Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за Photoshop and Lightroom
Автор: Chipsy   
Дата:   16-02-11 05:08

Имам един въпрос . Имам за обработка 300-400 снимки . Импортвам ги всички в Lightroom и след това която ми хареса за допълнителна обработка я отварям във Photoshop .
Проблема е , че явно Фотошоп си прави някакъв кеш файл и като се върна обратно във Lightroom директно ме праща на края на "филм-стрип-а" където е импортнало този файл и трябва да скролвам обратно за да се върна на първия файл .
Не знам колко ясно звучи , общо взето след обработка във Фотошоп трябва да скролвам през 300-400 снимки за да се върна на първоначалната снимка .
Как мога да го избегна това ?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Photoshop and Lightroom
Автор: thomas   
Дата:   16-02-11 06:20

Завело те е накрая, защото за него се е появил нов кадър - именно записаният от PhotoShop. Няма ли нещо като Ctrl-Home примерно, което да те заведе веднага в началото на стрипа, вместо да трябва да скролваш през 300-400 кадъра?

Автор: Chipsy   
Дата:   16-02-11 07:00

Не става а Ctrl-Home . Като съм по средата на стрипа пак не ми върши работа

Автор: Sumuelll   
Дата:   16-02-11 10:10

ИИмаш възможност да подреждаш снимките по име, а не по дата на създаване и така би трябвало да си спестиш времето за намиране на снимката. Минаваш в режим Library натискаш Т и на лентата която се появява долу имаш възможност да коригираш как да се подреждат- Date Created, Kind, File Number...

Автор: bluebird81   
Дата:   16-02-11 10:27

Също можеш да слагаш на снимките в Лайтруум флагове, рейтинги и цветни табели, има много начини, зависи на тебе кой ти е най-удобен. Или друг вариант е първо да конвертираш всички снимки в JPG в Лайтруума и после да отваряш във Фотошопа тези снимки, които искаш да обработваш. Какъвто workflow си изградиш така ще свикнеш [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »