Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Към никонци - АФ модула на Д3/Д700
Автор: radoa   
Дата:   23-02-11 22:58

Чета навсякъде, че АФ модула на Д700 от една страна и Д3/Д3с от друга е еднакъв.
Означава ли това, че D700, D3, D3s нямат никаква разлика в скорост на АФ, точност на АФ и изобщо във фокусирането?

Отговори на това съобщение
 Re: Към никонци - АФ модула на Д3/Д700
Автор: bpavlov   
Дата:   24-02-11 02:03

За съжаление, като собственик на Д700, твърдо ти заявявам, че има разлика, осезаема. Особено с обектива 24-70

Автор: bobihot   
Дата:   24-02-11 02:06

Като скорост, или и като точност?
Понякога някои тела не се разбират с некои обективи- пробвал ли си с друга комбинация обектив, тяло?(извинявай че се бъркам в темата, но и мен ме интересува) [beer] [shtrak] [shtrak] [thankyou] [thankyou]

Автор: mitku   
Дата:   24-02-11 02:13

И ако не броим вероятността с конкретна бройка обектив, допуските на дадена камера да съвпаднат и да дава фронт/бек-фокус (което е възможно да се случи и с едната и с другата камера, но пък би трябвало да е средно-статистически по-добре като качествен контрол за по-високия клас)... в какво друго се изразява разликата? [smilie11]

Автор: Amigo   
Дата:   24-02-11 02:17

това е едно мнение от форумите на дпревю [smilie8]

Louis Patrick wrote:

yes i believe that nikon auto focus is very accurate, but i'm asking about the speed of the auto focus in low light condition between 3 cameras ( D700, D3 & D3s )
till now i haven't receive any answer from my question.
does anybody ever try it?
are they equally fast or one of them is faster??
thanks for the info.

I DID and I DO.

And I am really DISAPPOINTED!!! My d700 is faster - more faster than my D3s. Now, I have 2 bodies of D3 and 2 of D3s at home. I am testing them now. But what I know after 8 months usage of ma D3s is, that my D3s is unusable in low light (set to focus priority). I am wedding photographer and I cant use D3s in church, during the party etc. I am loosing my illusions! I will post two videos on YouTube how fast is the AF of D700 and how slow is AF on D3s.

[smilie8]

Автор: J.J.R.   
Дата:   24-02-11 02:17

Процесора. Поне така аз мисля, модулите може да са еднакви, но ако процесора на D3 или дори D3s е по-бърз(нещо което не се споменава май), то съответно по-бързо обработва цялата информация от меренето и фокусирането, пък те модулите нека са си същите. То нали и в D300 е същият.

Дата:   24-02-11 02:20

Ами да, пробвал съм. Разликата е в точността. Д700 има склоността да колебае около точката на фокусиране и се получава специфичното "дзи-дзик" докато потвърди.
Директно сравнение съм правил само с 24-70, след като си купих. Пробвал съм няколко различни нови и стари 24-70 на няколко различни тела Д700 и се държат абсолютно еднакво. А на Д3 е съвсем друга песен. Там обектива отива до точката на фокусиране и спира без колебания напред-назад.
След тестовете размених моя 24-70 за 28-70, който се държи по-добре на Д700 и сега двамата с другия собственик сме щастливи (той е с Д3)

Дата:   24-02-11 02:23

На теория е едно, ама на практика е друго. Има и нещо друго освен скоростта на процесора, убеден съм. Може би е в софтуера. Сигурен съм също, че е нарочно направено, не е случайност

едит:

...how fast is the AF of D700 and how slow is AF on D3s...
това не мога да си го представя как става, Д3 със сигурност фокусира по-добре от Д700.
Тъй като човеко казва, че Д3s не бил използваем на тъмно, хубаво е да се уточни дали е със светкавица с асист ламп или без. Без въпросната асист ламп от светкавицата нито Д3 нито Д700 фокусират на тъмно, нека никой да не се заблуждава в това. С асист лампата обаче, фокуса си е както на светло

Публикацията е редактирана (24-02-11 03:50)

Автор: harvester_vn   
Дата:   24-02-11 07:37

Стига бе! За фокуса на Никон ли става въпрос, или аз нещо не съм разбрал? [smilie8]

Автор: didesignbg   
Дата:   24-02-11 07:57

фокуса на никон е безгрешен само в нашия форум.

Автор: harvester_vn   
Дата:   24-02-11 08:16

Ех.... и фокус ли не им остана на никонци?

Автор: alex_markov   
Дата:   24-02-11 09:29

Не съм снимал с Д3, но имах Д700 за около година - изключително бърз автофокус, но има склонност към грешки, рядко но се случва;)
Сега съм с А800 - няма сравнение скоростта но греши по-рядко;)

Автор: dd5   
Дата:   24-02-11 09:35

Да , за фокуса на Никон май става въпрос [ezik]
Естествено , че за разликата в цената на Д3 и Д 700 ще имат известни различия [smile]

Но да не разпалвам марковойна - бая други фирми производителки мноооого има още хляб да ядат докато настигнат БЪГАВИЯ фокус на Д700 [ezik] [beer]

/ напълно съм съгласен с безпристрастното мнение на bpavlov /

... между другото , почтииии нянам кадър без фокус , с като всяка една техника трябва да и хванеш чалъма /

Публикацията е редактирана (24-02-11 10:37)

Автор: Alex-dan   
Дата:   24-02-11 10:27

Абе ич не стават тия апарати, след 3-4 години мистерията е разкрита [smilie18]

Автор: sirteo   
Дата:   24-02-11 10:37

Фокусирайте ръчно [smilie5]

Автор: pumabg   
Дата:   24-02-11 10:58

Определено това, че има една и съща фокусна система на различни класове тела не означава,
Че всички те фокусират еднакво …
Имал съм Д300 и Д700 и двата апарата се държат почти еднакво на дневна светлина, но стане ли тъмно тук царя е само един …
Същото е и с матриците … Уж едни и същи на Д5000 Д90 и Д300 ама картинката различна
Въпреки голямата ми симпатия към Никон, обаче по бърз фокус на дневна светлина от Оли не съм виждал .. Със Е -3 имах чувството, че съм със снайпер и след малко ще ходя да трепам някой …
[cool]

Автор: demiman   
Дата:   24-02-11 11:13

bpavlov - "дзи-дзик" не съм забелязал на комбинацията д700 - 24-70 ... иначе няма по-приятен звук от това да изправиш обектива към небето и да чуеш готиното "дзи-дзик" в рамките на части от секундата [smilie3] [shtrak]

Автор: dd5   
Дата:   24-02-11 11:17

Абе прави " дзк-дзик " понякога , ама като му дам фокусна точка много не мисли, кове [smile]

Автор: navy   
Дата:   24-02-11 11:22

Изобщо не се тревожа за фокуса аз... ОСОБЕНО с 24-70 [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »