Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вариращ ND2-400 (Nicna Fader) струва ли си?
Автор: Andy   
Дата:   13-02-11 22:59

Някой има ли опит с подобен вариращ филтер? На добра цена се продава в еБей, но дали става?

http://bit.ly/eSvQ7p

Отговори на това съобщение
 Re: Вариращ ND2-400 (Nicna Fader) струва ли си?
Автор: neuromancer   
Дата:   14-02-11 00:07

Според мен не. Не мога да си представя за какво може да ми е повече от един НД филтър.
Вариращия ефект и тук май се постига с два въртящи се поляризатора, което не е добра идея като качество на образа, пък и е някаква измислена марка...

Автор: aeobs   
Дата:   14-02-11 00:28

На тази цена едвали ще става за нещо.
Ползвал съм такъв филтър и съм доволен, но става въпрос за този , който е с цена $350.
Струва колкото комплект качествени обикновени филтри, но получаваш голямо удобство без разлика в качеството на изображението. Единствено винетира повече от нормален, но това се отнася за 16-18mm на ФФ.

Дата:   14-02-11 12:54

На мен ми трябва предимно за видео, затова вариращ е много удобно. Гледах разни видеа в нета, уж е ОК... ама все пак знам ли. Най-лесно ми е да взема вариращ, но като цяло не попаднах на качествени предложения с доставка БГ.

Дата:   16-02-11 23:53

някой друг дали има опит и е ползвал вариращи НД и по-специално за видео?

Автор: dpurple   
Дата:   17-02-11 00:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-02-11 15:36

Ами за видео с ДСЛР вариращ е доста по-добре отколкото квадратните плаки. Досега сме снимали с Кокин 2 и 4, но първо смяната бави, второ стойностите са слаби, защото се гони по-отворена бленда за видео.

Гледах видеотест и е доста ОК - http://www.youtube.com/watch?v=JZ3tr5A2hfU&feature=related

но ми се иска някой в БГ да е тествал или да тестваме ако има вариращ НД.

Автор: m_d   
Дата:   18-02-11 02:16

Аз имам LCW Fader ND Mark 1.
Kaчеството на изображението определено е по-зле като рязкост от стандартен НД. Доколко това е проблем зависи от критерия.
Другият проблем е, че заради двойното поляризиране флеърите придобиват доста неприятна форма.
Има също така леко изместване на цвета, което в много случаи може и да не се забележи с просто око.

Марк 2 уж е по-добре, но нямам преки впечатления.

Също така, имай предвид, че филтърът от ebay линка ти и филтърът от видеото на тубата не са от един и същи производител.

Дата:   18-02-11 12:15

Това за флеърите не е добра новина като цяло, иначе яркостта ще се преживее. Май не е добра опция като цяло в крайна сметка... много дефекти.

Автор: m_d   
Дата:   18-02-11 18:52

Ами в общи линии може да се обобщи така:
- за режисирани неща -> не е за предпочитане, освен ако не се гони максимална скорост на работа.
- при две или повече камери -> ако се ползва само на една камера, може да направи проблеми със съгласуването на цветовете.
- за документални/run&gun неща -> спестява доста време, може да се препоръча.

Намаляването на детайла се вижда основно на снимки, във видеото е по-трудно да се забележи заради компресията и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »