Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photoshop or Photography
Автор: koleff2   
Дата:   17-02-11 17:25

Хм...има стотици хиляди прекрасни снимки, но къде отиде истинската фотография...сега 99,99% от снимките са Photoshop-нати...Има ли фотографи или по - скоро вече се наричат фотошопъри?!!?

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop or Photography
Автор: ka7   
Дата:   17-02-11 17:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vikitovikito   
Дата:   17-02-11 17:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: yavorberov   
Дата:   17-02-11 17:42

Петък е утре колеги....

Но все пак залагам, че болшинството е на ФотоШопарите (които се делят на ФотоГуцки и ФотоСвинье), по-малко са ФотоШопистите, а единици са ФотоГрафистите....

Утре ще се веселя над нещата писани в тази тема :)

Автор: kayso   
Дата:   17-02-11 17:43

Мноу ме кефят такива теми! Ще следя с интерес [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: steeens   
Дата:   17-02-11 17:49

Стига с тия смешки. Фотошопа е измислен много преди фотографията. Е не се е казвал така разбира се, но си е факт. [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: vnvas   
Дата:   17-02-11 17:53

Истинската фотография е вече при Walt Disney - много яки цветове[smilie18] Важното е небето да е синьo , облаците бели и тревата зелена.

Автор: koleff2   
Дата:   17-02-11 17:53

"...а единици са ФотоГрафистите..." - точно за това говоря!!! Отдавна се каня да пусна подобна тема...много ми е интересно какво мислят хората из този форум по този въпрос.

Автор: darksorrow   
Дата:   17-02-11 17:54

предимно мислят, че темите са малоумни. от хилядите подобни досега, основният извод е това.

Автор: kudra   
Дата:   17-02-11 18:01

Ааааа, не. Стига с подобни теми.

Вече не е интересно.[smilie23]

Автор: Ang3l   
Дата:   17-02-11 18:28

Ами научи се и ти да ги цъкаш на Фотошоп и готово. Има една приказка "Като не можеш да промениш вятъра, по-добре си обърни платната". [smilie24] Мисля, че фотошоп е неизменна част от фотографията в XXI век - бих казал нещо нормално. Като снимаш с дигитален фотоапарат, защо да не си корегираш и цветовете. Едно време също са го правили - във ваничката с разторчето са ги топвали (предполагам, не знам как се проявят филми и как от лентата става хубаво изображение на хартия).

Автор: h.svinaroff   
Дата:   17-02-11 18:34

Айде пак "чиста и свята фотография"...разрови малко из клуба, ще видиш поне 10 по-стари сходни теми. Мисля, че една пусната от Пърпъла се разви доста (той искаше отделна категория "No PS") и има какво да се прочете там.

Спестих ти мало усилия, ето я темата:

ЦЪК!!!

Публикацията е редактирана (17-02-11 18:44)

Автор: Argazki   
Дата:   17-02-11 18:46

Ми то само тряа малко да следиш тука във форума, кои снимки(в кавички) се харесват и други много по-истински и без допълнителни ефекти се подминават, понеже няма ярки цветове или гръндж-текстури [smilie7]
То и чалгата е голяма селяния, ама я се огледай наоколо...
Иначе за Фшоп можем само да се радваме че съществува. Лошото,е когато попадне в ръцете на някой фото-свиня( както вика yavorberov)
Също съгласен с vikitovikito
Аре, до утре. И аз подготвям 1 подобна тема - снимки с безобразно голям рейтинг [smilie5]

Автор: xandyx   
Дата:   17-02-11 18:46

Като не може да ползвате фотошоп ..не се опитвайте да изкарате другите лоши.
Що, като се лигавиш в тъмната стаичка по различно ли е ?
Навсякаде като се прекали е гадно.

Публикацията е редактирана (17-02-11 18:47)

Автор: gecata   
Дата:   17-02-11 18:53

"Отдавна се каня да пусна подобна тема...много ми е интересно какво мислят хората из този форум по този въпрос."

Явно сте нов не само в тоз, но и във всеки друг фотографски форум. Темата е до болка предъвквана в следствие на което са направени следните изводи:

1. Фотографията за добро или за зло вече не е това което беше.

2. Фотошопът (или другите обработващи програми) са най-малко "парцалчето с което лъскаме ябълката" преди да я изложим на показ

3. Фотошопът и роу конверторите са задължителни за тези които снимат с дигитални камери в RAW, PEF, NEF, DNG и прочее сурови формати.

4. Фотошопът е задължителен и за тези които снимат на филм, но искат да си покажат снимките в мрежата.

5. Неумелата работа с фотошоп води до кофти резултати

6. "Дозата прави отровата" - защото с фотошоп няма да направите шедьовър от калпав кадър, но може да осерете някоя добра работа.

7. И най - накрая всички теми от този сорт се пускат от хора които търсят бърз успех без да са положили необходимия труд и вместо да залягат над изучаването на фотографията и "програмите без които не можем" , неоснователно се нахвърлят върху Фотошоп и обвиняват него за неуспехите си.

Публикацията е редактирана (17-02-11 18:59)

Автор: pumabg   
Дата:   17-02-11 18:55

Аз мисля, че едното и другото върви абсолютно ръка за ръка …
С други думи да те попитам, коя според теб е по важна предната или задната гума на колелото ?!? Когато отговориш на този въпрос ще си отговориш и на своя!
[cool]

Автор: tnt   
Дата:   17-02-11 19:17

...консуматорите на картинката не са това дето бяха !

мдааааааа [smilie21]

Автор: дидибаев   
Дата:   17-02-11 19:26

Автор: mikluho   
Дата:   17-02-11 19:31

Аз па се дразним на един дето ми шуми по улицата с едно Ламбо [smilie5]

Даже не може и да го кара [smile] [smile]
[smile]

А аз какъв Шифьорин съм[smilie25]

Публикацията е редактирана (18-02-11 11:51)

Автор: mikino   
Дата:   18-02-11 13:55

Лично мнение, което споделям не за пръв път:
Мои изображения, търпят само "рязане", ако изобщо има нужда или да сложа свое лого /авторските права не са за подценяване/. Това което не се е получило като снимка - явно не ме бива и не съм уцелила момента. И като казах "момент" - истинският професионалист знае кога да натисне спусъка и никога не пипа допълнително. Едно време никой не е имал Фотошоп, пък като гледам стари снимки не са по лоши от сегашните.
Дразни ме факта, че някои хора не могат да ме разберат, но всеки си има стил на работа и има право да ползва всякакви допълнителни програми. Но ако съм изпитващ в университет или някъде другаде - няма да приема обработени изображения - признавам си! Ако е добър фотографа - ще щрака пред мен[shtrak] и тогава ще оценявам... Ся ще ме изядат, за тоз коментар...[smilie18]

Автор: rusinov   
Дата:   18-02-11 14:00

Поредната тъпотия на една и съща тема. Ако не ти се получават кадрите и не можеш да ги обработваш на фотошоп, не пускайте подобни теми ами продължавайте да четете и да снимате, докато не стане. Photoshopa играе роля на лаборатория за суровите формати, както едно време лабораторията за непроявените ленти и неизвадените снимки. И там има много тънкости и чалъми, да не се доекспонира и още куп трикове, прилагани при обработката на фотоматериялите, които преди години са ми обяснявали, но не съм се занимавал лично. Съвсееем друг е въпроса, до какви жалки резултати води "прекаляването" с PhotoShop [smilie18]

Публикацията е редактирана (18-02-11 14:09)

Автор: icer   
Дата:   18-02-11 14:08

Това, че са 99.99 е пълна глупост. Хубавите натурални снимки не са никак малко.
Към авторът на темата, какво мислиш за тази примерно

https://photo-forum.net/static/site_pics/189/t_1222708933_IMG115_small_ff.jpg

Автор: ники1   
Дата:   18-02-11 14:11

За мен фотошопа е равносилен на пластичната хирургия......
Само дето някои хора незнаят къде е разумната граница..........

Аз съм за естественото, корекции само при крещяща нужда.
С две думи малки цици ама истински, силиконовите бомби- "У лЕво".....

Фотографията е да уловиш нарисуваното от светлината/природата/.......
Вкараш ли фотошопа вече става компютография..........

Публикацията е редактирана (18-02-11 14:19)

Автор: pumabg   
Дата:   18-02-11 14:16

Пак с пример ще се аргументирам, дано mikino се замисли малко повече …
Ако хората мислеха, като нея би означавало, че и китарата например не трябва да използва усилвател или ефекти …
Всяко ограничаване на изкуството е тирания! Поне за мен
И едно поздравче за всички, които имат магията в себе си …
Led..

Автор: antonio.caro   
Дата:   18-02-11 14:20

А вие ще ме изядете ли, ако споделя, че според мен Фотошопът се отнася към цифровата фотография така, както тъмната стаичка към филмовата фотография, но не е еквивалентно понятие на тъмната стаичка при филмовата фотография, защото възможностите за манипулация на кадър са многократно повече?

И че в този ред на мисли "манипулациите" в тъмната стаичка са несравнимо по-скромни от възможностите във фотосопата, което прави и сравнението леко неудачно?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »