Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Olympus E - PL2 Review
Автор: pumabg   
Дата:   13-02-11 20:58

http://dpreview.com/reviews/olympusepl2/

[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus E - PL2 Review
Автор: Jankoff   
Дата:   13-02-11 21:59

Накъде отиваме олимпийците?
Поне два въпроса ми идват наум.
Не грешат ли Olympus, като се отказват от DSLR и залагат единствено на PEN? Или поне такава е тенденцията - макар и да не е официално съобщено (доколкото ми е известно).
Ще могат ли PEN да правят толкова добри снимки, колкото биха правили нормалните DSLR - в перспектива, при евентуалното развитие и на двата уреда?
Отговорът на Olympus следва да е положителен, щом (ако) се отказват от DSLR, но все пак ....
Тая малка матрица - ще може ли изобщо да се извлече от нея нещо повече, и то при намаляване на размер и тегло?
И в крайна сметка PEN не е ЧАК ТОЛКОВА по-малък и по-лек от нормалния DSLR, та да се разчита изцяло на него. Разликата между успешния Olympus E-620 и PEN в размери, а и тегло е малка, а намаляването на размера и теглото със сигурност води до технически компромиси.
Друго. Какво става с чудесните нормални Zuiko обективи, а и със Сигмите за Olympus? Превръщат се в екзотика - големи обективи, закачени на малки тела. А разходите за разработка нови обективи - не е ли това прекалена тежест за фирмата, от една страна, от друга - затриване или частично компрометиране на доброто старо?
Тук може да се направи паралел при компютрите - ноутбуците никога досега не са давали performance предимство пред настолните компютри. Единственото тяхно предимство са по-малките размер и тегло, а компромисите и недостатъците им - много.

Автор: hotsnail   
Дата:   13-02-11 22:12

Jankof нали пуснаха Е-5 какво си се притеснил?

Технологиите ще се развиват просто 4/3 и м4/3 винаги ще са две години назад от другите по технически параметри на снимките. Тове е щото с дадена технология и даден размер матрица има определени резултати, който да очакваш. Малка матрица през 2010 и голяма през 2010 ще имат ралзика през 2012 малката ще прави това дето голямата е правила през 2010, ама голямата ще е още по-добра.

ПЕН и другите безогледални имат огромен потенциал. Просто огледалото не е за всички и никога не е било. ПРи цифровите до преди ПЕН нямаше избор. Сега има.

Дата:   13-02-11 22:34

Какво съм се притеснил - то е ясно какво съм се притеснил.
Нормалният добър Oly DSLR беше Е-510, след това Е-520. Серия 4 никога не съм я броил - заради липсата на стабилизация в тялото. Е-5ХХ година след излизането им струваха по 350-400 евро. Днес Е-620 повече от година след излизането e >600 евро.
Не е хубава тая работа .... [smilie5]
И никак не е хубаво Е-5 да струва толкова, колкото струва. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: serjy   
Дата:   13-02-11 22:47

Jankoffр, що се занимаваш с неприсъщи ти мисловни дейности [smilie3]

Автор: dikimee   
Дата:   13-02-11 23:09

И аз се чудя - бях се наточил на E-PL2, ама като гледам примерни снимки - ми не е готино.
Със Е-520 мога да изкарам по-добри, хем е 1000 години по-дърт.
Може и тия от ревюто да са сакати, ама пък и аз не съм професионалист - би трябвало да сме "равностойни" в получените резултати.
Пък не искам Панасоник... навици + липса на стабилизация в тялото.

Автор: emo99   
Дата:   13-02-11 23:28

Някой беше качил тук снимки с PEN на 800 исо. Ужас ! Много шум и лошо цветопредаване .

Дата:   13-02-11 23:36

Да да то от всеки апарат може да се направи и нещо комично лошо. ПЕН-а на 800 не е по лош от кой да е 4/3 апарат и е доста близо до 12мп АПС-Ц апаратите.

Автор: kapitancho   
Дата:   14-02-11 00:07

Не знам защо толкова се впечатляват хората от Пеновете като Панасониците са доста по-добри, с изключение на липсата на стабилизация.

Автор: pumabg   
Дата:   14-02-11 12:05

Капитане, я кажи кой точно Панасоник визираш?!?
Че аз по лошо цветопредаване от тяхното не знам ...
Въпреки, че не съм фен на марката Pen-то е много готино [beer]

Дата:   14-02-11 12:11

капитанчо не са по-добри Паналайките. ПЕН-овете са супер смислени на добра цена и с много добри възможности.

Кое им е по-добро на паналйките?

Г1, Г2, Г10, ГХ1 и подобните са огромни те са по-големи от ДСЛР на олимпус или пентакс ама за сметка на туй са по-бавни.

ГФ1 и 2 са по-компактни. Ама ГФ1 прилича на тухла 4-ка - огромен и зверски неудобен поне за мен. гф2 е по-малък ама е по-голямо недоразумение от НЕКС като възможност за управление.

Отделно паналайките нямат стабилизатор, Отделно панасоник до сега нямат апарат със светен ГПГ. Най-сетне цвета и белия баланс на авто настройки са ужасни. Резултата при снимане на хора от кавказка раса т.е. бледолики т.е. българи е потресаващо гаден по подразбиране.

Оптиките им са добри и скъпи. Което пък е добре дошло ако имаш ПЕН-че

Публикацията е редактирана (14-02-11 12:12)

Автор: kapitancho   
Дата:   14-02-11 12:14

При качеството на картинкта, от Панасоник винаги има какво да се желае. Обаче те са еталон за бърз контрастен автофокус и не знам досега дали някой ги е бил.

Автор: korff   
Дата:   14-02-11 12:17

Jankoff това, което си написал просто нямам думи.... Какво и има на серия Е-4.., аз имам такива камери от този модел стабилизацията не ми е проблем, снимам както близо така и надалече.... явно ти имаш проблем с нещо ..... [smilie23] [smilie23]

Дата:   14-02-11 13:31

За korff 14-02-11 12:17.

Аз - за разлика от некои тук отделни [smilie5] недобросъвестни другари, начи - не се заяждам на тема марки, обективи, стабилизации и други подобни. [smilie5] Като нЕма стабилизация, нЕма. Но хората са я измислили, по-добре е да има все пак.

Дата:   14-02-11 13:41

И без стабилизация Е-4... си има награди може да провериш, който му стиска снима, кой не му си е негов проблем, но не прави своите проблеми в проблеми да другите..... Да снимаш с Оли е призвание не прищявка [smilie24] за марката и [smilie23] за тези, които не им стиска . . . . .

Дата:   14-02-11 13:42

Сорка pumabg, че ти разводнихме темата, но си прав бива си го Пенчето :) [smilie24] за темата :)

Дата:   14-02-11 13:52

korff 14-02-11 13:41

"Да снимаш с Оли е призвание не прищявка"

Дори и без стабилизация!

[beer]

Дата:   14-02-11 13:57

Да ! Дори и без стабилизация !!!!!

Дата:   14-02-11 15:05

И, както се казва, per argumentum a contrario, снимането с Никанон е прищявка.
А пък без стабилизация - хептен!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Орлите да се състезават с нас, олимпийците!
[shtrak]

Автор: valetvitor   
Дата:   14-02-11 15:10

В мен имам един PL2. Скоро очаквайте и Фото Форум ревю на този фотоапарат. За сега мога да ви кажа, че автофусът наистина е доста по-добър от предходните модели. Пускам и четири снимки (директен JPEG) с новия китов обектив - 14-150 (4-5,6)

http://photo-zona.net/valetvitor/tema/P1010099.jpg

http://photo-zona.net/valetvitor/tema/P1010090.jpg

http://photo-zona.net/valetvitor/tema/P1010108.jpg

http://photo-zona.net/valetvitor/tema/P1010118.jpg

Дата:   14-02-11 15:21

Въпрос към valetvitor (ако е изследвал въпроса) - как се представят на E-PL2 (спрямо E-620, E-30 и пр.) не-микро Zuiko обективите, и по-специално 12-60?
Благодаря предварително!

Автор: valetvitor   
Дата:   14-02-11 15:27

Утре ще му закача 50/2 макро и ще покажа резултати :)

Дата:   14-02-11 15:43

Аз няма да забравя cicomanco, като казваше, че първият PEN дава по-добра картинка от Е-3 - колкото и изненадващо да звучи това. Мисля, че не го цитирам неправилно - да ме поправи, ако греша.
А след първия PEN дойдоха E-PL1, след това P2, и сега E-PL2. И се предполага прогрес на всяка стъпка, нали така.
Както казах по-горе, орлите да се състезават с нас, олимпийците! [smilie5]
Чувам ли урааа? [smilie5]

Публикацията е редактирана (14-02-11 15:44)

Автор: dikimee   
Дата:   14-02-11 15:43

Ще чакам резултатите от 50-ката с голямо нетърпение [smilie24] [smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-02-11 16:44

тоя 14-150 много зловещо аберира...
просто е смърт....
сравнявайки го с никонския аналог 28-300

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »