Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дискусия за DPP и ACR
Автор: karan4o   
Дата:   20-04-11 13:19

Гледах в търсачката и не открих такава тема.

Хайде малко да поговорим за тези две програми (пък и не само за тях). Дайте си вашите мнения - предимства и недостатъци. Интересно ми е, пък сигурно ще е интересно и на други.

- Канонската ДПП ми прави впечатление, че изкарва по-добър детайл.
- Цветовете след конвертиране понякога ми се струват по-топли и по-приятни, сравнени с тези от АЦР-а.
- При шумоподтискането нещо куца. Чистенето на шума при АЦР-а май е по-добре. С ДПП, като че ли се запазва повече детайл, но самият шум се омазва и изглежда по-грозно. При Ацр-а има повече зърно, но пък е по-приятно за гледане.
- С АЦР-а се работи по-лесно и самата програма е по-бърза.
- АЦР чисти изгорели и хот пиксели. ДПП нещо не иска да ги чисти (или не знам как става :)
- ДПП - безплатен
- АЦР - трябва платен фотошоп (ако искаме да сме легални де)

Давайте мнения, кой кое предпочита и защо. Естествено има и други програми за конвертиране на RAW файлове. Ако някой предпочита други нека да напише защо.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Дискусия за DPP и ACR
Автор: burnmaster   
Дата:   20-04-11 13:22

Истината е че фирмения конвертор се справя винаги по добре при детайла и цветовете.Затова винаги си записвам ТИФ с него след което има голяма база за обработка с квото и да е.

Дата:   20-04-11 13:22

Още нещо за сравнението:

Конвертираните Jpeg файлове с АЦР са 2 пъти, та даже и повече по-маки като Мегабайти, в сравнение с тези, конвертирани с ДПП [smilie11]
Пример: една и съща снимака през АЦР -около 5-6Мб, през ДПП - 15-17 та даже и 20Мб.

Автор: photostoykov   
Дата:   20-04-11 13:24

След появата на ACR 6.3 нещата са много на кантар!
За сега конвертирай с фирмения RAW конвертор и след това обработвай с Photoshop.

Дата:   20-04-11 13:24

Бърни,
то хубавои, но всеки път първо tiff и после Jpeg - много играчка, време и място на харда.
Ако е за някоя по-сериозна снимка - ОК, но иначе не ми се занимава с tiff-ве.

Дата:   20-04-11 13:26

ACR 6.3 - много добър, но платен, пък и от към детайл ДПП е по-добре [smile]
Шумът обаче е много крив за оправяне с това ДПП [smilie2]

Дата:   20-04-11 13:31

Точно вчера си правих експерименти с RAW на 5Д през 3 конвертора единия от които dPP и разлика колкото щеш както и в размера така и в цветовете и детайла.DPP го направи най-голям файла ,както и най-добър резултат излезе като качество.Камера Рау най-зле се представи.Но това са взаимосвързани неща....голям файл - повече инфо - повече детайл и цвят и те така.

Дата:   20-04-11 13:33

Това съм го установил и горе го написах.
Как обаче се справяш с оправянето на шум, да кажем на 1600 - 3200исо на тъмно. Щот ДПП-то нещо много грозна картина дава.

Дата:   20-04-11 13:36

Ами максималното което може да се направи е само с 16 битов ТИФ без корекции при конвертирането с DPP.После с шумоподтискането на фотошопа както ти хареше .

Автор: psychoiho   
Дата:   20-04-11 13:40

Бихте ли дали примери? АЦР 6 е моя избор та ми стана интересно каква е разликата при детайла пък не ми се занимава с канонския софтуер

Дата:   20-04-11 13:42

Разлика в детайла има в полза на ДПП - 100%
Мога да дам примери, но не в момента.

Някой да сподели, как се чистят изгорели пиксели с ДПП, ако има някаква автоматична функция. Аз ползвах до сега АЦР и сега мисля да мина на ДПП, та все още откривам разликите [smilie5]

Дата:   20-04-11 13:47

Аз като брояч на пиксели залагам с 2 ръце за DPP[cool] ,бих дал и примерчета но не знам къде да ги качвам щото са бая тлъсти на размер

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »