Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колко?
Автор: mikino   
Дата:   04-05-11 15:05

Здравейте приятели,

Имам нужда от съвет. [smilie11]
Бях на една презентация тия дни, да снимам представяне на книга.
Днес ми се обадиха - искат определен брой снимки, не цяла сесия.
До сега не са ми искали определен брой пози и не мога да се ориентирам, каква цена да им казвам. Интересува ме цена за 1 поза. Какъв е диапазона т.е. за да не подбиваме колеги, да знам в какви граници да искам.
Много благодаря, на тези които ми отговорят![shtrak] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Колко?
Автор: pluton911   
Дата:   04-05-11 15:15

Е, тя цената на един продукт не е толкова просто нещо и зависи от хиляди неща. Много общо питаш! Нямаме никаква информация за позите, да си го кажем направи за Качеството!

Може да дадеш да видим и снимки, ако искаш!

Дата:   04-05-11 15:22

Става дума за съвсем непринудено снимане, даже без допълнително осветление. Поканиха ме да поснимам и понеже снимките се харесаха, човека се обади да си поиска 10тина пози.
С китак са правени, Канонска 550тка. Нямам ги все още публикувани никъде - както се казва - топлички са, а в работата нямам възможност да ги кача сега. Не мога да кажа, че качеството е на хай ниво, но са добри, определено. Трудно ще ми е да излетя до нас и да кача тук, защото срещата ми е за днес. Интересува ме, просто една средна цена на кадър, с уговорката, че сесията съдържа - книгата, автора й, гостите и мястото.

Автор: Shmidt   
Дата:   04-05-11 15:23

mikino

Колко пари би им взел , ако ти бяха поискали цялата сесия ?

Колко поискани са определен брой за сегашната ?

Дата:   04-05-11 15:30

Аз се водя малко търговец и моите съвети са два:

1. Да ги дадеш без пари с уговорката, че това е само този път, за да спечелиш самата връзка с човека на който ги даваш и да те търси и друг път или за негови приятели!

2. Щом не си професионалист, да ги дадеш на минимална цена 2-5 лв на кадър и пак със същата уговорка.

Едва ли някой може да ти каже точно какво да направиш, трабва сам да вземеш решениое как да постъпиш!

Дата:   04-05-11 15:40

pluton911 Приятел, правила съм го вече няколко пъти! Омръзна ми да бачкам без пари, сещаш ли се? От София Мюзик миналата година ме прецакаха така "Дай ги пък ние ще преценим...", айде де! Не ми се повтаря тая грешка...

Shmidt - зависи от това, колко часа си висял на крак да им снимаш мутрите. Някои хора взимат най-малко по 50лв. на час нали? Никой не иска да дере кожи в случая...
Като сложиш 3 часа, са ти 150 кинта. По-скъпо излиза да си купят 10 пози, от колкото цялата сесия, ако мериш цената на час.

Публикацията е редактирана (04-05-11 15:42)

Дата:   04-05-11 15:43

Колко часа ги снима ?

С това отношение към клиента , ако бях аз - щеше да си у лево веднага [smilie7]

Дата:   04-05-11 15:47

Shmidt
3 часа точно. Отношението ми в случая не е към клиента, а към този който подценява чуждия труд! Клиента си е пич, той ще ми даде колкото му кажа, въпроса е, че държа на коректността към други фотографи! За това пускам темата!

Дата:   04-05-11 15:49

Е, ми ето, че много информация нямаме!
Ще повторя - Една цена се формира от ХИЛЯДИ неща! Стойност е различно понятие от Себестойност! Дай ЦЯЛАТА информация, дай пример със снимка и тогава питай "Колко?". Може пък снимките ти да са шедьоври и да струват хиляди, а може и да са пълен отврат и да трябва да дадеш пари на тоя дето си го снимал!
Започваш да ме упрекваш, че се опитвам да ти помогна, усещаш ли???

Автор: Myth   
Дата:   04-05-11 15:53

6

Дата:   04-05-11 15:57

...Става дума за съвсем непринудено снимане, даже без допълнително осветление. Поканиха ме да поснимам и понеже снимките се харесаха, човека се обади да си поиска 10тина пози.
С китак са правени, Канонска 550тка. ..... Не мога да кажа, че качеството е на хай ниво....

Понеже нямаш възможност да пуснеш кадрите да се видят , а имам големи резерви какво се е получило с 550Д китов и без допълнително осветление - вземи едни 60 лева - щом клиента е доволен.

Автор: dream_catcher   
Дата:   04-05-11 16:06

Подари му ги!

Автор: CyberGene   
Дата:   04-05-11 16:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: dufresne   
Дата:   04-05-11 16:27

Подари му ги.

Дата:   04-05-11 16:29

CyberGene
Не виждам опция за корекция на заглавието, иначе бих го коригирала. Просто ми мебе спешно и бързах да питам.
dream_catcher
Ти би ли подарил свои снимки, на някого, когото си виждал само два пъти и той ти е казал: "Снимките са супер, искам да си купя."[smilie11]

Автор: ivan_varna   
Дата:   04-05-11 16:48

Най лесното. Цъкаш в нета няколко фото студия дето снимат по поръчка, така да не ползват услигите на "големи" имена фотографи. Правиш се на клиент питаш примерно ... " имам дески рожден ден за 1 час снемки колко ще ми вземете. Или пък " Наш колега има юбилей готвим му изнената трябват ни 20 - 30 снмики от събитието. колко ще струва? " И си вадиш някакви изводи :-))

Автор: Nikoneff   
Дата:   04-05-11 17:20

За цената на 1 "поза" най-добре е да попиташ професионалистките от Лъвов мост. Ние тук даваме съвети за цена на снимка.

Автор: kapitancho   
Дата:   04-05-11 17:22

Заглавието се редактира, нищо че пише, че не може.

Автор: holygrace   
Дата:   04-05-11 17:40

Nikoneff, там е работата, ти и съвети не даваш, сигурно се смееш на собствените си смешки. ;] До автора- звънни в някое студио, измисли си сюжет и проучи, както някой те посъветва. :)

Автор: asahi   
Дата:   04-05-11 18:42

100 лева без фактура. И следващия път да се пазариш предварително.

Автор: alsash   
Дата:   04-05-11 18:43

....зависи и за какво имат намерение да ги използват....

Автор: asahi   
Дата:   04-05-11 18:46

Рекламна кампания на Нестле няма да правят - то е ясно.

Автор: alsash   
Дата:   04-05-11 19:16

[smilie3] ...да бе, ДА...имам куп примери за нерегламентирано ползване на фотографии, купени за друга цел...[smilie9]

Дата:   04-05-11 19:31

Какво стугио бе хора????????????????????
Жената ви казва, че не е професионалист, ходила, щракала с китак и 550Д, а вие я пращате да пита студио!

Ако не си знаеш, цената въобще не тръгвай да се пазариш!

Автор: MauMyHa   
Дата:   04-05-11 19:37

че аз с китак мога да направя чудесни кадри [smilie6]
взе му по 15 лева на кадър и толкоз.
Скоро в един сайт ми платиха 15евро за една снимка[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: