Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ExpoDisc или ColorRight?
Автор: somethingbad   
Дата:   17-03-11 17:19

Колебая се между ExpoDisc и ColorRight. За ExpoDisc съм чувал само добри коментари, но ми е любопитно дали някой е използвал ColorRight и какво са му впечатленията.

Благодаря предварително :-)

Отговори на това съобщение
 Re: ExpoDisc или ColorRight?
Автор: dpurple   
Дата:   17-03-11 17:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: s_dyakov   
Дата:   17-03-11 17:29

Туй ColorRight какво е? Някаква фанси капачка за баланс на бялото?
По добре си вземи един такъв: X-rite ColorChecker Passport.

Освен за баланс на бялото можеш да го ползваш и да си правиш и цветови профили на камерата.

Автор: джъмбо   
Дата:   17-03-11 17:29

имах експодиск като се занимавах сериозно с фотография
върши идеална работа за студийно снимане на продуктова фотография (били то девойка по бельо за метро или пък серия джаджи на еднакво осветление)

за снимки по-сватби се убедих че няма смисъл защото светлината в едва ли не няколко крачки се различава и... така или иначе ще донастройваш така че...

за както казвам за студио при продължително снимане на един сет светлина е ок

Автор: somethingbad   
Дата:   17-03-11 19:58

Интересува ме по-скоро за пейзажи от колкото за студио. Искам да го използвам за кадрите където по-трудно ще оправя WB след заснемането.

@dpurple - Питам за мнение за да не стана от групата на шараните ако не върши работа.

Автор: GenaDP   
Дата:   17-03-11 22:01

Вършат много добра работа. Според мен най-добре се справя CBL. Да, скъпи са, но евтина и читава алтернатива досега не съм виждал. Естествено, съществуват и индивиди като dpurple, дето си правят белия баланс по салфетка - въпрос на вкус (особено ако салфетката е вече употребявана)... [smilie18]

Публикацията е редактирана (17-03-11 22:02)

Автор: niro   
Дата:   18-03-11 10:12

Ти сам си си отговорил наполовина. Виж какви примери са дали на снимките. Освен това пейзажното представяне напоследък няма нищо общо с това което виждаш ти, камо ли фотоапарата ;)
Колкото до салфетката - става и с носна кърпичка, щото винаги са под ръка /също може употребявана за повече арт/ [smilie3]

Автор: compur   
Дата:   18-03-11 11:46

интересно ми е белия баланс по кой цвят от сцената се прави? [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »