Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Най-добър метод за калибрация на обективи (Canon 50D)?
Автор: d_ave   
Дата:   02-03-11 10:18

Споределете опит, кой метод за калибрация е най-добре да се ползва с Канон 50Д? всичките ми обективи без един са ок, но този, който се нуждае от лека калибрация е 10-20мм и традиционния метод със хартиената скала много не е използваем за него. как мислите, с моаре тестове дали ще е по-добре и до колко е ефективен моаре теста по принцип?

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър метод за калибрация на обективи (Canon 50D)?
Автор: vankostrong   
Дата:   02-03-11 10:35

Как пък разбра, че се нуждае от калибрациа този обектив?

Публикацията е редактирана (02-03-11 10:37)

Дата:   02-03-11 10:40

лека мекота при автофокус, която се оправя ако фокусирам ръчно през live view-то. не се нуждае от голяма корекция, но това ме накара да се замисля за въпросите, които съм писал и се зачудих и по принцип кой е най-добрия метод за тестване и калибрация:)

Автор: sirkhann   
Дата:   02-03-11 10:41

На статив, USB и през компютъра.

Обаче не ти гарантирам, че 10-20 ще можеш да го калибрираш през менюто на апарата.

Дата:   02-03-11 10:49

що да не може? сега го закачих, в меню-то за калибрация ми разрешава идивидуална калибрация според обектива и разпознава, че е 10-20.

Автор: vankostrong   
Дата:   02-03-11 10:50

Щом не се нуждае от голяма корекция.На статив правиш 10 кадъра на едно и също нещо с различна корекция от -5 до +5 и където ти най хубава картинката там ще да е маЙ. [cool]

Автор: sirkhann   
Дата:   02-03-11 12:22

Аз ти го казах как е най-добрият начин - през EOS Utility софтуера за снимане през компютър. Там има настройка на фокуса, колкото ти иска настройка на фокуса през компютъра, толкова слагаш после в менюто.

Другото е чарт от статив, като гледаш да си подравниш чарта с огледалце - слагаш огледалцето, трябва да можеш да се видиш през визьора, после махаш огледалцето и фокусираш на чарта.

На теб може да ти познава 10-20-ката от менюто, ама дали като сложиш +20 MFA се променя нещо?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »