Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за избор на DSLR
Автор: ivaivalito   
Дата:   16-04-11 21:23

Привет момчета и момичета
скоро се докопах до един NIkon D40 и му навъртях 500-600 кадъра от които доста се получиха добре и разбрах ,че имам талант :) хахах .Някой хора дори не вярваха ,че аз съм снимал .След това си взех сапунерка Sony DSC-TX5 която прави подводни снимки ,но беше грешка 700лв дадох за нея а Ай фона ми прави по добри снимки от нея .Търся си за около макс 500лв 2ра ръка DSLR NikonD40 добър ли е като за новобранец и какво точно представлява този мотор който му липсва на него .
Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за избор на DSLR
Автор: rewer   
Дата:   16-04-11 21:35

Идеалаен е ще стане..... за почти всичко което може да снимаш.След време като понатрупаш опит ще разбереш дали ще минеш на по-добро тяло.[cool]

Автор: xl_   
Дата:   16-04-11 23:37

Значи, че с D40 можеш да използваш само обективи, които имат вграден мотор в тях, защото тялото ти няма да има такъв. Ако сложиш безмоторен обектив на безмоторно тяло няма да ти работи auto focus-а.[shtrak]

Автор: ka7   
Дата:   17-04-11 00:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: monochrome   
Дата:   17-04-11 09:43

Айде няма нужда от сарказъм ка7. Момчето може да е добре. Вместо да се поощряват хора да снимат и тн все ще се намери някой да напише нещо кофти.

Автор: Славов   
Дата:   17-04-11 09:59

Аз като бюджетно ориентиран потребител, те съветвам да си вземеш стабилизирано тяло....

Автор: gpi72   
Дата:   17-04-11 10:54

... като пентакс например [smile].
Помисли освен тялото какви обективи ще ти трябват поогледай коя марка какво предлага и тогава прецени. Всички морки и модели си имат предимства и недостатъци, които на този етап ще ти е трудно да прецениш а и едва ли ще намериш някой да ти даде полезен съвет, тъй като това не е толкова просто защото освен с техниката е свързано и със снимащия.

Публикацията е редактирана (18-04-11 12:50)

Автор: sisqou   
Дата:   17-04-11 11:14

Щом си снимал с Никон и ти е паснал, не се чуди и го взимай. [shtrak]

Дата:   17-04-11 11:49

Привет
Мерси за съветите
А каква е разликата между D40 и D60 гледам ,че като пари разликата не е много голяма ...

Автор: kirilp   
Дата:   17-04-11 12:35

Съвременния еквивалент на модела за който питаш е Никон Д3000 или Д3100.Първо излезе Д40,после Д40с, след това Д60, Д3000 и сега актуален е Д3100. Вземи някое от тези съвременни тела-имат по-бърз автофокус,по-висока светлочувствителност /ИСО/, чудесен дисплей. Съветвам те да ползваш следните обективи:

1.Комплект обективи Никкор 18-55 ВР и 55-200 ВР като ВР означава стабилизация-ако трепнеш с фотото не се размазват снимките.Полезно е за снимки вътре или на сянка, в облачен ден, на здрач и тн.

2.Ако искаш един обектив-Никкор 18-105 ВР или 18-200 ВР.

3.Задължително след време взимаш един Никкор 35/1,8.Ще разбереш защо.

Публикацията е редактирана (17-04-11 12:39)

Дата:   17-04-11 14:52

Предвид финансите които съм написал дали ще мога да взема по нов модел :) КАто горе препоръчаните :)

Автор: monochrome   
Дата:   17-04-11 16:39

Махай този продукт на епъл, който си споменал по-нагоре и ги влагай във фотография! :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »