Автор: bigdarkmad
Дата: 14-02-11 15:44
Здравеите. Първо да споделя, че саита и снимките на него много ми харесват.
Сега реално към проблема. Ние сме абсолютни аматиори, което идва да покаже, че не снимаме освен на автоматични настроики.
Искаме да закупим апарат за фирмата, да снимаме научни мероприятия в зала на закрито (голяма зала за по 100 150 200 човека). В свободното време смятаме да го ползваме за наши си снимки, по почивки, в България има много хубави места, които си заслужава да се заснемат, а и остават хубави спомени.
Разполагаме с до 1300 лв. Чудим се между D3100, D5000 и ЕОS500D.
Ходихме във фото павлион да гледаме D3100 и ЕOS500D. Обаче както четох тук и на нас ни направи впечатление D3100 е много неудобен за хващане и като цяло формата му не ни допада. Освен това, не се знае дали от настроиките или така си е нормално, но този в магазина визиора му размазваше. Сравнен с EOS500D направо визиора и екрана бяха плачевни. Предимството му е, че е по нов.
EOS500D не е лош апарат, обаче чета на няколко мества вече, че е за по напреднали, ние определено не сме такива. Иначе като визиор, параметри и дисплеи е страхотен апарат. Да не забравяме, че излезе и по нова версия EOS550D.
Накрая гледам, че в техномаркет продават D5000.С два обектива:
AF-S NIKKOR 18MM- 55MM VR
AF-S NIKKOR 55-200MM VR
Незнам за какво е въобще AF-S NIKKOR 55-200MM VR и дали ще ми служи най - вече за в залата, като се снима от отзад (зад 200 души) и при слабо осветление. Но двата обектива определено изглеждат като добра сделка.
Всъщност D5000, ако найстина както чета тука се доближава като дизаин до EOS500D, звучи като подходящ избор. Само, че при него ме притеснява от една страна, че е стар модел, от друга че е спрян от производство, отделно е имало много броики за recall. Е предполагам като го купувам, ще ми дадат да проверя на саита дали попада в рекал партидата, но все пак си е притеснително и 1200 лв не са малко пари.
Последно да изясня пак. Апарата ми трябва за снимки в голяма зала със слабо осветление за симпозиуми и конференции и за семейни снимки по екскурзии. Звучи малко несериозно, но определено ни трябва добър аматиорски апарат.
Благодаря за вниманието.
Поздрави,
Здравко Генов
|
|