Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Печат върху канава
Автор: gbrain   
Дата:   14-03-11 20:30

Въпросът ми е, печата на изображения върху канава колко повече мастило изразходва от печата на фотохартия гланцирана или матирана, при еднакви размери разбира се ? [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Печат върху канава
Автор: thomas   
Дата:   14-03-11 21:03

Ами колко, колко... сигурно зависи и от технологията на печат. Но на нормален инкджет е поне с 25-30% повече.

Автор: Filipov   
Дата:   14-03-11 22:30

Няма правило.

Автор: sirkhann   
Дата:   14-03-11 23:27

Зависи колко. При мат/раг със сигурност отива повече мастило. Канавата май повече зависи дали е гланцирана, но пак е повече от гланц фото хартия (лустър).

Дата:   15-03-11 06:37

Може би към 3-4 пъти повече ?

Автор: nikidi   
Дата:   15-03-11 07:57

не е голяма разликата

Автор: gpi72   
Дата:   15-03-11 07:59

Разлика и да има е несъществена. Пуснах един печат на канава с профила за нормална фотохартия и разлика нямаше визуално.

Дата:   15-03-11 17:23

Не знам как точно изглежда фотографската канава. Виждал съм такава за художници, а тя е доста груб плат. Мисълта ми е , че влакната ще поемат доста боя , респективно в този случай мастило. Или греша

Дата:   15-03-11 21:41

фотографската е друга
поръчай си една мостра и ще видиш колко точно мастило е отишло [shtrak]

Автор: мара   
Дата:   15-03-11 21:48

чак толкоз друга не е . направо си става и за рисуване. доближава се като текстура да ситния лен и е може би мааалко по-груба даже от памучната българска. но е с равномерна - абсолютно равномерна - структура. поне това са моите наблюдения. не съм печатала ужасно много.

Автор: Rlk   
Дата:   22-03-11 03:55

Някой да помогне. Как да накарам Епсън R1800 да поеме и печата на канава която е на листове?

Дата:   22-03-11 08:42

трудна работа
имам 2400 и 9900
на 2400 отказах да слагам канава
пускам я само на 9900 [shtrak]

Автор: qavkata   
Дата:   24-06-11 18:59

а някой да каже от къде мога да си намеря ув лак за разпечатката върху канавата за да се запази изображението по-дълго?мерси

Автор: georgi969   
Дата:   24-06-11 19:18

Ако беше дошъл вчера в Атагена,можеше да пиеш вода от извора.

Автор: aliengg   
Дата:   24-06-11 20:31

"Някой да помогне. Как да накарам Епсън R1800 да поеме и печата на канава която е на листове?" - печатай с HP [smilie5]

"а някой да каже от къде мога да си намеря ув лак за разпечатката върху канавата за да се запази изображението по-дълго?мерси " - печатай с HP, при тях системата им VIVERA e с най-голямата трайност сред инкджет принтерите.[smilie5]

Иначе можеш да си купиш от Шипка 6 фирниз за сух пастел или темпера, избираш си дали да е мат, сатен или гланц, дали да е спрей или за нанасяне с четка или тампон, и действаш... Но трябва да го направиш след като си опънал отпечатаната канаваца на подрамка. Подрамката да е истинска, с клинове като за живопис, а не просто скована в ъглите дървена рамка.
Ако си от Сф мога да ти дам мостри с отпечатана канаваца да си пробваш.

Това, което казва Мара, че канавацата за инкджет е с "равномерна - абсолютно равномерна - структура", не е съвсем така - за HP има канаваца, която е с неравномерна структура, ленена е (а не памучна, каквато е в повечето случаи канавацата за инкджет), по-близка е като структура до канавацата за живопис и е великолепна за цветна и черно-бяла фотография
.

Успех[shtrak]

Автор: qavkata   
Дата:   24-06-11 22:50

благодаря за помоща :)

Автор: simbon4o   
Дата:   24-06-11 23:10

Художническата не става за такъв принтер, резултата ще е разливане и не добро уплътняване на фоновете. За да се пеата канавата трябва да има покритие за мастилен печат. Епсъна що да не може дапечата канава, просто вземи такава с по-твърд гръб. Питай factor.bg за проблема си, хората са големи пичове!

ПС колко е трайността на печата при HP? Че ми стана интересно, щото епсън дават 75 години гаранция за HDR мастилата си до колкото знам :) и не е като да не печатат идея по-добре фото, за високия клас говоря, ниския нямам наблюдения но винаги когато стане дума за фотопечат се сещам за епсън не за канон и HP [smilie5]

Автор: aliengg   
Дата:   25-06-11 06:56

Хенри Вилхелм* от Wilhelm Imaging Research Inc. (WIR): “С оценката на WIR за устойчивост на изображенията от 200 години, разпечатките, направени с HP фотопринтер с пигментните мастила Vivera и избрани НР гланцирани и матови хартии за изкуство задават нов еталон за устойчивост на цветни разпечатки. Когато се показват в рамки под стъкло, разпечатките, направени с новия принтер и посочените мастила и хартии, са сред най-дълготрайните разпечатки в цялата 130 годишна история на цветната фотография”. „Ако погледнем на това достижение в перспектива, изложените разпечатки, направени с HP и Vivera пигментни мастила са пет пъти по-устойчиви от традиционните цветни разпечатки на базата на сребърен халид, като разпечатките Fujicolor Crystal Archive prints (оценката на WIR е 40 години) – и повече от десет пъти по-дълготрайни от разпечатките Kodak Edge Generations и Royal Generations (оценката на WIR е 19 години).”

Източник: www.wilhelm-research.com

*Хенри Вилхелм е един от основателите, президент и директор по изследванията във Wilhelm Imaging Research, Inc. Специалист по мастиленоструйни печатни технологии и издръжливост на печата. Един от основателите на групата за фотографски материали към Американския институт за опазване на исторически и художествени произведения, един от основателите на Американския национален институт по стандартизация ISO IT9-3, отговарящ за развитието на стандартизирани методи за ускорено изпитване на стабилността на цветни снимки и материали за дигитален печат. Секретар и активен член от 1984 г. на ANSI / ISO - подкомисии, отговарящи за стандартите за съхранение на чернобели филми и снимки.

[shtrak]

Дата:   25-06-11 07:42

http://www.hahnemuehle.com/media/lne_longevity_test_dfa_collection-1.pdf

Автор: simbon4o   
Дата:   25-06-11 09:17

Мдобре значи след 200 години обаче никой няма да е там да види резултата. И епсъна и HP-то издържат по над 100 години така че...

Плюс това онова горе дето го писах 75 години беше за изменение на отпечатъка с 3 делти, с други думи когато човешкото око може да започне да вижда разлика(повечето очи не виждат чак толкова...)

Лично аз дори да имам пари, ако нямам достатъчно за 11 мастилната серия на епсън не бих си купил принтер при условие че навсякъде има такива и резултата от тях е несравним с нищо друго. Просто ще си печатам при някой с такъв. Няма такъв кеф да видиш голям принт от нещо качествено принтнато с 9900 [smilie24] [smilie5]

Автор: zed   
Дата:   25-06-11 10:36

Imam UV lak s koito moga da ti usluja. V sofia sum. Izvinjavai za maimunicata.;)

Автор: jingov   
Дата:   25-06-11 10:51

simbon4o каза "Няма такъв кеф да видиш голям принт от нещо качествено принтнато с 9900 ""[smilie24] [smilie5]
Потвърждавам [cool] [cool] [smile]

Автор: vlato   
Дата:   26-06-11 12:15

Най-накрая някой да употреби правилната дума "канаваца" - aliengg [smilie24] . Канавата я ползват в бродерията и е с твърде големи дупки за да става за печат.

Автор: steeens   
Дата:   26-06-11 17:22

gbrain написа:

> Не знам как точно изглежда фотографската канава. Виждал съм
> такава за художници, а тя е доста груб плат. Мисълта ми е , че
> влакната ще поемат доста боя , респективно в този случай
> мастило. Или греша

Грешиш. Влакната ще поемат ако печаташ на не грундирано платно. А от грунда зависи колко мастило ще отива, нищо не ти пречи да докараш платното до гланц като фотохартия.

Дата:   26-06-11 18:56

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/coco5541.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/sskt0894.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/abbr4671.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/wxgd0267.JPG

http://photo-zona.net/images/user44702/album21126/large/1309103736_opzo8507_coated.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »