Автор: kingsix
Дата: 24-01-11 20:14
Ползвам СНПМ за евтин Епсън от около година и половина - две. Излиза много по-евтино, особено като ползвам мастила на водна основа(цветовете са зле и не може да печата на фото хартия), освен това се зарежда доста рядко. Има и негативни страни - а си забравил мастилата високо, а са се изляли всичките в гъбата на принтера - случи ми се веднъж и барабаните още оставят шарени ленти тук-там. Освен това понякога принтера се шашка и не разпознава касетите, има един бутон, който трябва да се натиска за да се "рестартират" касетките и уж да се разпознаят като нови и понякога процедурата е бъгава и отнема доста цикли и нерви, докато принтера хареса всичко. Понякога пък тръбите решават да се напълнят с въздух, който ума ми не го побира откъде идва... Следва обезвъздушаване и е играчка. Да не говорим, че за да се сложи СНПМ, трябва да се изрежат разни пластмаси понякога и гаранцията отпада. Другото тъпо нещо е, че наскоро принтера реши официално да не признава магентата за оригинален цвят /само нея/. Пак принтира, но преди всяко принтиране излиза едно досадно предупреждение, че цвета не е оригинален и т.н. и не принтира докато не му дам continue. Системата е от прокарт, принтера е DX4400.
Не ме разбирай погрешно - доволен съм - 100% запълване на максимално "качество" няма да ми излезе над 6 стотинки, което е направо без пари и качеството удовлетворява нуждите ми - студент съм и цветни изображения А4 ми трябват само за корекции по разни проекти. Не знам какво е положението с по-скъпи мастила и май би ми било по-удобно да зареждам касети със спринцовка, защото тия тръби не ми е много ясно дали от цялата работа не продължава да се губи мастило при неподходящо ниво. Та чуй още мнения и сам си прецени. Успех!
|
|