Автор: npelov
Дата: 22-02-11 21:36
И аз почти винаги нося раницата с апарата на работа (поради споменатите от d_ave обедни почивки) и ми се е случвало да го ползвам. Случвало се е и да не го нося и да умирам от яд, че не съм го взел. Е, колко точно техника:
1. на работа (програмист съм, не фотограф) - само 18-200. Като ходя на работа не цепя пиксела на 2 ... Важното е че като ми писне от всичко мога да изляза и да изпусна парата.
2. Екскурзии - тук темата е спорна. Винаги имаш много багаж и винаги си далече за да се върнеш и да вземеш друг обектив. На апарата винаги е 18-200 и 50 Ф/1.8, пък в зависимост колко място(и тегло) остане свободно взимам 70-300. Ако си взема някой широкоъгълен и той ще намери място в чантата. Даже ще има предимство пред 70-300, въпреки че 18-200 си е зле на 200мм. Много пъти ме е било яд, че не съм взел някой обектив, статив, светкавица и нито веднъж не съм се оплакал от теглото - то винаги е много, със или без апарата.
3. Снимки на закрито - за не-големи помещения и на маса - 18-55 и 50 мм Ф/1.8. и се чувствам лек. Даже мога да изпусна 50мм в зависимост от случая. В повечето случаи нося и светкавица.
4. Всичко останало - вземам точния обектив ... и евентуално 18-55. Примерно решавам че ще снимам макро - 100мм Ф/2.8 (с изключение на екскурзии) и не ми пука че нямам широк с мен. Решавам че ще се правя на папарак или ще се пробвам с някоя пTичка (без особен успех) - 70-300, ако ще снимам вечер/нощем от ръка - 50мм, Ф1.8.
5. Когато не знам какво ще снимам и искам да си начеша крастата - тогава взиамм всичко което се побере по раница, джоб, окичено и т.н.
Макрото 100мм Ф2.8 VR почти винаги ме отказва. Тежи си обектива и колкото и да съжалявам, че не съм го взимал предишни пъти, всеки следващ път като го претегля в ръка се отказвам.
Публикацията е редактирана (22-02-11 21:39)
|
|