Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоапарат?
Автор: pikiTo0o   
Дата:   27-02-11 22:57

Здравейте!!! :)
Аз съм завършвам вътрешен дизайн след няколко месеца и ми предстои ускорен курс по фотография. Проблемът е ,че идея си нямам от професионални фотоапарати а искам да си купя възможно най-скоро, защото и работата ми го изисква.
Като за начало ще снимам архитектура вътрешна и външна, продуктен дизайн, мебели и макро (архитектурни модели).
Разходих се по магазините тук и видях, че средната цена е около 500 евро. Отворена съм за предложения за марки, модели, и ако може ориентировачна цена.
Благодаря предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат?
Автор: imitev   
Дата:   27-02-11 23:01

Пу - първи съм за правописа!

Букварче също ще ти трябва...

Профи апаратите за 500 евро ги има само в мечтите на хората...

Дата:   27-02-11 23:04

Митев.. Моля, да бъда извинена но не съм писала на български от 6 години...

Автор: alphatier   
Дата:   27-02-11 23:13

Винаги се започва с финансите,които можеш да отделиш,защото още сега мога да ти кажа тяло+обективи,за които трябва да си продадеш апартамента та да си ги купиш...Професионален апарат за 500 евро няма,също така и профи обектив за толкова майче няма,ама тва е друга история,това че е DLSR не го прави профи както си мислиш.Кажи парите,които можеш да отделиш и ще получиш много точни и смислени отговори,иначе темата става петъчна [smilie5]

Дата:   27-02-11 23:20

Благодаря, :) Както казах нищо не разбирам все още.. :)
Предполагам 1200-1500 евро, но ако е малко може и да добавя още 100-200 [smilie11]

Автор: shtukov   
Дата:   27-02-11 23:22

Sigma 10-20/4-5.6 EX DC HSM и апаратче за нея. За макрото-друг макро обектив.

Публикацията е редактирана (27-02-11 23:26)

Автор: gyaurov   
Дата:   28-02-11 01:37

Архитектурните модели, които съм виждал никак не са като за макро. Колко са големи тези, които ще снимаш?

Автор: guciguci   
Дата:   28-02-11 01:45

Аз пък видях само две грешки и едната май идва от " I am finishing..." ,обаче все ще се намери някой да се опитва да се прави на интересен. Написаното е много по-грамотно от писаното от хора,които пишат на български всеки ден. [smilie24]

Дата:   28-02-11 09:57

guciguci - благодаря, и аз го видях това "аз съм завършвам) :Д , но беше прекалено късно.

gyaurov- най-вероятно си прав, защото в момента си ги снимам с обикновен фотоапарат и си излизат почти перфектни :) иначе различно scala 1:100, 1:50 , 1:20..

Автор: ilcoin   
Дата:   28-02-11 10:27

Обектив - въпросната сигма 10-20 ще ти върши работа. Може би и 8-16 (по скъпа и може и да излезеш от бюджета). Не знам как е с оптичните изкривявания, но тях може да ги оправяш и във фотошоп после. Аз поне съм работил с интериорни снимки от колега, снимано със 10-20 и бяха добре в това отношение.

Статив - задължително. Гледай да не е от най-евтините, да може да носи поне 1,5кг (пише го в спецификациите). Глава за статива - може и да се въздържиш засега. Тялото може и да е от е-бай, за колкото останат пари. Марка и модел - без значение Да не е Олимпус, че там малко сложно със широкоъгълните обективи.

Поздрави [shtrak]

Автор: ilcoin   
Дата:   28-02-11 10:33

Да доплъня само за "професионалния апарат" - професионален извън мокрите сънища на съфорумците е апарат с които се вядят пари. В твоя случаи и най-евтиното тяло попада в категорията.

Инвестирай малко и в книжки. Интериорната фотография е сложна работа, за найстина върхов резултат се изискват много умения, осветление и опит. Ама все отнякъде трябва да се почне, нали [shtrak]

Автор: diver   
Дата:   28-02-11 17:07

Nikon D90 и Tokina 11-16MM F/2.8 за Nikon![shtrak]2548 лв -общо.[shtrak]

Публикацията е редактирана (28-02-11 17:14)

Дата:   28-02-11 22:02

Днес получих няколко предложения от професорът ми и този ме устройва като сума, но за другото не разбирам :Д..
Критики, мнения и съвети са добре дошли :)

Canon Eos 60D, with EF-S 15-85 IS lens. memory SDHC 32 Gbyte

Автор: Altrntv   
Дата:   28-02-11 22:12

Аз не съм много запознат, но това с чупещия обектив би трябвало да ти е от полза ако ще снимаш макро.

Автор: MarinY   
Дата:   28-02-11 23:16

Голямата тежест за избор на апарат, при първи, но все пак за професионално ползване снимки е: за какво ще ги ползваш?.

- за технически архив или бързо визуализиране или намиране на информация

- за специализирани, каталожни издания или списания, или за пана, реклами, особено в голям размер.

За първото, всеки нисък клас СЛР с обектив 10-12 мм в широкото, ще ти свърши работа. (Дори и турбо спунер) И от много четене на специализирана фотографска литература ще спестиш, имайки предвид образованието ти.

За второто, ... там е друга манджа.
След време, ако ти е още интересно, ще ъпгрейднеш.

Автор: pikito0o   
Дата:   01-03-11 15:09

и 2те

Автор: shadow...   
Дата:   01-03-11 16:06

shte predloja Pentax5 i obektivi...ima gi shte vlezesh v parite...shte ti triabav i malka svetkavica sus chupesgta glavapikiTo0o написа:

> Здравейте!!! :)
> Аз съм завършвам вътрешен дизайн след няколко месеца и ми
> предстои ускорен курс по фотография. Проблемът е ,че идея си
> нямам от професионални фотоапарати а искам да си купя възможно
> най-скоро, защото и работата ми го изисква.
> Като за начало ще снимам архитектура вътрешна и външна,
> продуктен дизайн, мебели и макро (архитектурни модели).
> Разходих се по магазините тук и видях, че средната цена е
> около 500 евро. Отворена съм за предложения за марки, модели, и
> ако може ориентировачна цена.
> Благодаря предварително :)
[shtrak]

Автор: gbrain   
Дата:   01-03-11 18:03

Това трябва да е майтап [smilie21]

Автор: yavorberov   
Дата:   01-03-11 18:58

Като иде реч за Професионален фотоапарат всеки може да е такъв според професията, за която го ползваш;) Но това са дребнави филисофствания. Разбира се че Про апаратите се определят като такива за хора, които ще си вадят хляба със снимане. Ако няма да правиш по 10000 кадъра на месец и най-обикновен DSLR притежава необходимата надеждност, за да си свършиш дизайнерските дела..

Предложението 60Д с 15-85 звучи добре и ако човека го казва от личен опит му се довери, понеже поотделно и двата компонента са добри. Поне така пише по дебелите книги аз съм се докосвал само до 60Д. Най-важното е да пипнеш апарата и да видиш дали ще ти е удобен за снимане. Ако живееш в чужбина (по-на запад от Белград) и ще оставаш в съответната държава, провери там как стоят цените на Канон, понеже в някои западни държави има по-ниски цени отколкото в България.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: