Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DSLR фотоапарат дилема!
Автор: bacho   
Дата:   30-01-11 03:22

Привет на всички!
От доста време искам да съм собственик на фотоапарат от професионалния клас. В началото ми харесваха Panasonic, а сега се колебая много коя марка да е. До сега не съм работил с такъв тип камери, но винаги има първи път, а и желание огромно. Търся някой който зума да се регулира от пръстена на обектива както и фокуса. Апарата на който се спрях за момента е Nikon D3100 със обектив Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm 1:3,5-5,6G ED VR, но на много места прочетох че новите са с "мотор", а този модел няма (до колкото ми е вярна информацията, мотора се използва за автофокуса). На тези фотоапарати които са с мотор може ли да се използва и ръчния такъв? Ако имате някакви други предложения за хубав апарат ще съм много благодарен да споделите (Sony, Panasonic, Canon и т.н.). Бюджета е около 1300-1400лв.
Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR фотоапарат дилема!
Автор: imitev   
Дата:   30-01-11 03:24

Номерът е че Д3100 НЯМА мотор в тялото и няма да можеш да ползваш старите и евтини обективи на никон защото те нямат мотори за фокусиране. С тях ще можеш да снимаш само на ръчен фокус.

Ръчен фокус ще имаш винаги.

Автор: seuret   
Дата:   30-01-11 03:29

С други думи, ще имаш автофокус, но само с обективи, които имат собствен мотор. Естествено, дори и апарата да има мотор, винаги можеш да ползваш ръчен фокус, вместо автоматичния.Чак за професионален клас, едва ли можем да говорим, но 3100 е добра камера за класа си. Дерзай[smilie24]

Автор: bacho   
Дата:   30-01-11 03:39

А някой модел от другите марки да ми предложите като алтернатива при този ценови диапазон. Не говоря чак за професионален фотоапарат (нищо че на там отиват нещата) защото не се занимавам с това, просто ми е хоби и искам нещо от горните класове. [shtrak]

Автор: georgivelev   
Дата:   30-01-11 07:59

за 1400 лв - Д90 ако искаш никон. Втора ръка в базара вървят по 900-1000. Това е цена без обектива.

Професионалните DSLR-и струват от 7-8к нагоре. Едва ли искаш нещо такова.

Автор: gbrain   
Дата:   30-01-11 08:29

По-добре не си давай парите, защото добрите снимки не идват от камерата, а от човека, но ти си знаеш

Дата:   30-01-11 08:30

Вземи си средна по-хубост сапунерка с ръчни настройки , а другите пари ги използвай за нещо друго по-полезно

Дата:   30-01-11 08:53

Добре е да има визиор на 100% покритие (или минимум 95-96%)

Автор: Alex-dan   
Дата:   30-01-11 09:14

С ДСЛР винаги има перспектива за развитие занапред, така че за начало Д3100 не е лош избор. Един по-основен обектив не може да ползваш за начало и това е 50 1,8. Ако ще снимаш и портрети по-добре тяло с мотор или нисък клас ДСЛР от друг производител.

Автор: boyanb   
Дата:   30-01-11 09:19

мани тва 3100, земи си един K-r и си свиркай

Автор: ZENON   
Дата:   30-01-11 11:05

В базара имаше един К-Х. Взимаш го и от там нямаш грижа с обективи, кеф ти нови с мотор и без мотор, кеф ти стари. Ще се сдобиеш с доста добро тяло на никакви пари и ако ти е кеф ръчния фокус, зимаш стари ръчнофокусни обективи на К байонет и си свиркаш.
Или нов К-Р, както е писал колегата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »