Автор: Jacket
Дата: 02-11-11 18:03
Извинявам се, че вдигам толкова стара тема от праха, но понеже в момента имам подобен проблем, да попитам...
Преди няколко дни ми пристигна Tamrona-а (поръчан от amazon.co.uk), същия като в заглавието, без VC. Още първата вечер ми направи впечатление, че нещо не е наред с фокуса... просто не можах да направя нито една читава снимка, а пощраках доста. Определено я няма остротата, за която говорят навсякъде. Реших да тествам със един вестник от около 50см на 45 градуса и в повечето случаи фокуса при 2.8 е точно в центъра, понякога бяга малко напред или назад, но рядко. Проблема обаче е, че в реални условия, при снимане от по-голямо разстояние и най-вече на хора, лица и т.н. фокуса просто не може да бъде уцелен.
Посъветваха ме да се свържа с един магазин до МВР Болница (на Тотлебен 2А) и оттам ми казаха, че обектива има нужда само от калибрация и мога да го оставя за два дни заедно с тялото за да го оправят. Сега обаче тук чета че пишете, че в БГ нямало кой да го направи това.
Според вас дали да отида за калибрация, или да пробвам да го върна с надеждата, че следващият, който изпратят ще "пасне"?
Тялото е Canon 550D.
Публикацията е редактирана (02-11-11 18:03)
|
|