Автор: BorislavKostov
Дата: 12-04-11 14:08
kkkolelo, благодаря.
Zenon, предполагам имаш предвид един в друг? Те все пак са с пръстени с байонети в двата края, така че това не би било кой знае какъв проблем.
BoneFletcher, ни най малко не ме притеснява дали някакви пластмаси (предполагам за тези пари не са метални) ще се счупят, по-важно ми е тялото. Не снимам макро от статив, така че винаги държа апарата стабилно с две ръце (едната под обектива), но все пак. Макро шейна вече прецених, че не ми е нужна. Цялото снимане би станало крайно неудобно поради редица причини.
rapt0r, имам Kenko 20 и 36 mm и съм наясно с качествата им, тези пръстени от първия ми линк обаче са други - от други материали и с друга конструкция и идея.
jokevcv, толкова струват, понеже нямат ел. контакти и не осъществяват връзката м/у тялото и обектива. От това най-много губиш заради контрола на блендата. Ако монтираш обектива със затворена бленда може и да постигнеш нещо, но визьора става МНОГО тъмен.
imarinov10, едното не изключва другото. Доста хора ползват именно макро обектив и пръстени, за постигане на увеличение отвъд 1:1.
На мен идеята ми в случая беше да модифицирам два макро пръстена с контакти и да прокарам кабел м/у тях (отвън). Така бих могъл да ползвам евтините пръстени без контакти, като същевременно не губя връзка с обектива. Освен това по този начин бих могъл да снимам с обърнат обектив, отново без да губя връзката с обектива. Затова ми беше и питанетето, дали тези пръстени въобще стават за нещо или все пак да заложа на скъпите, но якостно доказали се Kenko.
|
|