Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Авторът на фотографската библия идва в София
Автор: cecotom   
Дата:   11-05-11 09:38

Проф. Кен Кобре, автор на най продаваната книга за фотография в света от 1980г. насам идва в София през юли по покана на Бг Прес Фото.

Отговори на това съобщение
 Re: Авторът на фотографската библия идва в София
Автор: mikino   
Дата:   11-05-11 12:15

УАУ! Пусни още една тема с повече инфо щото е далече юли! [smilie24] Страхотно! Това трябва да се види!

Автор: sd   
Дата:   11-05-11 12:34

[smilie24]

Дата:   11-05-11 13:20

Миналата година си поръчах от Amazon книгата на Кобрe: "Photojournalism: Professionals' approach" и ахнах. По-добро такова четиво не бях срещал. Направих контакт с приятели в Щатите и от там ми казаха, че Кобре е най-големият в тази област. Даже една известна фотографка ми се обади от САЩ, невярваща, че съм осъществил контакт с толкова популярен човек и, че той се е съгласил да изнесе лекции в България.
Проф. Кенет Кобре е преподавател по фотожурналистика в Държавния университет в Сан Франциско. Негови студенти са носители на Пулицър, Уърлд прес и много други престижни отличия, и работят в медиите по целия свят. Той е съавтор на "Фотография" (Прентис Хол) - водещият в света наръчник по основите на фотографията. Другите му издания включват "Как да снимаме приятели и непознати", публикувана от Curtin & London.
Книгата на Кобре "Фотожурналистика: Подходът на професионалистите"(Photojournalism: Professionals' approach) е най-продаваният материал за фотожурналистика в света от 1980 година. Тя е преведена на корейски, японски, полски, испански и китайски език. В момента се водят преговори да бъде преведена и на български език. Кобре е изобретател на устройстовото Lightscoop (www.lightscoop.com) за хубави снимки с фотоапарати с изкачаща светкавица. Той е съдателят и на www.KobreGuide.com - за най-добрата видеожурналистика в мрежата.
Проф.Кенет Кобре е лауреат на "Robin F. Garland Educator Award", предложен от Националната асоциация на фотожурналистите (NPPA, САЩ) и ръководи годишните награди на Университета в Мисури.
Семинарите и работните сесии на Кенет Кобре имат за цел да изследват в дълбочина какво би било бъдещето на мултимедията, като синтез на фотография, звук и видео, запознаване с целите и техниките, методите на обработка, публикуване и популяризиране.
Най- новата книга на фотографа е „ Videojournalism: Multimedia storytelling”. Той е автор и на документални филми, като последният е посветен на дванадесет фотографи от Асошиейтед Прес – "Deadline every second ” - www.deadlineeverysecond.com . Филмьт ще бъде представен на семинара в София през юли.
Преди 20години, по покана на г-н Иво Хаджимишев дойдоха водещи фотографи и редактори от САЩ и зададоха стандартите на българската фотожурналистика до днес. Кен Кобре ще зададе стандартите на българската фотожурналистика за следващите 20 години!

Автор: Apostol.Hristosov   
Дата:   11-05-11 14:36

[smilie24]

[thankyou]

Автор: muu   
Дата:   11-05-11 14:45

майко мила...
библия...фотожурналистика...стандарти...задаване...американци...хаджимишев...

майко мила!

Автор: pefoto01   
Дата:   11-05-11 14:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Lalinda   
Дата:   11-05-11 16:08

Библия значи книга, а без стандарти, така или иначе, не може.

Не и във фотожурналистиката.
[shtrak]

Мда.

Автор: darksorrow   
Дата:   11-05-11 17:02

Преди 20години, по покана на г-н Иво Хаджимишев дойдоха водещи фотографи и редактори от САЩ и зададоха стандартите на българската фотожурналистика до днес. Кен Кобре ще зададе стандартите на българската фотожурналистика за следващите 20 години!

някоя десетокласничка в ПМС ли ви пише обявите? честно?

Дата:   11-05-11 18:27

darksorrow , Цветан Томчев се казвам и аз пиша информацията.

Автор: ivenchev   
Дата:   11-05-11 18:37

http://www.focus-news.net/?id=f16812

Автор: luboar   
Дата:   11-05-11 18:45

коменарът е маркиран като спам

Автор: ivenchev   
Дата:   11-05-11 19:13

luboar,

винаги се възхищавам на дружелюбното отношение, бликащо от словата с които ни удостояваш ... [smile]

Дата:   11-05-11 21:07

Нека артистите да не цапат тази тема с излишни словесни напъни. Който го вълнува Кобре да пита, който се прави на оригинален - има си други места - моля!

Автор: dpurple   
Дата:   11-05-11 21:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: compur   
Дата:   11-05-11 21:40

Колега,

Може ли да дадеш повече подробности, като:
1. Кога през юли ще се състои събитието?
2. Къде?
3. Ще има ли цена за участниците или не?

Предварително благодаря за отделеното време за отговор!

Дата:   12-05-11 05:49

Проф. Кобре ще бъде в България между 25 и 30 юли за четиридневен уъркшоп с професионалисти.Първият ден ще е за широка аудитория. Ще има представяне на неговия филм, посветен на дванадесет фотографи от Асошиейтед Прес –"Краен срок-всяка секунда"(„ Deadline every second ”) и на книгите му " Видеожурналистика: Мултимедийно разказване на истории" („ Videojournalism: Multimedia storytelling”) и "Фотожурналистика: Подходът на професионалистите"( "Photojournalism: The Professionals`approach"). Следващите 3 дни са предвидени за персонална работа с 10 фотографа. Мястото и цената на провеждането на курса зависи от интереса на българската аудитория.Темата тук е пусната за да разберем именно това - колко и какви хора имат интерес към това събитие.

Автор: stoychev   
Дата:   12-05-11 11:18

Имам интерес. Избирането чрез преглед на портфолио ли ще става, както е при майсторските класове, или по друг начин?

Автор: malakar   
Дата:   12-05-11 14:27

Аз имам интерес като посетител от широката аудитория. Предполагам, че е рано за конкретни уточнения, ама все пак [smile]

Дата:   12-05-11 18:29

Да, приятели, ще пишем често на тази тема и ще даваме актуална информация за курса с Кобре. В сайта на Бг Прес Фото ще пуснем електронна форма за записване на желаещите. Така ще видим колко общо са кандидатите. От този брой и от осигуряването на спонсори, зависи какъв ще е входа.

Автор: luboar   
Дата:   12-05-11 20:47

..написа:
"Мястото и цената на провеждането на курса зависи от интереса на българската аудитория."

бокжке господи..:-О
също като на селски панаир ..
фотографсият господ тръгнал да кърти мангизи с апостол Цецо !
;)

Автор: alsash   
Дата:   12-05-11 20:52

...интересно...не съм планирал разходка до София....[smilie8]

Автор: pippo810331   
Дата:   12-05-11 21:18

Аз пък първо си помислих за Тони Корбел, че ще идва. https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: doubleG   
Дата:   12-05-11 22:10

Цветане, това че проф.Кобре ще дойде си е самодостатъчно значимо нещо. Браво! Библия,стандарти, 20 назад, 20 напред, Хаджи незнам си кой, не са реклама. Тези добавки оплескват добрата новина.

Дата:   12-05-11 22:48

doubleG,писах така, понеже българинът има навика да забравя. Снизходителното отношение към личностите е също нашенска черта - кой пък е този...яяя и той като нас и на него му миришат краката....
Научен съм да уважавам авторитети и да си знам моето място под слънцето. Между другото, една от причините да се захвана с поредицата "Големите фоторепортери на България" е точно тази. Да не се забравя,че и преди нас и всички сегашни артисти(виж по-горе балоните) е имало едни хора, за които трябва да знаем и да се отнасяме с уважение. За да се отнасят така и с нас.
Библия - не съм го измислил аз - така е прието да се говори за най-издаваната книга по фотография в света. За стандартите - това също. И аз съм напълно убеден в това, когато се говори за курса с Кен Кобърстийн от National Geographic през 91-ва. За този паметен курс говори ясно в рубриката си Надежда Чипева - може да го прочетеш. Това наистина са зададени стандарти. Плодове на тези стандарти са Димитър Дилков, Гаро Кешишян, Румен Пръвчев, Велислав Николов, Чипева, Гилтяй, Григоров и т.н.
Но, наистина е излишно да си меткаме разни лакардии из форумите. Важното е, че Кен Кобре предстои да дойде в София! Благодаря ти!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: