Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Дайте съвети за по добро видео и фото с NEX 5
Автор: Апо   
Дата:   30-04-11 19:46

Търся съвети за следните недостатъци на моя Некс - 5 :
1. При видео се получава едно много неприятно накъсване на картината дори при бавно движение на апарата. Мисля, че това не е от ролинг шутера- от него е типичното "желето", което си го знам и не ме притеснява.
На линка който давам се виждат добре всички дефекти включително и това по дребно насичане при бавното движение на апарата. http://www.youtube.com/watch?v=DTJUlzjW44U

Вижда се и едрото насичане и изкривяване от ролинг шутера при по бързо въртене, но както казах то не ме интересува/. Въпроса ми е може ли да се избегне това по някакъв начин -дори софтуерно вече в компютъра. Мислил съм дали нещо на самите плеъри да правят проблем, но пробвах с няколко и е все същото. Апарата ми е насторен да снима в режим PAL 50i, би ли имало подобрение ако използвам NTSF със 60i.

2. Оставам със впечатлението, че апарата ми недоекспронира на автоматичен режим и снимките са малко по- тъмни. Някой има ли подобни впечатления или неправилно оценявам?

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте съвети за по добро видео и фото с NEX 5
Дата:   30-04-11 20:19

http://www.youtube.com/watch?v=iDOnjTK7D-M&feature=related

Тук насичането се вижда по- добре - има го хоризонтално и вертикално.

Автор: otto   
Дата:   30-04-11 20:38

При първото гледане щях да те посъветвам да си купиш статив [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Обаче при второто видях, че има нещо гнило! [smilie7]

Някой с некс ще каже.

Дата:   30-04-11 20:44

Правилно си забелязал. Дефектите вследствие липсата на статив и вследствие бързо движение на апарата не са обект на притеснението ми.

Автор: miton   
Дата:   30-04-11 22:17

ами нормално е за 25 кадъра в секунда....

Автор: s_dyakov   
Дата:   30-04-11 22:30

Видеото на Нексовете е кофти - Пеновете имат по плавно видео. Пробвай дали има разлика между двете нива на качеството. Четох някъде че настройките на скоростта на затвора идват много високи и пича препоръчваше да се снима видео с НД филтър.

За недоекспонирането на снимките по скоро съм забелязал обратното на по отворени бленди преекспонира с 1/3 ЕВ.

Дата:   30-04-11 22:30

Прощавай, ама не мисля че е нормално. 25 кадъра трябва да е предостатъчно освен ако не се снима някакво спортно събитие.
Има си проблем според мен.
Склонен съм да мисля, че се дължи на голямата скорост на затвора при видеорежим, но за съжаление той не може да се регулира. По едно време мислих, че причината може да е стабилизатора на образа, но като го изключих нищо не се промени.[smilie11]

Дата:   30-04-11 22:46

Мисля че това беше треад-а
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1042&message=37584339&changemode=1

Ако ти върши работа.. Аз съм много далеч от видеото и го прегледах просто имформативно.

Автор: boyanb   
Дата:   30-04-11 23:22

да не е нещо картата, нали има едни по-бързи

[smilie11]

Дата:   30-04-11 23:23

Ужас!!!
Явно в скоростта на затвора е проблема и няма оправяне.

Тия от Сони направо са за убиване.
Не съм параноиден, но мисля че нарочно са го направили, че да им купуваме камерите - не вярвам да са чак толкова тъпи и да допуснат такава излагация.
За тия пари да си бях взел едно Никонче - поне по-качествени снимки щях да си правя.https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif

За бога братя не купувайте Sony NEX!!!
Освен тези той има и други кусури, ама да не разводнявам темата.

Автор: vikitovikito   
Дата:   30-04-11 23:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-04-11 23:27

s_dyakov е напълно прав с линка който даде.

Картите памет не са виновни- моята е достатъчно бърза - каквато си препоръчват от Сони.

Автор: boyanb   
Дата:   01-05-11 00:00

его де е базара на 2 цъквания [smilie5]

Дата:   01-05-11 01:10

Бе свиркай си - не било добро видеото голям праз. Аз от 6 месеца я съм заснел 3 клипчета с тоя Некс я не.

А иначе от Сони предполагам са го направили нарочно да не може да се пипат настройките. Нали трябва да си купиш по адвансната камерка а не да ползваш сапунерката.

Автор: hotsnail   
Дата:   01-05-11 08:30

Ако скороста те притеснява има един режим S на него, мисля, че можеш да си зададеш скорост и да почнеш да записваш видео след това. Мисля че помни скоростта и така ще е ок. Това може да създаде излюия за мазно движение ама не мисля, че е необходимо при кадри подобни на твойите - позлва се за драматично заснемане на преследвания с коли (не че много разбирам от операторски ноемра).

Ама проблема ти според мен е в треперенето. Пробвай със статив.

Малките НЕКС-ове доклкото знам имат ограничена скорст на запис т.е. няколко мегабайта на секунда. Което на 5-цата се отразява при теперене с това дето ти му викаш насичане. Просто апарата не може да запише праивлно треперенето ти - щото всичко се мести по кадъра с невероятна скрост.

Ако ти е стбаилен апарата със спорт няма проблеми обикновенно. При много бързо панване и треперене обаче има....

Може би е добре да пробваш по-ниско качество или по-ниска резолюция за да се елиминира странното насичане.

VG-10 доколкото знам пише доста по-бързо и няма тези проблеми.

Виж ревютата тия неща ги пишеше по някои от тях. Мислих го като купувах апарата...ама като снимам примерно щерката как язди и са ми подпрени лактите на нещо няма кофти ефекти дори при панване.

Сега нямам под ръка филмчета ама ще кача ако искаш. Не е проблем за умиране.

Инак и това за картата може да ти прави мръсотии за фул ХД с 25кадъра си трябва бърза карта.

Дата:   01-05-11 08:33

А за снимките.....ами всички системи за мерене си имат кусури. Повечето хора се оплакват от преекспониране на НЕКС....има хистограма ако това знаеш как се ползва и компенсацията е налична през цялото време (поне в режимите дето аз ползвам)

Мне честно казано ме дразни ДЖПЕГ-а му и снимам РОУ там със 1 стоп нагоре надолу мога спокойно да коригирам ако искам. (До сега само един апарат ми е харесвал в ДЖПЕГ - минолта 5д, той беше 6мп и някак ДЖПЕГ-овете бяха готини или критериите ми бяха ниски)

ПП нали си с последния фирмуер? че това със скоростта само там го има.

Публикацията е редактирана (01-05-11 08:38)

Дата:   01-05-11 08:49

А между другото ако така от ръка ще снимаш видео със 16-ката или дори с широкия адаптер (12мм) това дребното треперене не личи и видеото е доста добре.

Автор: Ivan_A   
Дата:   01-05-11 08:52

С последния firmware може да се зададе само диафрагмата във видеорежим.
Видео пробвам рядко, по следния начин:
- замервам в приоритет на диафрагмата - търся стойност, при която скоростта ще бъде в рамките на 1/40-1/60 сек.
- снимам клипчето с тази стойност, като опитвам такива гледни точки, при които осветеността да остава в границите на 1/40-1/60сек.
- ако е необхдимо - поставям pol или ND филтър.
- взех си евтина видео-глава за статива - качеството видимо се подобри.

Видеото на NEX-a не е добре, като при PanaGH1-2, но "става".

Дата:   01-05-11 09:16

добре и ако скоростта е 1/60-та при треперене нещата не изглежат както на примерите ли?

ПП При видео ако ти пази само апертурата не е ясно какво прави със скоростта щото във видео май вдига някакви неверотно високи чувествителности ако реши че трябва т.е. на тъмница съм снимал и се справя звера.

Верно че аз само на А снимам и може от туй да есносно ама .... не нзма напоселдък сме се разбрали аз не го друсам той снима сносни клипчета. Не е висок клас видео камера ама добре се справя за аматьорски апарат. ГХ серията май е и малко по скъпа както и ВГ-10...

Публикацията е редактирана (01-05-11 09:21)

Дата:   01-05-11 10:06

hotsnail,
Не става с предварително задаване на скорост на затвора в S режима.
И с настройка на блендата пак не е сигурно щото май вдига ISO-то...
Абе прецакана работа.
Проблема не в стативите - наистина ако се ползват намалят накъсванията от треперенето на ръката, но и и с видеостатив при плавно въртене накъсването е видимо особено като се снимат сгради и дървета.
Дали някой не е чувал за хак на фирмуера на Сони- Некс, който да решава този проблем?
Картата ми е Memory Stick Pro- HG Duo 16 GB и би трябвало да покрива нуждите на апарата при HD видео.

Между другото насича дори на статив, ако обекта се движи - дори при нормално движение на човек.

Публикацията е редактирана (01-05-11 10:37)

Дата:   01-05-11 10:24

Да при треперенето се получава при панване не е голям проблем поне за мен не е било.

От ръка като треперя е гадно да...аз имах и проблеми с фул ХД видеото докато не си сложих на сони софтуера picture motion browser. Преди туй насичаше ужасяващо със всякакви други софтуери.

Ама и компа ми е на две години и....явно е на ръба с PMB става

ами ще ти качс практически видео клипчета дето съм си снимал няма непрекъснати накъсвания. дори като го въртя из стаята и т.н. Не съм си поставял ниога за цел да сниам нещо много хубаво с некс-а като видео...и за моето ниво няма оплаквания. Да като го треса насича ама не го треса и снима.

Между другото със ръчни обективи има интересно поведение на видео.

ПП аз снимам с СД карти на Сони една и на ХП клас 4 или нещо подобно ...абе на сайта на сони пише каква ти трябва такава си купих

Публикацията е редактирана (01-05-11 10:28)

Дата:   01-05-11 11:25

Това със задържането на спусъка май ще излезе вярно.

Оставяш камерата да е около 1/60-та, пускаш видеото и полу натискаш и задържаш спусъка за снимане.

Ако задържиш спусъка по време на запис на видео скоростта на електронния затвор се заключва и си остава 1/60.

Леко е досадно това натискане. Някой да е намерил начин да го прави по друг начин?

А дали на 1/60 видеото е по плавно не е ясно. Между другото на Сони телевизор с ХДМИ кабел видеото изглежда доста по плавно от на компютър.

Автор: VILIan   
Дата:   02-05-11 19:11

взех днес некс 5, снимах HD и нямям никакви проблеми, лично аз съм много доволен. Ползвам една от най-бързите SD карти (много е важно)процесора на PC да е двуядрен , да имаш добър набор от кодеци. На мен лично с един GOMplayer ми насичаше, но с WM няма никакви проблеми [smilie24]

Публикацията е редактирана (02-05-11 19:12)

Дата:   02-05-11 21:24

Ами видя ли кадрите които съм приложил?
При теб не насичат ли като ги гледаш?
Освен това доста хора се съгласиха, че проблем има[smilie8]

Процесора ми е четириядрен Xeon 2.5 gh и би трябвало да се справя с видеото.

Автор: psychoiho   
Дата:   02-05-11 21:57

изгледах го видеото внимателно, но "бавно движение" и накъсване не видях. Да ти кажа право, този пост ми звучи се едно някой му е паднало гърнето на колата но той се дразни щото му скърца жабката.

Ако искаш сериозен отговор, стабилизирай някак апарата и дай някакви кадри с наистина плавно движение, защото ме заболя главата от видеото в първия пост.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »