Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Това отде се взе: Canon EOS Rebel T3 / 1100D in-depth review
Автор: digitalgab   
Дата:   04-05-11 19:54

Canon EOS Rebel T3 / 1100D in-depth review

Отговори на това съобщение
 Re: Това отде се взе: Canon EOS Rebel T3 / 1100D in-depth review
Автор: mitkomitashki   
Дата:   04-05-11 20:19

Пазара го изисква. Както производителите на луксозни автомобили правят вече какво ли не, така ще е и при фотоапаратите.

И продуктовата гама все повече ще се увеличава, колкото и на някой хора да не им харесва.

То и X3 на БМВ лично аз не го понасям ама им помогна за 5 поредна година да имат най-голям пазарен дял в луксозния сегмент!

Мдаа. Иначе това апаратче е интересно [smilie5]

DIGIC 4
63-zone iFCL SPC
ISO 6400
и др.

Автор: d_ave   
Дата:   04-05-11 20:27

И преди съм го казвал - Канон започват леко да заприличват на Сони - нещо тази промяна в стратегията не ми допада особено и май май ще доведе до пускане на доста безсмислени модели.

Автор: deyan_k   
Дата:   04-05-11 20:31

Дали са безмислени клиентите и пазара ще преценят. Както се казва - "За всеки влак си има пътници". По добре да има повече модели, и всеки да си избира според нуждите и възможностите.

Дата:   04-05-11 20:32

Ще го напиша по-просто и ще дам пак за пример автомобилите [smilie5]

Повечето големи производители разчитат точно на малките коли за да могат да печелят и да влагат пари в R&D [smilie24]

А феновете все мрънкат. Що нямало повече спортни коли. Що произвеждали малолитражки а после купуват същите смешни колички.

Същото е и с фотоапаратите!!! Ако Канон чакат само на 1D да спечелят, дивизията им за DSLR-и ще фалира и рано или късно ще я закрият!!!

То ако ставало просто ей така да си номер едно. Да направиш два супер яки апарата за сумати пари, дето ще продадеш 100 бройки...............

Като толкова разбирате, защо Ягуар защо щяха да фалират. Волво защо китайците ги купиха за жълти стотинки?????????????????

Ама обикновения човек му дай да разбира много и да мрънка.........................

Публикацията е редактирана (04-05-11 20:38)

Автор: simbon4o   
Дата:   04-05-11 20:33

Такъв е пазара. Налага им се да се борят за него. Никон бяха тотално с преднина в този сегмент, сега малко ще догонят. Ако пуснат и евтини твърди обективи с добро качество може и съвсем да догонят понеже цените им са по-високи така или иначе... Дано матричката да е добрата стара 12 мпикс на канон която не шуми :). Ако и фокуса е добър ще е чудесна алтернатива на Д3100

Автор: pumabg   
Дата:   04-05-11 21:03

Имам странното усещате, че Цъкнон вадят всеки месец по един нов модел ...
Защо това е лошо маркетингово решение, оставям като домашно на четящите!

Автор: darksorrow   
Дата:   04-05-11 21:07

а така, пумабг, обясни им на тия нуубове от маркетинговия отдел на цанон [smilie24]

Автор: Pavkata82   
Дата:   04-05-11 21:11

Съвсем логичен модел като наследник на 1000Д.
В тоя ред на мисли Никон ги вършат същите за пример Д3100 и Д5100 същото е.
Миткомиташки го е написал най-точно всеки точи лига по лъскавите скъпотии ама накрая се примирява и взима евтинкото като не му стигат кинтите.

Публикацията е редактирана (04-05-11 21:11)

Дата:   04-05-11 21:18

Опазил ме бог! Без пари вече на никой нищо не обяснявам…
Много ми е забавно обаче как хората смятат, че като една фирма е голяма то най вероятно не бърка или го прави много рядко …
Точно обратното! Гафове от такива компании, колкото щеш…
Както винаги подценяваме себе си и надценяваме другите … Типично за робският ни манталитет …
Ти нещо за макрото щеше да ми обясняваш?!?

Автор: darksorrow   
Дата:   04-05-11 21:19

Ти нещо за макрото щеше да ми обясняваш?!?

това ако е насочено към мен и "робския ми манталитет", напомни ми, моля, наистина нямам никаква идея за какво говориш (:

Дата:   04-05-11 21:20

да, mitkomitashi е прав, ама я ми кажи тогава, с какво да сменя 50д. със смехорията 60д ли? или да скоча направо на 7д, дето е двойно като цена? факт е, че канон оставиха една огромна празнина между 60д и 7д, която все още не са запълнили. ами 550д и 600д - 600д е 550д с въртящ се дисплей - точно каквото правят Сони.
според мен продуктовите линии си бяха на място, само можеха да вкарат 4-цифрените тела без да разместват горните класове. и преди си имаше достатъчно клиенти и за трицифрените, и за двуцифрените.
а сега какво направиха - човек изправен пред дилемата 7д или д7000 от Никон, на кой би се спрял, предвид цената на едното и на другото тяло?
за 1д няма какво да говорим, там нещата не се променят. вярно е, че не от там идва големия дял от приходите. обаче е и вярно, че направиха голяма каша с позиционирането. сега какво следва - 7д марк 2, което да е орязана версия на 7д ли? или 5д с кроп сензор?

Автор: Pavkata82   
Дата:   04-05-11 21:29

Ами ако се вгледате по-внимателно ще забележите че тая каша не е само при ДСЛР-те.
При сапунерките е същият шит.
А относно разместването на моделите да странно е но пък не забравяй че тук имаме застъпване на стар и нов модел говоря за Никон Д7000 и Д300с.
Всъщност е хубаво защото клиента има богат избор старо/ново с въртящи се дисплей и прочие.
Сигурен съм че ако ги нямаше сега старите модели много хора щяха да мрънкат защо ги резнаха изведнъж.
А относно 60Д и 7Д,същото е като при Никон.
А това какво предстои ще го разберем като обявят новите модели.

Публикацията е редактирана (04-05-11 21:30)

Дата:   04-05-11 21:34

Никон Д7000 и д300с не се застъпват ама хич...
Идеята беше да вземат повече пари за нова Д90 и успяха ... Нищо не си разбрал [smilie7]

Автор: guesswho   
Дата:   04-05-11 21:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   04-05-11 21:45

guesswho, зашо си мислиш, че винаги маркетинговата политика на компанията се застъпва с вижданията на потребителя? всички, които недоволстват, включая и мен, гледат от гледна точка на потребител. иначе те канон от маркетингова гледна точка много добре си опичат нещата:) даже прекрасно, опитват се да огреят навсякъде, да привлекат нови клиенти... лошо няма, за тях де. за нас - за нас е все по-голямото разминаване с очакванията:)
та нито един от нас не става за маркетингов специалист там - нашето мислене не е настроено към касимизиране на печалбите:)

Дата:   04-05-11 21:46

Типичен пример за ниска самооценка … Най много ме дразни обаче мисленето, че всички други са като теб…
Дали чистачката им е по умна от мен зависи от това колко получава и харчи на месец …
Имай повече самочувствие, може само да ти помогне в живота!
[smilie3]

Дата:   04-05-11 21:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kayso   
Дата:   04-05-11 21:52

Брех брех. Абре що не пишете по един мейл на Канон да ви вземат на работа. Толкоз много мъдри мисли и потенциал в тая тема, направо се чудя как тая компания Канон как е оцеляла до сега ...

Дата:   04-05-11 21:58

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: digitalgab   
Дата:   04-05-11 21:59

Аз няма да го купувам, но ми е интересно къде се поставя спрямо моделите на другите марки, особено Сони?

Автор: vikitovikito   
Дата:   04-05-11 22:03

Автор: sirkhann   
Дата:   04-05-11 22:04

pumabg нов световен шампион [smilie24]

Дата:   04-05-11 22:08

Спрямо такива, като теб...най вероятно ДА!

Дата:   04-05-11 22:09

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »