Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 zoom flash + softbox
Автор: thumper   
Дата:   13-04-11 13:32

Имам ръчна зум стеткавица (ръчна и от към настройки) и софтбокс 50х70см с две дифузни повърхности. Как да определя на колко милимерта да настроя светкавицата? Има един тънък момент, че светкавицата не влиза добре в бокса, защото опира на единия винт на държача и галвата влиза до средата на ринга , на който е монтиран бокса (около 1.5см не достигат главата да се изравни с ринга).
Чакам съвети [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: zoom flash + softbox
Автор: darksorrow   
Дата:   13-04-11 13:41

-слагаш блица в бокса
-снимаш цялата повърхност на бокса отпред, по време на импулса, на всички възможни настройки на главата.
-визуално виждаш разпределението на светлината и сам преценяваш кое те устройва -> success. [smile]

Автор: st_dimov   
Дата:   13-04-11 13:44

Нищо не разбирам от осветяване, но идея все пак... слагаш един зоом на фотото, и от мястото на светкавицата зоомваш, така че да хванеш рефлектора на бокса или както там се нарича... МОже и да говоря глупости но ще ме поправят... :)

Дата:   13-04-11 13:46

И аз това мислех да направя,като гледам повърхността на бокса да е еднакво осветена? (при възможно най-дълъг зум)?

Това всъщност са въпроси [shtrak]

Автор: mondragon   
Дата:   13-04-11 13:47

В твоя случай почти няма да усетиш ползата от Софтбокса, освен, че ще ти омекоти светлината. Мисля, че в твоя случай това може да ти помогне
http://www.strobisto.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________4ca07781b9cd5
като главата на светкавицата трябва да ти е на най-малките възможни мм 24 или 14/16/18 (зависи каква е светкавицата) така с дифузера отпред ще ти разпределя по-равномерно светлината. Но имай предвид, че ще имаш доста загуба на мощност.

Нека някой от стробистите и корифеи в осветителната област да сподели мнение, но мисля, че в този случай това е вариантът.

Публикацията е редактирана (13-04-11 13:49)

Дата:   13-04-11 13:52

mondragon, как няма да усетя, бе, за какво съм го купил тоя софт бокс [smilie18] . А тези дифузерчета не съм видял някой добър фотограф да ги вхали. Омекотяването все пак ида от по-голямата площ, не от 2-та см пластмаса [smilie21]

Дата:   13-04-11 14:17

"А тези дифузерчета не съм видял някой добър фотограф да ги вхали. Омекотяването все пак ида от по-голямата площ, не от 2-та см пластмаса." - аха, а аз и схема тръгнах да ти чертая [smilie23]...троши си главата като си толкоз велик, но не е зле да почетеш да се ограмотиш, а не да говориш наизуст.[smilie8] И поинтересувай се от 2 см. пластмаса какво точно й е предназначението, как действа и т.н. нищо, че "не си видял някой добър фотограф да ги вхали." [smilie8]

Публикацията е редактирана (13-04-11 14:17)

Дата:   13-04-11 14:22

Тука всеки е чел [smilie3] Имам и такова каквото си ми предложил (5-6 пъти по-голямо де), взел съм го за макро. За каките си трябва нещо по-голямо [smilie21] Ама да не се отплесваме сега, зумът ме интересува, зумът [shtrak]

Публикацията е редактирана (13-04-11 14:24)

Дата:   13-04-11 14:24

Всеки друг, но не и ти, не ти казах да го ползваш вместо софтбокса, а в комбинация, с цел по-равномерно разпръскване на светлината...ама нали "Тука всеки е чел" [smilie8]

Дата:   13-04-11 14:27

Мисля, че много светлина ще се загуби така, а все пак за това си има втора, махаща се, дифузна повърхност [smile]

Автор: dpurple   
Дата:   13-04-11 16:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »