Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Линии при сваляне от mini DV
Автор: donmiro77   
Дата:   01-02-11 13:04

Здравейте. Имам miniDV камера"Panasonic NV GS180" свалям материала с 1394 платката влизаща в комплекта на "Ulead Video Studio 8"Или с "MotionDV STUDIO LE for DV"Които е в комплекта на камерата. Проблема ми е, че при гледане на получения AVI файл изображението не е гладко, а се забелязват хоризонтални черти (Трептене)На движещите се хора.След като компресирам AVI в DVD Стават силно изразени направо непоносими! Как мога да получа изображение без тях ? ЩЕ ВИ БЪДЯ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОИ МИ ПОМОГНЕ!!![beer][thankyou]

email: donmiro@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Линии при сваляне от mini DV
Автор: GMir   
Дата:   01-02-11 13:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: langel   
Дата:   01-02-11 13:32

Запиши едно DVD и го пусни на DVD player, или на друг комп. Предполагам, че ще е ок.
Проблемът е софтуерен, но не касае качеството на материала, а на неговата интерпретация - кодеци, драйвери, плеери. Съответно се оправя с настройка, инсталация, преинсталация на кодеците и плеерите, или ъпдейт на драйверите.

Автор: zbonev   
Дата:   01-02-11 14:34

Може да се получва, когато е разменен реда на полетата (двата полукадъра; получава се накъсано движение) field order - за DV трябва да е bottom/lower field first.[smile]

Автор: Батко   
Дата:   01-02-11 15:01

Deinterlacing

[smilie24] zbonev Field order: lower first

На интелигентните програмки им оставяш дефолтните настройки и те са най-добрите. 1-во избираш профил, после натискаш START и си готов.

Аз ползвам SONY Vegas...

Автор: dedopop   
Дата:   01-02-11 16:46

Батко и zbonev [smilie24]
Казали са го - това е дейнтерлейс. Камерата така снима, един кадър е направен от два полукадъра, или иначе казано, снима в 50i. Винаги го има, ако си свалил материала както трябва.
След това фийлда, трябва да е lower. Преди три дни от умора, късно през нощта съм обърнал фийлдовете, сложил към upper. Стана мазало.
А тая програмка дето си я споменал е измислена само и само да съсипе нервите на обикновения потребител.
Опции - Улеад Видео Студио - перфектна и лесна, Пинакъл, Адоби Премиер Про 1,5/2/ЦС3, в ЦС4 нещо оплескаха нещата. Сони вегас, ако искаш да си мега про може и Авид.

Ей тука общия план е сниман с NV GS 180

Публикацията е редактирана (01-02-11 16:48)

Автор: emo99   
Дата:   01-02-11 17:04

dedopop- Юбилея е станал добре ! Браво ! С 2 камери ли си снимал и с коя програма си направил 3Д текста ? Благодаря !

Автор: dedopop   
Дата:   02-02-11 15:47

Общия план с Панасоник НВ ГС 180 с изключен стабилизатор, едрите с НВ ГС 300. И двете на стативи.
Текста с Афтър ефектс ЦС4+ плъгина ЗД Инвигоратор. Обаче ми скъса нервите тоя плъгин. Тия десет секунди ми отнеха три дена. Тъкмо го направя и тръгна да рендерирам и всичко крашваше.
Монтаж с Премиер ЦС3. Експорт в ДВД с Канопус Про Кодер 2,0. Експорт за нета също с Канопуса, обаче 16:9 не му се отдаваше. След това успях с Медиа енкодер донякъде.
Най-странното е, че се наложи да разделя филма на две равни части и да така да го експортна като АВИ ДВ от Премиера. След това в Канопуса ги слепих. И детайлността се запази. А ако кспортнех целия филм в един файл, които ставаше 25 Гб, след което го правех на ДВД, се губеше детайл и цвят. Така и не проумях какво става.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »