Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за SB-900
Автор: barmalei   
Дата:   14-04-11 14:34

Здравейте.

Безпроблемно снимам с тази светкавица вече 3 месеца. Използвам Rear - задно перде. Термозащитата е включена. Правих няколко пъти снимки - по около 400 кадъра за два часа. Температурата си оставаше в рамките на под нормалното, което изключително ме изумяваше..

Онази вече нещо човърках апарата и без да искам съм включил стандартен режим на светкавицата, а не задно перде, както беше винаги преди. След 15-20 кадъра получих предупреждение, че температурата е критична и след няколко минути си изключи сама. Панирах се здраво. Охлаждах я на климатик [smilie5] После всичко отначало - вдигане на температура, предупреждения и shut down.

Накрая забелязах, че не снимам на задно перде. Активирах си го и всичко беше наред - както е било и както трябва да бъде.

Питане: що така? [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за SB-900
Автор: dd5   
Дата:   14-04-11 14:37

Аз на моята съм изключил термозащитата
и няма никакъв проблем
но е интересен твоя случай...

Автор: Alex-dan   
Дата:   14-04-11 14:44

С идентични мощности ли снимаш и в двата случая? [smilie8]

Автор: GenaDP   
Дата:   14-04-11 14:46

Не съм запознат с алоритъма на мерене на никонския ТТЛ, но предполагам, че при синхронизация по първо перде светкавицата е основното осветление, а при второ перде има запълващи функции - т.е. светва доста по-слабо, и поради тази причина не загрява. Земай един флашметър и пробвай.

Автор: barmalei   
Дата:   14-04-11 14:55

Мощностите изобщо не се пипат. Снимам в TTL режим. Предположих, че задното перде е с по-ниска мощност от стандартното светване, но чак пък толкова...

Автор: Alex-dan   
Дата:   14-04-11 15:00

Като снимаш в ТТЛ светкавицата сама избира мощността според меренето и настройките...

Автор: GenaDP   
Дата:   14-04-11 15:09

...и всичко беше наред - както е било и както трябва да бъде...

И как според теб трябва да бъде? Къде да отива отделената термична енергия? В тез малки пластмасови кутийки без отвори за охлаждане и без вентилатор - какво очакваш да стане? Още не са измислили импулсни лампи, които не отделят топлина.

Автор: pmartinov   
Дата:   14-04-11 20:03

Прахоустойчивост и термозащита трудно се комбинират.

За това имаш възможност да си избереш сам приоритета в зависимост от нуждите .

Някой "умници" си поиграха така добре с SB 800 че успяха да ги постопят .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: