Автор: EmoXide
Дата: 25-01-11 23:10
Драги съфорумци, дайте ми предложения за твърд светлосилен обектив за никонски F-байонет, с мотор в тялото.
Отворен съм за всякакви предложения, но моля ви споделяйте, само от личен опит, не ме интересуват тестове по разни сайтове... знам как да ползвам Google и поназнайвам английски, достатъчно, за да разбера какво казват, разни "професори" от интернет в ревютата си.
Бих бил безкрайно доволен, ако тази тема, се изпълни с приятни примери от снимки, разкриващи възможностите, на съвременните "портретни" обективи.
Единственото ми по-сериозно условие, е да се вместя в цена до под 1000лв. (в екстремно-краен случай 1200лв.) като като разбрахте, става дума за кроп 1.5х фотоапарат.
Аз съм на FinePix S5 от FUJIFILM, който със своите 6Мп, трудно улавя добре детайлите, ако не е подпомогнат от остър светлосилен обектив. А особено при ниска осветеност и ISO>640, шуми не по-малко от съвременна високо-класна "сапунерка".
Благодаря предварително и публикувайте снимки, моля!![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|