София
Автор: alextodorov   
Дата:   14-05-11 13:44

Наскоро един приятел ми каза че си имал проблеми в Софийския зоопарк,защото не било разрешено снимането с "професионални" фотоапарати,под професионални дефиницията била за големи и черни :).Има ли наистина такава забрана и ако да каква може да бъде логиката за нея???

Отговори на това съобщение
 Re: Проблеми със снимане в Зоопарк София
Автор: nkrustev   
Дата:   14-05-11 13:48

Много пъти съм снимал там с "голям и черен" апарат и никой нищо не ми е казвал.

Автор: vanquished   
Дата:   14-05-11 13:58

Виждал съм много хора с "големи и черни" апарати да снимат в зоопарка.

Автор: crowie   
Дата:   14-05-11 14:06

[smilie18] [smilie18] [smilie18] това е новият лаф- че професионален апарат е този,който е "голям и черен" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: burningice   
Дата:   14-05-11 14:16

Проблема не е в "професионалния" фотоапарат, а в професионалния фотограф. Смятам, че всеки посетител трябва да се проучва предварително дали има добро портфолио и ако е така да му бъде забранено да посещава зоопарка, защото ако е добър фотограф и със сапунерка ще направи професионални снимки ;)

Автор: bordon   
Дата:   14-05-11 14:24

Действително има голяма информационна табела на входа. Забраняват се много други неща освен снимането.
Но аз си снимах без никой да ми направи забележка. Дори и в затворената зала с тигрите и рибите. Не съм ползвал светкавица там.

Голям и черен апарат и обективи = професионален фотограф...

Голям, черен апарат и бели обективи + статив = NG...

[shtrak]

Автор: bordon   
Дата:   14-05-11 14:26

[smilie5]

Идеята за портфолиото ми харесва [smilie24]

Автор: guesswho   
Дата:   14-05-11 14:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   14-05-11 14:36

Преди няколко години имаше такса за снимане с професионална техника - 5 лв. Идеята била , че с такава техника се правят качествени снимки на животните, които после се пускали за картички и сток фотография, демек се печели на гърба на зоопарка.[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   14-05-11 14:38

Не мисля, че 5 лева ще спрат сериозният фотограф. Таксата е поносима и справедлива.

Дата:   14-05-11 14:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Bumerang   
Дата:   14-05-11 15:18

Виж в Турция са много изостанали.Във всички музеи и джамии снимаш като откачен и никой- нищо.Имат малки изключения срещу поносимо заплащане[smilie7]

Автор: trace   
Дата:   14-05-11 15:21

Да,забранено е.Просто са вдигнали ръце,защото всеки си снима,въпреки пазпоредбата на зоопарка и вече рядко предупреждават.Последния път ми обесниха,че е заради светкавиците на апаратите,плашели животните.

Автор: LAVA   
Дата:   14-05-11 15:30

"Някой ден трябва да узреем от комунистическата тиня и да осъзнаем, че за тези неща се плаща"[cool]

Явно в Италия са построили комунизЪмът - в Рим с едно малко изключение, никъде (дори и катедрали, дори и Сикстиската капела) няма проблеми да се снима. На повечето места си е съвсем официално разрешено (без светкавица) и такса не се взима. Даже за черни апарати и бели обективи.[smilie24]

Автор: imitev   
Дата:   14-05-11 15:37

Естествено че е разрешено - без статив и осветление в тъмното си правете каквито искате арт и сток професионални снимки даже с Хаселблад[cool]

Дата:   14-05-11 15:37

Автор: simbon4o   
Дата:   14-05-11 16:34

поредна проява на върла простотия, безхаберие и типично българска вече глупост! Идеята е че някой иска да взема пари за да влезеш с апарат, на много места се опитват да го пробутат. Решението е малко фолио и апарата става друг цвят или пентакс предлагат направо цветни, отиваш с един розов и няма проблеми.

ПС кой снима със светкавица през деня в зоопарка? Защо се опитвате да оправдаете малоумщината? Светкавиците пък никога не са изключени на ГСМ-ите и сапунерките :) но те може нали. Просто поредната по български свършена работа, може да съм зле настроен но си е факт напоследък всичко се прави през просото правено недонаправено претупано мърлящината няма край. Това много ме дразни, но явно масата така го харесва понеже е масово и просперира и се толерира.

Публикацията е редактирана (14-05-11 16:38)

Автор: burningice   
Дата:   14-05-11 17:15

Koгато има такса за снимане е лесно, но не на всякъде има тази алтернатива. Визирам дворовете на някои манастири, където и срещу заплащане не можете да снимате.

Дата:   14-05-11 17:15

Автор: asahi   
Дата:   14-05-11 17:40

Виждал съм и на плажа да снимат със светкавици. Много хора не знаят откъде се спира автоматичната светкавица.

Дата:   14-05-11 17:48

Автор: thomas   
Дата:   14-05-11 17:51

Доколкото разбирам, когато се плати на зоопарка, на животните вече не им пречат светкавиците... явно са им обяснили, че е по-изгодно да не се правят на интересни и изнервени. Също така е явно, че светкавиците от малките апарати не пречат на животните, а само тези на големите и професионални апарати.

Що се отнася до таксите за снимане по света, скромният ми опит от Германия, Испания, Сингапур и Австралия явно е прекалено локален, за да мога от това да си правя изводите, че в нормалните държави такса за снимане в зоопарковете не се взима.

И също така нека обърна внимание, че там, където е забранено да се снима със светкавици (има такива места), то се прави заради животните и не зависи от вида на фотоапарата, т.е. не се допускат никакви изключения.

Изобщо - именно простотията да искаме такси за щяло и не щяло, та да компенсираме ниските си цени и бедността, отблъсква нормалните хора от дестинацията България.

Автор: exo99   
Дата:   14-05-11 18:05

Автор: LAVA
Дата: 14-05-11 15:30

"Някой ден трябва да узреем от комунистическата тиня и да осъзнаем, че за тези неща се плаща"

Явно в Италия са построили комунизЪмът - в Рим с едно малко изключение, никъде (дори и катедрали, дори и Сикстиската капела) няма проблеми да се снима. На повечето места си е съвсем официално разрешено (без светкавица) и такса не се взима. Даже за черни апарати и бели обективи.
======================================

За Сикстинската капела не е вярно!
Изрично е забранено и има разпоредители вътре, които ако забележат, че снимате, ще ви изгонят.
Даже непрекъснато шъткаха на множеството вътре за да пазят тишина.

В Рим на други места е доста свободно за сниманне, но все пак това е туристически град и хората са толерантни към снимащите туристи.

Забранено е и свободното снимане в Националния исторически музей, но аз платих таксата / не помня колко беше - 5 или 10 лева/ и не съм имал никакви проблеми.

Та защо не си платиш таксата при влизането в зоологическата градина и не си снимаш спокоъно / без разбира се да ползуваш светкавица, защото наистина животните се дразнят/ ?

Поздрави и хубави снимки на животните! [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   14-05-11 18:58

Таксата е поносима и справедлива.

Такса за нормално поведение в зоопарк, издържан с бюджетни средства?
Аре пък да не е нито поносима, нито справедлива. [smilie18]

Автор: мара   
Дата:   14-05-11 19:10

не можех да изчетем сичко нагоре. от извора -
няма никви забрани за зоопарка. само е упоменато къде НЕ ТРЕЯБВА да се снима СЪС СВЕТКАВИЦА.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »