Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
  Личен сайт - моля за оценка
Автор: vitamin   
Дата:   24-03-11 23:19

Здравейте, отскоро се запалих по фотографията и снимам в свободното си време за удоволствие. Искам да ви представя новия ми сайт и снимките ми за коментари, препоръки и градивна критика.

http://www.photovitan.com/

Отговори на това съобщение
 Re: Личен сайт - моля за оценка
Автор: marchello   
Дата:   24-03-11 23:23

[beer] хубаво е, малко снимките ми се струват омазненички от обработката [cool] [smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   24-03-11 23:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: realnoncho   
Дата:   24-03-11 23:38

Снимките и сайта са хубави, само е кофти като прехвърляш между снимките и непрекъснато се сменят размерите им и трябва да търсиш бутона за следващата на съвсем друго място(не се получава поне при мен прехвърляне със стрелки).

Автор: V-Power   
Дата:   24-03-11 23:48

Не знам за сайта, всъщност май не е лош, но като гледам снимките хич не си поплюваш с шарпа !!! или монитора ти е скапан или си вманиячен "шарпер" [smile]

Автор: vgramatikov   
Дата:   24-03-11 23:54

[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   24-03-11 23:56

Имаш едно напълно излишно изобилие от шрифтове, при малкото текст, който имаш на сайта.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-03-11 00:07

Хубав ти е сайта, като дизайн и фунционалност. Снимките също са добри.
Виждам, че обичаш да снимаш портрети и природа най - много. Обработката е спорна, защото угодия няма.[smile]

Малко ме подразни факта че ги гърмиш девойките здраво фронтално със светкавицата , когато снимаш навън, но вкусове различни.
Дерзай и успех!

Автор: terminator   
Дата:   25-03-11 09:28

Бива, ама има доста основни неща за оправяне.

Не е лошо твоя "приятел и изтъкнат столичен „програматор” Иван" най-напред да вземе да ти оправи шрифтовете и да избегне да ползва излишен набор от различни екзотични такива. Иначе резултата е:

http://www.npocmak.com/10x15/Untitled-1%20copy.jpg

Лично аз като отворя независимо кой сайт и като се покаже в този вид - не повтарям повече.

Автор: ilcoin   
Дата:   25-03-11 09:39

При мене е наред енкодинга. Въпреки всичко е добре да се погледне това.

Ако смяташ да оптимизираш, да наблегне колегата на ключовите думи в кода и да разкара коментарите, че много несериозно изглеждат.

Иначе, сайтчето бива, със забележките по-горе. [smilie24]

Автор: vakata   
Дата:   25-03-11 10:13

Сайта аз съм го правил и реших да поотговоря на няколко въпроса :)

@terminatora - за "Инженер IT" доста интересно изказване ... да си оправя шрифтовете и да не ползвам екзотични такива?
Не мисля, че е необходимо да обяснявам защо е важно даден текст да е ТЕКСТ, а не картинка, особено при положение, че има начин да се визуализира даден текст във всички основни браузъри и по-актуалните им версии (в случая визирам и IE6). Ако все пак се чудиш, защо ДЪРЖА да е текст - скорост и SEO.
Най-странното е, че "екзотичния шрифт" ти го виждаш :) (заглавката), а не виждаш "helvetica", а да наречеш "helvetica" "екзотичен шрифт" е меко казано глупаво ... и това не е въпрос на шрифт, а на енкодинг (или може би доста размазана хелветика при теб ... без UTF-8).
В случая аз съм си свършил работата - сървърът подава хедър за UTF-8, файловете са в UTF-8, в сорс-кода на страницата е зададен UTF-8. Айде кажи ми ти като "колега" къде е проблема ...
Съжалявам за дългия коментар и офтопика, но се дразня на такъв тип изказвания.

@ilcoin - темата за wordpress е публична, която Витан Витанов си хареса и аз съм я модифицирал лекичко, не бях обърнал внимание на коментарите (хубаво е, че има хора, които гледат сорса) :) Мерси :)
Относно SEO - като обсъдим с Витан какво иска да постигне ще се модифицира, засега само след ден вече излиза на първа страница в гугъл при търсене за името му, имаме си регистрации където трябва, sitemap-ове и тн :)

@pefoto01 - според изискванията :) Ако имаш нужда от още информация - пиши на лично, ако не друго поне мога да ти дам съвети.

Публикацията е редактирана (25-03-11 10:29)

Автор: tonyboy79   
Дата:   25-03-11 11:11

Сайтчето е приятно. Има и много хубави снимки, но при доста от тях обработката е дошла в повече, особено при портретите. [smile]

Автор: navy   
Дата:   25-03-11 11:27

фотовитан [smilie8]

това ми бие на някое ново хомеопатично лекарство [smilie8]

Дата:   25-03-11 11:56

@navy - ми доктор е човека, нормално [smilie18]

@vakata - Няма проблем, да гледам код ми е работата. И между другото, виж какво казва гугъл по въпроса за "web safe fonts" [shtrak].

Принципно, няма проблем да ти са картинки менютата, ако си сложил title и alt. А и няма да ти забави кой-знае колко сайта, при условие че имаш такова голямо jquery. [smilie24]

Автор: hella.   
Дата:   25-03-11 11:57

Честито! Харесах... и като дизайн, и като функционалност, и като съдържание! Успех![smile]

Автор: guesswho   
Дата:   25-03-11 11:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-03-11 12:02

guesswho [smilie24]

Дата:   25-03-11 12:30

@guesswho - приятелю, мисля, че не си разбрал въобще какво съм използвал за шрифтовете, освен това цитирането на статия от 2009 малко или много ми говори за това колко си напред в работата си (щом това е тя) :)
Мисля, че не тук е аудиторията, пред която да защитавам избора си на технология, библиотеки и тн - ако искаш можем да седнем на по бира - сигурен съм, че доста можеш да научиш :) Самата идеята да използваш графика (или флаш?!) за шрифтове е абсурдна. Да твърдиш, че ще излязат различно също - първо погледни кое как е направено :) Позаинтересувай се от малко по-модерни (и позабравени технологии), прочети малко :)

Преди да коментираш колко книжки съм изчел - ако искаш се позаинтересувай кой съм, какви проекти съм правил и поддържам, колко награди съм печелил, колко статии имам и тн. ;) Не го казвам с лошо :)

Относно критиките - самият Витан пожела сайтът му да е само на български (в което не виждам проблем, особено като се има предвид, че клиентите му са предимно българи). Отново абсурдна идея - ако искаш да зарежем българското онлайн пространство и направо да пишем на латиница?
Също така негова беше идеята снимките от слайдшоуто да не водят наникъде - ако реши да послуша съвета ти (който и аз му бях дал) ще го направим веднага :)

За логото си прав - мой пропуск, но за всичко останало - мисля, че много имаш да учиш :)

Това, че не можеш да говориш с клиентите си е само твой проблем ;) Когато клиента те търси като специалист е твое задължение да му обясниш защо да използва Netscape 4 примерно е недопустимо през 2011, но ти ако искаш - разработи сайт за explorer и netscape 4? Относно конректния проблем имам подозрение какво го причинява, и повярвай ми причината не е в техническото решение, което съм използвал, нито е проблем с определена версия браузър/операционна система. Това е като да ти се оплаче един от посетителите, че монитора му синее и ти да промениш всички цветове, специално за неговия монитор .. или да направиш версия специално за него ... Усещаш ли накъде бия :)

Относно формата - защо да оставя мейла си (бил той и скрит онлайн) след като има форма за контакт ... взимам за пример сайта от твоя профил: http://storm-blast.hit.bg/contact_us.html
Хм ... къде тук е мейла за контакт ...

Други нелогични идеи от wanna-be програмисти няма да коментирам :) Иначе ще се радвам ако се появи колега със смислен коментар.

Поздрави,
Иван

Публикацията е редактирана (25-03-11 12:35)

Дата:   25-03-11 12:35

Дата:   25-03-11 12:45

@ilcoin
Бях решил да не спамя темата повече, но реших все пак да изчистя въпроса с шрифтовете тук :)

Този шрифт е напълно възможно да го нямаш, браузъра ти го сваля (без да го инсталира естествено) и го използва. Кокретната услуга я предлага точно гугъл:
http://www.google.com/webfonts

IE Поддържа тази функционалност с .eot шрифтове още от версия 5.5, а от около 1 година всички основни браузъри също поддържат използването на .ttf или .otf шрифтове.
Самият факт, че гугъл хоства шрифтовете в своя CDN, пък гарантира бързодействие и пренебрежимо увеличен трафик (да не говорим пък, че сравнено с картинка е дори по-малък трафика).
Така че, нека спрем да дискутираме шрифтовете - мисля, че този ресурс може да е полезен и на други, особено като се увеличи набора от предлагани шрифтове :)

Разбира се може да се постигне и на ръка, но тогава трябва да се вземе предвид лиценза на шрифтовете, както и евентуалните грешки при конвертирането (тъй като за съжаление няма единен формат).

Публикацията е редактирана (25-03-11 12:47)

Автор: shama   
Дата:   25-03-11 12:48

Защо пак го обърнахте на лични нападки , човека иска критика и я получава.

Сайта ми харесва , само това, че галерия "подскача" при различния размер снимки е малко дразнещо.

Определено смятам, че на контактната форма трябва да има и имейл, защото ако реша да ти пусна снимка или файл или да ти пиша 50 реда съобщение предпочитам да ги правя през имейла.

Дата:   25-03-11 12:51

Автор: tonyboy79   
Дата:   25-03-11 12:54

OFF
Ооообичам петъците. [smitten]

Дата:   25-03-11 13:02

Мисля, че всеки, който ме познава, както и си направи труда да прегледа кой съм и какво съм правил може да ме оцени. Не се смятам за гуру, пред Чък Норис свалям примирено глава ;)
Извинявам се ако тонът ми е бил твърде рязък, но се надявам и критикуващите да си направят труда другият път да проверят кое как е направено, преди да дават съвети :) Повече по технически въпроси няма да пиша, че много дълго стана, че и много спам :) Дайте на човека идеи за интерфейсни подобрения или подобрения по снимките - нека бъдем полезни :)

Толкоз от мен :)

Поздрави,
На чък брат му :D

Автор: urbangrey   
Дата:   25-03-11 13:08

Lichno vpechatlenie:
- Navigaciata ot snimka na snimka e udobna + ima lesen dostyp do galeriite

-Sityt e mrachen, oshte s vlizaneto syzdava takova vpechatlenie

- Nadpisyt s imeto sedi grozno i nashtyrbeno poradi fakta, che e text i e s gaden shrift.
otdelno i drugite neshta za shriftovete koeto sa ti kazali po-gore.

- Pri preminavane ot galeria v fotopisi i natatyk vsichko podskacha - ne sa pozicionirani dorbe nesthtata - syzdava nepriqtno chustvo.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »